Ryddig med små steg - medlemskap hos Rydd bort rotet

dette kan endre hverdagen din 

Jeg var lei av å bruke helgene på å rydde og vaske, og jeg var lei av at rotet samlet seg i løpet av uken. I tillegg følte jeg at ryddet hele tiden. Det ble liksom aldri slutt. 

Hele tiden var det noe som måtte ryddes og jeg hadde ofte dårlig samvittighet for alt jeg ikke rakk over, og burde tatt tak i.

Jeg drømte om et hjem det var lett å rydde opp i uten å bruke mange timer på det. Jeg ønsket meg et hjem hvor jeg kunne glede meg over tingene mine, og ha fritid til å gjøre hobbyene mine uten å tenke på alt annet jeg burde ha gjort. Jeg ville at hjemmet mitt skulle gi meg energi, ikke ta energien fra meg.

Jeg startet med noen små enkle rutiner hver dag for å øve meg, og det fikk meg til å forstå at disse små ryddestegene hver dag hjalp meg til å holde rotet unna. Det ble plutselig mindre å rydde og vaske i helgene og huset vårt "holdt seg" ryddigere hele uken.

I dag er dette systemet blitt til Rydd bort rotet metoden. Og det fine med denne metoden, er at den kan tilpasse deg også.

du må vite hvorfor du vil rydde

Skippertak og lange ryddeøkter tapper oss for energi og fører oss ofte lenger bort fra ryddemålene våre og den hverdagen vi ønsker. Vi ender opp med å bli skuffet over oss selv, irritert og lei oss over at vi ikke klarer å holde det ryddig.

Kanskje tror vi til og med at det er oss det er noe galt med, at vi mangler viljestyrke og ikke klarer å holde det ryddig.

Om du vil ha andre resultater enn det du har fått til nå, da må du gjøre noe annet enn det du har gjort til nå....

Det hele handler om å vite hvorfor du skal rydde. Hvorfor det er viktig for deg å rydde i hjemmet ditt og hva du ønsker å oppnå med det.

Det handler om at du fortjener en hverdag i et hjem som gir deg energi og glede, ikke et hjem som tapper deg for krefter.

Nina - rydd bort rotet

det er ditt valg - og du kan få det til

Det hele starter med at du tar et valg om at du fortjener et hjem og en hverdag som gir deg energi og glede.

Jeg kan hjelpe deg med å skape glede og frihet rundt ryddeprosessen og et hjem du trives i, ikke bare til neste gang du skal ha gjester, men for resten av livet ditt.

Jeg vil at du skal ha et hjem som gir deg energi og glede og fungerer slik du ønsker det i din hverdag. 

Når du starter med hverdagsvanene dine, og med små steg lærer deg verktøyene du trenger for å ta dine egne valg, kommer resultatene du drømmer om.

Etterhvert som du mestrer dette vil du føle deg sterkere, få bedre humør, og mer overskudd og energi til å leve det livet du ønsker.

Rydding handler både om å øve og om å gjøre. Når du øver kan du gjøre justeringer som passer til deg og ditt hjem, fordi du blir kjent med hva som virker og hva som gir deg de resultatene du ønsker.

Når du deler oppgavene inn i små steg i stedet for å gape over mye på en gang, vil du oppleve at rydding ikke nødvendigvis må være noe du skal bli sliten av, men noe du faktisk kan like å gjøre.

Og dette er det Rydd bort rotet metoden handler om. 


Hva kan jeg hjelpe deg med?

Jeg har alltid vært opptatt av å ha et hjem som fungerer godt for meg og min familie. Hvor vi kan trives, være sammen, leke, kose oss, slappe av, jobbe, holde på med hobbyer, invitere venner og familie og rett og slett ha et hjem som er vårt.

Da jeg begynte å se på ryddingen som noe jeg kunne gjøre for å få det bedre i hverdagen, ble det også enklere å prioritere hva som var viktig å rydde daglig og hva jeg kunne ta hånd om med små steg over lengre tid.

Da jeg begynte å se på rydding som en reise der jeg skal innom flere steder på tur til målet, ble ryddehverdagen noe helt annet. Det ble ikke lenger et pliktløp, men noe som var positivt.

En ryddereise er individuell. Det finnes ikke en ryddefasit som passer for alle, men det finnes gode ryddevaner og verktøy i hverdagen som kan tilpasses den enkeltes ryddereise. Det fine med Rydd bort rotet metoden er at den kan tilpasses deg også, uansett hvilken fase av livet du er i. 

