Personvernerklæring

Behandlingsansvarlig og kontaktinformasjon

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Rydd bort rotet  samler inn og bruker personopplysninger.

Nina Bakken Bye er behandlingsansvarlig. Vår nettadresse er følgende: https://www.ryddbortrotet.no/

Rydd bort rotet er en del av ENK Bye9design Nina Bakken Bye

Vår kontaktinformasjon er følgende: 

Bye9design

Org.nr. 918 805 095

Epostadresse: Nina[krøllalfa]bye9design.com

Dine rettigheter

Personopplysningsloven gir deg mange rettigheter for å kunne verne om dine personopplysninger. Du kan lese mer om dine rettigheter hos Datatilsynet.

Ønsker du å benytte deg av dine rettigheter kan du sende en epost til Nina[krøllalfa]bye9design.com. Du har krav på svar så raskt som mulig og senest innen 30 dager. 

  • Innsyn i og retting av egne opplysninger: Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg, og be oss om å rette opplysninger som ikke er riktige.
  • Sletting eller begrensning av behandling av personopplysninger: I noen situasjoner kan du be oss om å slette og/eller begrense behandlingen av opplysninger om deg selv.

Ta selvsagt gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller bekymringer til hvordan vi behandler dine personopplysninger! Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan du også klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: Datatilsynet.

Hvem behandler vi personopplysninger om

  • Kunder
  • Følgere av nyhetsbrev
  • Besøkende på nettsiden
  • Hvordan vi samler inn personopplysninger

    Det er frivillig å oppgi personopplysninger til Rydd bort rotet. Imidlertid trenger vi en rekke opplysninger for å kunne levere produkter, tjenester og nyhetsbrev til deg. Vi gjør oppmerksom på at vi aldri kjøper eller selger personopplysninger av eller til andre.

    Vi behandler personopplysninger når noen:

    • inngår en avtale med oss om kjøp av produkter/tjenester
    • sender oss e-post, SMS, kontakt via sosiale medier eller annen korrespondanse
    • melder seg på nyhetsbrev
    • bestiller en gratis mal eller annet gratis innhold fra oss
    • bruker nettsiden vår (jfr. avsnittet om informasjonskapsler)
    • legger igjen en kommentar på nettsiden vår
    • sender inn en henvendelse via kontaktskjema på nettsiden vår
    • svarer på en spørreundersøkelse

    Kategorier av personopplysninger og formål

    Vi behandler personopplysninger etter følgende behandlingsgrunnlag i personvernforordningen artikkel 6 nr. 1. Behandlingen er bare lovlig dersom og i den grad minst ett av følgende vilkår er oppfylt:

    1. a) den registrerte har samtykket til behandling av sine personopplysninger for ett eller flere spesifikke formål
    2. b) behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale som den registrerte er part i, eller for å gjennomføre tiltak på den registrertes anmodning før en avtaleinngåelse
    3. c) behandlingen er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse som påhviler den behandlingsansvarlige

    Vi behandler personopplysninger knyttet til:

    A) Informasjon du gir oss

    B) Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre

    A. Informasjon du velger å gi oss

    Dersom du velger å handle hos Bye9design vil vi samle inn og lagre den informasjonen du gir oss. Dette vil være:

    • Ditt navn
    • Din e-postadresse som vi benytter for kommunikasjon relatert til din ordre/ditt kundeforhold
    • Din adresse, hvor vi vil sende eventuelle bestillinger
    • Kontonummer (dersom du har registrert dette) for utbetaling av evt. tilgodehavende

    Dette er informasjon som er frivillig å gi fra seg, men som vil være nødvendig for å bruke eller bestille fra nettsiden, og som derfor er en forutsetning at du avgir dersom du vil handle hos Bye9design.

    Når du handler hos Bye9design samler vi inn og oppbevarer navn, adresse og e-postadresse. Dette er informasjon vi trenger for å levere varene til deg, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Vi er dessuten pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. Denne historikken slettes når formålet med behandlingen er opphørt, og er også tilgjengelig for deg på «Min side». Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

    Kredittkortnumre oppbevares ikke hos oss, men hos vår betalingspartner PayPal og Stripe. Dette er for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering.

