desember 2

0 comments

Ta i bruk kalenderen – tema i desember

By Nina Bakken Bye

desember 2, 2022

Ta i bruk kalenderen


Ta i bruk kalenderen - månedens vane i desember


Ta i bruk kalenderen 


Har du noen gang lurt på hvordan "alle  andre" har tid til å rydde og holde det fint rundt seg, men ikke du? 


Svaret er at de prioriterer å bruke tid på det.  Når du har oversikt over hverdagen din, og når du vet hva som skal gjøres, da er det så mye enklere å sette av tid eller finne tid til det som er viktig for deg. 


Dersom rydding ikke er viktig for deg, vil du ikke prioritere det, uansett hvor mye tid du har tilgjengelig... 

planlegg ryddeoppgaverVisste du at kalenderen ble oppfunnet for over 4000 år siden? Da fant babylonerne ut at det var behov for å skille dager, uker, måneder og år fra hverandre. Nærmere vår tid, har vi vel alle hørt om primstaven. Den som ble brukt for å merke av viktige dager i løpet av et år. Dager som skulle feires, dager som det skulle forberedes noe til, merkedager som ikke måtte glemmes. 

Slik bruker vi kalenderen i dag også. Vi merker av dager som er viktige for oss og vi merker av dager det skal skje noe vi ikke må glemme. 

Mange av oss er helt avhengige av kalenderen i hverdagen. Vi bruker den for å holde styr på jobbmøter, foreldresamtaler, tannlegetimer, legetimer, treninger, fritidsaktiviteter for barna for å nevne noe. Vi har turnuslister, skiftplan og ukeplaner for barna. 

Dette er for mange en helt naturlig bruk av kalenderen. Og det virker så lenge vi forholder oss til den, tar en regelmessig titt innom den og holder den oppdatert. 

Med andre ord er kalenderen et supert verktøy for å holde oversikt over hverdagen vår og alle aktiviteter, avtaler og tilstelninger vi har og skal på. 
Bruk kalenderen til konkrete ryddeoppgaver


To do lister er et godt verktøy dersom du har en plan om når oppgavene skal gjennomføres. Dersom du ikke har en plan for når du skal rydde hyllen med garn på hobbyrommet, eller få fjernet søppel fra garasjen eller male veggen på soverommet eller fjerne babylekene fra barnerommet til poden som snart skal begynne på skolen, da er egentlig denne to do listen litt bortkastet. 

Men.... med en gang du begynner å ta en titt i kalenderen din for å finne ut når du har tid til å gjøre en eller flere av oppgavene på listen din, da begynner det å skje noe. 

Nå begynner du å prioritere ryddingen. Nå er det ikke bare en tanke, det begynner å bli noe håndfast som du har tenkt å gjøre noe med. 

Neste steg er deretter å faktisk gjennomføre det du har satt av tid til å gjøre. Kunsten er imidlertid å ikke fylle på for mange oppgaver i løpet av kort tid, da går du lei, eller det er lett å utsette fordi det ble for mye. 

Små steg.... 


100 ting du kan kvitte deg med1

Ta i bruk kalenderen til ryddeoppgavene dine


Øv deg på en ferdig utfylt ryddekalender 


5 daglige oppgaver holder hjemmet ryddig


Har du lyst å komme i gang med å bruke kalender til ryddeoppgavene dine, finner du en fiks ferdig ryddekalender med de 5 daglige ryddeoppgavene, inne i "biblioteket". Du får tilgang til biblioteket ved å melde deg på nyhetsbrevet mitt og en ny kalender legges ut hver måned. 

Ryddekalenderen hjelper deg å ta i bruk kalenderen til ryddeoppgaver slik at du med små steg venner deg til å ta en titt i kalenderen, og planlegge når du har tid til å legge inn ryddetid. 

I tillegg er disse 5 hverdagsoppgavene mitt viktigste verktøy for å holde det ryddig, og ikke minst, finne ut hvor rotet oppstår og hvordan du kan gjøre noe med det. 


TIPS: 

Når du fyller ut kalenderen din med alle forpliktelser du har i løpet av uken, sitter du igjen med noen "hvite" felt, hvor du har ledig tid.

Dette er fritiden din. Den du bruker til å handle mat, lage mat, spise, strikke, hjelpe barna med lekser, kjøre barna hit og dit, besøke en venninne, scrolle på sosiale medier, lese bøker, gå en tur, sove, trene og så videre. Det er også denne tiden du har til rådighet for å rydde og vaske klær. 

Når du tar i bruk kalenderen har du oversikt over fritiden din, og du kan legge inn helt konkrete ryddeoppgaver på dager du ser at det er mulig. 

Dersom du likevel opplever at du aldri har tid til å rydde, er det på tide å vurdere om du må prioritere bort noe annet. Du vet, det finnes nemlig alltid tid til å rydde om du prioriterer det... Her er oversikten over månedens vaner 
No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.