Velkommen til Rydd bort rotet

Rydd bort rotet åpnet sine dører 1. november 2018. Og her har du meg, Nina, som vil hjelpe deg å finne en ryddeløsning for deg og ditt hjem.

Jeg elsker å planlegge, lage lister og systemer, sette meg mål og ha det moro når jeg holder på. Å rydde med små steg, litt hver dag, passer perfekt i en hektisk hverdag. Spesielt når du har lyst til å gjøre andre ting enn å rydde.... 


Jeg driver også egen nettbutikk med egendesignede, digitale produkter. Her vil det i løpet av høsten 2020 dukke opp flere nyttige lister, journaler og planleggere for deg som digger det. 


Litt personlig: Jeg har nettopp fylt 50 og har vært gift med samme mann i snart 30 år, sammen har vi 4 barn, tre gutter og en jente. Vi har hunden Idefix og katten Dargo som er to herlige krabater og gir mye glede. 

Jeg elsker fjellturer, kose meg på hytta og har sikkert hundrevis av hobbyer. Etter 25 år som rådgiver i NAV sa jeg opp jobben... Nå er jeg gründer på heltid og driver nettbutikken Bye9design samt Rydd bort rotet. I tillegg var jeg høsten 2019 så heldig å bli varaordfører i Levanger.  

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Først og fremst er det hyggelig at du har funnet fram til bloggen min. Her kan du klikke deg inn på innlegg etter innlegg og finne praktiske ryddetips du kan starte med i dag. Kanskje er det mer enn nok for deg, men vil du ha mer hjelp så ta en titt på dette:

Skap gode vaner

Meld deg på nyhetsbrevet

Hver søndag får du praktiske ryddetips, hvilken sone vi skal jobbe i og tanker rundt månedens tema. For mange er denne e-posten det som minner de på å rydde, gir dem motivasjon til å sette i gang, eller får de til å fortsette å rydde, planlegge og sette seg mål. 

Vår ryddemetode

Sett deg inn i og lær mer om Rydd bort rotets ryddemetode. Vi rydder med små steg, litt hver dag, og vi rydder de riktige tingene....

100 ting du kan kvitte deg med

Ukens ryddeprosjekt

Test gjerne ut noen av ukens ryddeprosjekt. Hele 52 ryddeprosjekter finner du på bloggen, alle tilegnet sin faste uke.

Førjulsboken - en trinn for trinn guide til en stressfri førjulstid

Førjulsboken, ryddelister...... 

I nettbutikken finner du førjulsboken, ryddelister og sjekklister til jul. Men det kommer mer... det er bare å glede seg

I´ve learned that minimalism is not about what you own, but why you own it.”

Brian Gardner

Rydd bort rotethistorien bak rydd bort rotet

I 2012 startet jeg bloggen Hverdagsliv det gode liv. Tanken var å inspirere leserne mine med enkle og konkrete ryddetips, samt inspirere til å skape noe selv, være kreativ og finne moro og glede i hverdagen.


Etterhvert fikk hobbyprosjektene mer og mer plass og bloggen fikk nytt navn, Bye9design. I 2016 startet jeg opp nettbutikken Bye9designprintshop.


Savnet etter å skrive om og hjelpe andre med organisering og opprydding ble imidlertid for stort. Jeg startet med å lage Førjulsboken, en trinn for trinn guide til en stressfri førjulstid. Den ble så populær at det motiverte meg til å gjøre alvor av å starte et eget nettsted for rydding. To år senere åpnet jeg "dørene" for Rydd bort rotet.


Om Rydd bort rotet - ryddehjelp på nett


noe positivt skjedde... 

Jeg satte ofte av helger til å rydde da barna var små. Hele dager for å rydde og vaske i stedet for å finne på noe gøy med familien. Noe positivt skjedde imidlertid da jeg begynte å rydde i soner. 15 minutter hver dag tok jeg tak i det som skaper rotet. Jeg kaller det grunnrydding.

Det er utrolig hvor mye man kan få gjort på 15 minutter. I mange år har jeg brukt denne taktikken for å få ting unna.

Når vi grunnrydder dukker vi ned i skuffer, skap, kasser og andre steder vi oppbevarer tingene våre. Når vi kvitter oss med ting vi ikke bruker eller ikke har bruk for, får tingene vi skal beholde, en fast plass. Det gjør hverdagsryddingen både raskere og enklere.

Det finnes mange ulike ryddemetoder på markedet. I Rydd bort rotets metode vil du kanskje kjenne igjen noe du har prøvd før. Det er ganske naturlig. Vi inspireres av hverandre, og plukker opp og tester ting vi håper kan hjelpe oss til en enklere hverdag.


Fortsatt kan jeg la meg inspirere av andres oppbevaringsløsninger, men ryddemetoden, den endrer jeg ikke på, fordi den fungerer. Har du lyst å teste den ut selv?  


Meld deg på Nyhetsbrevet

Les de siste

Blogg postene

Hold det ryddig med gode ryddevaner

Hold det ryddig med gode ryddevaner Noe av det mest utfordrende i en

25 ting du kan gi slipp på

25 ting du kan gi slipp påEr du i starten av en ryddeprosess

6 grunner til at rydding er viktig

6 grunner til at rydding er viktigDet skal vises at det bor noen

© 2020, Rydd bort rotet - Bye9design Org.nr. 918 805 095    Privacy policy