Ninahistorien 

Det startet med bloggen Hverdagsliv det gode liv i 2012. En blogg om hverdagsglede, hobbyer og nyttige ryddetips i en hverdag som for meg var sterkt preget etter terroren på Utøya. Som mamma til en overlevende handlet det om å løfte seg opp og inn i en hverdag som ga mening, optimisme og framtidshåp. Små steg, litt hver dag... 

Erfaringer har lært meg at det er viktig å bygge sten for sten, da når du målet ditt. Disse erfaringene ble starten på Førjulsboken som de første årene kom ut som daglige blogginnlegg.  Nå er denne juleplanleggeren en av mine mest populære produkter. 

I 2016 åpnet jeg nettbutikken Bye9designprintshop, hvor Førjulsboken hvert eneste år er en av bestselgerne. Ikke rart ettersom den tar deg steg for steg gjennom en stressfri førjulstid :) På samme tid endret jeg navnet på bloggen til Bye9design og rendyrket den med hobbytips. I dag tilbyr jeg digitale produkter, planleggere og journaler samt kort og små plakater gjennom nettbutikken. 

I 2018 åpnet jeg Rydd bort rotet som en rendyrket nettside for deg som vil rydde og holde det ryddig rundt deg med små steg og gode hverdagsrutiner. I 2021 åpnet medlemsportalen Ryddig med små steg, og nå i 2023 er det duket for nye justeringer med små miniryddekurs, julehus uten stress og en ny ryddeklubb i januar 2023. 

Om Rydd bort rotet - ryddehjelp på nett


bli bedre kjent med meg 

Jeg heter Nina Bakken Bye og har gjennom livet lært meg at de fleste mål jeg setter meg, kan jeg nå med små, tydelige steg. Når jeg vet hva målet er og hvorfor jeg skal dit, kan jeg planlegge hva som skal til for å komme dit.  Det gjør det faktisk både morsommere og enklere å gjøre jobben. 

Jeg er født på den fineste øya i Nordland, nemlig Andøya. Drømmen min var å kunne reise og se meg om i verden, jeg ville ha mange barn og jeg hadde lyst å bli jordmor eller jobbe i en butikk som solgte papir, klistremerker og andre hobbyting. 

Jeg var ikke gammel da min mormor lærte meg at en oppredd seng setter standarden for dagen og at det kun tar noen sekunder å gjennomføre oppgaven. Hun lærte meg også viktigheten av å rydde opp på kjøkkenet etter middag, og jeg husker fortsatt den skinnende blanke kjøkkenvasken hennes. Dette er også tips Flylady bruker. -Skulle tro hun var inspirert av min mormor...

Og Flylady var den som fikk meg til å gå fra skippertak til små steg etterhvert som familien vår vokste fra to til seks...

Jeg flyttet til Trøndelag da jeg enda var barn, lærte meg delvis trøndersk og fant mannen min da jeg var 17. Sammen har vi fått fire barn, vi har bodd i Frankrike og vi elsker å reise og oppleve. 

Jeg ble ikke jordmor, men jeg startet min egen nettbutikk der jeg designer mine egne hobbyprodukter som kan printes ut på papir eller brukes digitalt. I tillegg har jeg jobbet som rådgiver i Nav i 25 år og er for tiden varaordfører i kommunen vår. 

Naturen er min største inspirasjonskilde, både til fysisk aktivitet som gir meg energi og til nye design på ryddelister, planleggere og annet jeg har lyst til å skape. 

Nå gleder jeg meg til å inspirere og motivere deg til å finne dine ryddemål, og dine konkrete ryddesteg slik at du oppnår noen av dine drømmer. 

Velkommen til Rydd bort rotet!Les de siste

Blogg postene

Dette vil hjelpe deg å nå ryddemålet ditt

Alle kan sette seg et mål om å rydde opp i hjemmet sitt

6 tips til hvordan du kan holde kjøkkenbenken ryddig

Kjøkkenbenken er et av stedene mange benytter som mellomlager. Aviser, mobilladere, varer fra

Hvordan rydding kan endre livet og hverdagen din

Rot påvirker oss langt mer enn mange av oss er villige til å

© 2023, Rydd bort rotet - Bye9design Org.nr. 918 805 095    Privacy policy