    Dersom du kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter, samler vi inn den informasjonen du gir fra deg i forbindelse med kontakten. Dette vil være følgende informasjon:

    • Ditt navn
    • E-postadresse
    • Ordrenummer

    B. Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre

    Når du bruker nettsidene våre samler vi inn og oppbevarer loggdata om endringer gjort på kundeprofilen din (f.eks. endring av adresse, epost o.l.), samt hvilke kategorier og produkter du klikker eller søker på. Dette for å kunne spore relevante endringer, samt lære hva våre kunder er opptatt av og dermed være i stand til å forbedre vårt produktutvalg og våre tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter eller sende deg relaterte tilbud (dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging.

    Som flere andre elektroniske tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi («cookies») for å samle inn informasjon om aktivitet, nettleser og enhet.

    Henvendelser fra deg via nettsiden (kontaktskjema, kommentarfelt), på e-post, via telefon (anrop, tekstmelding) eller sosiale medier. Avhengig av hvor og hvordan du sender oss melding, kan dette være kontaktinformasjon, IP-adresse og øvrige opplysninger du velger å sende til oss.

    Formålet er å kunne svare på henvendelser fra deg, for historikk, og for å ha dokumentasjon i tilfelle vi mottar reklamasjoner, klager eller rettslige krav. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), der de berettigede interessene er å kunne svare på henvendelser fra deg, for historikk, og for å ha dokumentasjon i tilfelle vi mottar reklamasjoner, klager eller rettslige krav.

    Vi går gjennom, arkiverer og sletter henvendelser etter behov. For å ivareta en eventuell historikk og logikk i kommentarfeltet, slettes ikke kommentarer. Henvendelser vi er pliktig til å oppbevare, som dokumentasjon i forbindelse med en reklamasjon-/klagesak, lagres til fristen for å reklamere/klage er utløpt (to eller fem år). Regnskapsmateriale oppbevares inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven.

    Nyhetsbrev 

    Vi sender ut nyhetsbrev i form av e-post, med artikler, blogginnlegg, rabatter, tilbud, gratis maler, sjekklister og informasjon om våre produkter og tjenester. Når du abonnerer på nyhetsbrev behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon og IP-adresse. Nyhetsbrev sendes kun ut når du selv har samtykket og registrert at du ønsker dette. 

    Formålet er å kunne informere om relevante nyheter og tilbud, samt å yte god kundeservice til potensielle og eksisterende kunder.  Det er frivillig å abonnere på nyhetsbrevene, og du kan når som helst trekke samtykket ditt tilbake (melde deg av) ved å klikke på «unsubscribe» nederst i en av e-postene. Opplysninger om avmeldte nyhetsbrevfølgere slettes hver måned. 

    Spørreundersøkelser

    Vi informerer alltid om formålet med spørreundersøkelser vi gjennomfører, og om de er anonyme eller ikke. Vi deler ikke informasjonen med andre, eller bruker den til andre formål enn det vi har oppgitt. Ved anonyme undersøkelser samles ingen personopplysninger inn. Behandlingsgrunnlaget for undersøkelser som ikke er anonyme er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a) samtykke. Opplysningene lagres så lenge det er relevant for formålet, eller inntil du trekker samtykket ditt tilbake og eventuelt ber om at de blir slettet.

    Leverandører, samarbeidspartnere og databehandlere

    Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Relevante opplysninger som er nødvendig for å gjennomføre handelen deles med betalingspartner og transportør.

    Databehandlere er andre selskaper som vi benytter for å behandle personopplysningene. Det inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller.

    Bruk av nettsiden

    Når du bruker nettsiden vår behandler vi personopplysninger som IP-adresse og andre tekniske data, samlet inn via informasjonskapsler og analyseverktøy. Formålet er å gi deg en god brukeropplevelse, samt å utarbeide statistikk for å kunne forbedre og utvikle nettsiden og tjenestetilbudet vårt. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), der de berettigede interessene er å gi deg en god brukeropplevelse, samt forbedring av nettsiden og tjenestetilbudet vårt. Les mer i neste kapittel. 

    Kommentarer

    Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

    En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

    Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

    Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

    For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

    Informasjonskapsler og analyseverktøy

    Ved å benytte Ryddbortrotet.no, samtykker du i at vi benytter cookies.

