Ryddig med små steg - medlemskap hos Rydd bort rotet

Velkommen

Så herlig at du ser innom! Det å ta første steg på en reise er alltid spennende og jeg tror kanskje det kribler bittelitt i magen din, når du nå har bestemt deg for å starte din ryddereise. For tenk hva du kan få til...


Jeg heter Nina Bakken Bye og startet opp Rydd bort rotet 1. november 2018. Deretter åpnet jeg ryddeportalen Ryddig med små steg, 1. september 2021


Jeg er godt gift og sammen har vi tre sønner og en datter hvor alle nå mer eller mindre er på tur ut av barndomshjemmet. 


Mitt mål er å hjelpe deg til å oppnå din ryddedrøm gjennom min kunnskap om ryddeprosesser, planlegging og erfaringer jeg har gjort meg gjennom mange år med fire små barn, kjæledyr, tenåringer og nå voksne barn. 

jeg har ikke alltid likt å rydde

Jeg har ikke alltid likt å rydde, det har mange ganger føltes som et ork, noe som du bare må gjøre, og som har vært lett å utsette de gangen du er sliten og lei.


Følelsen av at du hele tiden rydder, at du aldri finner et system som virker og som holder det ryddig, er noe mange opplever. Jeg er ikke noe unntak. 


Jeg har brukt tid på å lete etter nøklene på tur ut døren, og jeg har stått foran skapet uten å finne favorittgenseren, bare for å huske at den ligger skrukkete i bunnen av en stadig voksende kleshaug som skulle brettes. 


Med små steg har jeg lært å ta kontroll over hverdagen, og tingene vi omgir oss med. I dag er rydding noe fint, noe som gir mening å prioritere. 

kreativ hverdag

Jeg har alltid vært kreativ og vil aller helst bruke tiden min på å skape, være ute i hagen eller gå turer i skog og mark. Samtidig elsker jeg å planlegge, lage lister og systemer, sette meg mål og ha det moro når jeg holder på. 


Å rydde med små steg, litt hver dag, passer perfekt i en hektisk hverdag, og de dagene du ikke aner hvor du skal begynne eller rett og slett ikke kommer i gang.


Rydding med små steg er også perfekt når du har lyst til å gjøre andre ting enn å rydde....


Hva kan jeg hjelpe deg med?

Medlemsportalen Ryddig med små steg handler om så mye mer enn å bare rydde. Der lærer du å skape en livsstil med gode vaner og rutiner i hverdagen. Med små steg vil du finne din individuelle ryddeflyt i den fasen av livet du er i akkurat nå. Rydding kan faktisk bli gøy og du kan lære å se på rydding som en del av hverdagen din, som vil gjøre deg godt. 

Rydd bort rotethistorien 

Det startet med bloggen Hverdagsliv det gode liv i 2012. En blogg om hverdagsglede, hobbyer og nyttige ryddetips i en hverdag som for meg var sterkt preget etter terroren på Utøya. Som mamma til en overlevende handlet det om å løfte seg opp og inn i en hverdag som ga mening, optimisme og framtidshåp. 


Erfaringer har lært meg at det er viktig å bygge sten for sten, da når du målet ditt. Disse erfaringene ble starten på Førjulsboken som de første årene kom ut som daglige blogginnlegg.  


I 2016 åpnet jeg nettbutikken Bye9designprintshop, hvor Førjulsboken hvert eneste år er en av bestselgerne. Ikke rart ettersom den tar deg steg for steg gjennom en stressfri førjulstid :) På samme tid endret jeg navnet på bloggen til Bye9design og rendyrket den med hobbytips. I dag tilbyr jeg digitale produkter, planleggere og journaler samt kort og små plakater gjennom nettbutikken. 


I 2018 åpent Rydd bort rotet som en rendyrket nettside for deg som vil rydde og holde det ryddig rundt deg med små steg og gode hverdagsrutiner. Og endelig, i 2021 åpnet medlemsportalen Ryddig med små steg, som er for deg som vil gå i dybden på ryddeprosessen og bygge sten for sten med gode hverdagsrutiner og praktiske ryddetips. 

Om Rydd bort rotet - ryddehjelp på nett


mine kilder til inspirasjon 

Rydding er populært som aldri før, og selv om det finnes utallige ryddere der ute, er det spesielt to inspirasjonskilder som har hatt betydning for meg. Min mormor og Flylady. 


Jeg var ikke gammel da min mormor lærte meg at en oppredd seng setter standarden for dagen og at det kun tar noen sekunder å gjennomføre oppgaven. Hun lærte meg også viktigheten av å rydde opp på kjøkkenet etter middag, og jeg husker fortsatt den skinnende blanke kjøkkenvasken hennes. Dette er også tips Flylady bruker. (Skulle tro hun var inspirert av min mormor ;)) Og som jeg nå bruker i mine ryddesteg. 


Lenge før Flylady gjorde sitt inntog i mitt liv, ryddet jeg med små steg og forskjellige rom eller soner. Men det var ikke før jeg "møtte" Flylady at jeg satte sonene i system hver måned. Dette har jeg tatt med meg videre inn i mine ryddesteg som jeg nå formidler mine følgere. 


I dag finnes det utallige ryddekonsulenter. Vi lærer av hverandre og inspireres av hverandre. Det er viktig å tenke på at ingen ryddemetode vil være perfekt for deg. Rydding er individuelt på samme vis som hverdagsliv, familie, interesser, hjem, mengde ting og økonomi er individuelt. La deg inspirere og tilpass din situasjon, men det viktigste du kan gjøre er nettopp det... Du må gjøre :) 


Les de siste

Blogg postene

5 tips til hvordan du kan gjøre ryddingen enklere

5 tips til hvordan du kan gjøre ryddingen enklere Føler du deg utmattet

Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere

Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere Gode rydderutiner gjør hverdagen

Gode rutiner gjør klesvasken enklere – prøv disse 7 tipsene

Klær er en av de største kildene til rot og støv i et

© 2020, Rydd bort rotet - Bye9design Org.nr. 918 805 095    Privacy policy