    Hva er cookies?

    En cookie, eller «informasjonskapsel», er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon når du besøker et nettsted. Dette er en standard teknologi som brukes av de aller fleste nettsteder til alt fra å holde deg innlogget, holde styr på handlekurven din, innhente statistikk og tilpasse brukeropplevelsen til den enkelte bruker.

    Du kan enkelt blokkere for cookies via innstillingsmenyen i din nettleser dersom du ikke ønsker at cookies skal lagres på din enhet. NB! Vær oppmerksom på at mange nettsider ikke vil fungere optimalt hvis du blokkerer for cookies. 

    Det er også ganske enkelt å slette cookies som du tidligere har akseptert. I de vanligste nettleserne for PC kan du bruke hurtigtast CTRL + SHIFT + DEL for å komme direkte til den rette menyen. 

    Her er en oversikt over cookies som benyttes av Bye9design blogg og nettbutikk

    Lokale cookies: Dette er cookies som brukes for at nettsiden skal huske dine valg på siden og for å holde deg innlogget når du logger inn. Denne informasjonen lagres ikke og de fleste av disse cookiene blir slettet når du lukker nettleseren. Enkelte av disse er imidlertid faste cookies. Google Analytics: Google Analytics er en analysetjeneste levert av Google.inc. Det samles informasjon om hvilke sider du besøker på vårt nettsted, hvor lenge besøket ditt varer, antall besøk og hvilken link fra hvilken side du fulgte for å komme til vår nettside. Innhentet informasjon behandles av Google og brukes til å generere besøksstatistikk og rapporter som kan vise oss hvordan våre kunder bruker nettsiden. Vi bruker denne tjenesten for å analysere bruken av nettstedet vårt.

    Google: Det settes også cookies fra Google i forbindelse med at vi bruker en søkemotor levert av Google. Det innhentes informasjon om søkeord og hvilke søkeresultater det klikkes på. Google bruker informasjonen til å forbedre søkemotoren. Informasjonen kan også brukes til å nå deg på andre nettsider med tilbud fra oss via Google Doubleclick. 

    MailchimpMailchimp er en markedsføringspartner som vi bruker til å sende nyhetsbrev og lage annonser i. Data som lagres er epostadresse, ja/nei til nyhetsbrev, produkter man kikket på og produkter man har handlet. Informasjonen om Mailchimp.

    Thrive LeadsMailchimp er en markedsføringspartner som vi bruker til å samle eposter og lage annonser i. Du ser det som pop up på nettsiden, eller som bannere og bokser hvor du kan legge igjen fornavn og epostadresse for å melde deg på nyhetsbrev/fredagshilsen. Data som lagres er epostadresse og ja/nei til nyhetsbrev. Informasjonen om Thrive Leads/Thrive Themes. 

    Facebook: Cookies fra Facebook settes kun hvis du tidligere har besøkt Facebook eller bruker en Facebook-funksjon eller link på vår nettside. Disse cookiene brukes av Facebook-funksjonene på nettsiden vår, slik som «like»-knapp, kommentarfelt og innlogging via Facebook. Informasjonen kan også brukes til å nå deg på Facebook med tilbud fra oss. 

    Hvem deler vi personopplysninger med

    For å kunne drive virksomheten vår, er vi noen ganger nødt til å dele personopplysningene dine med parter som:

    • Databehandlere: leverandører av ulike tjenester som behandler personopplysningene dine på våre vegne (for eksempel for IT- og administrasjonstjenester, regnskap, skylagring, webhotell, utsendelse av e-poster og lignende)
    • Profesjonelle rådgivere fra bransjer som advokat, finans, regnskap, revisjon og forsikring
    • Brukerstøtte for IT- og administrasjonssystemer
    • Offentlige myndigheter vi er pliktig å rapportere til

    Vi krever at alle vi deler personopplysningene dine med, sikrer dataene dine i henhold til god informasjonssikkerhet, og etter kravene i personvernforordningen. Vi inngår databehandleravtale med alle leverandører.

    Praktiske ryddetips og inspirasjon til et ryddig hjem 

    Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få de beste tipsene direkte i innboksen 

    By signing up you agree to our terms