Om Rydd bort rotet

Nina Bakken Bye

Hei og velkommen!

Rydd bort rotet åpnet sine dører 1. november 2018. Og her har du meg, Nina, som vil hjelpe deg å finne en ryddeløsning som passer for deg og ditt hjem.

Jeg elsker å planlegge, lage lister og systemer, sette meg mål og ha det moro mens jeg holder på. Jeg blir sliten og kjeder meg om jeg må rydde i mange timer, men elsker å rydde når jeg kan gjøre det med små steg og når jeg har et mål med ryddingen.

I tillegg elsker jeg å hjelpe andre til å nå sine mål, med ideer, tips, motivasjon og støtte.

Litt personlig: Jeg har nettopp fylt 50 og har vært gift med samme mann i over 28 år, sammen har vi 4 barn, tre gutter og en jente. Vi har hunden Idefix og katten Dargo som er to herlige krabater.

Jeg elsker fjellturer, kose meg på hytta og har sikkert hundrevis av hobbyer. Etter 25 år som rådgiver i NAV sa jeg opp jobben… Nå er jeg gründer på heltid og driver nettbutikken Bye9design samt Rydd bort rotet. I tillegg skal jeg fra oktober 2019 og de neste fire årene være varaordfører i Levanger.

Slik startet Rydd bort rotet

I 2012 startet jeg bloggen Hverdagsliv det gode liv. Tanken var å inspirere leserne mine med enkle og konkrete ryddetips, samt inspirere til å skape noe selv, være kreativ og finne moro og glede i hverdagen.

Etterhvert fikk hobbyprosjektene mer og mer plass og bloggen fikk nytt navn, Bye9design. I 2016 startet jeg opp nettbutikken Bye9designprintshop.

Savnet etter å skrive om og hjelpe andre med organisering og opprydding ble imidlertid for stort. Jeg startet med å lage Førjulsboken, en trinn for trinn guide til en stressfri førjulstid. Den ble så populær at det motiverte meg til å gjøre alvor av å starte et eget nettsted for rydding. To år senere åpnet jeg “dørene” for Rydd bort rotet.

Med en travel hverdag med fire barn, jobb og ulike frivillige verv, ville jeg ikke bruke den lille fritiden jeg hadde til å rydde. Jeg forsøkte maratonrydding hvor jeg satte av en hel helg til å rydde hele huset. Jeg ryddet kategorier og sorterte, men likevel følte jeg at rotet kom like raskt tilbake. Jeg ble sliten og lei.

En positiv rydde opplevelse

Noe positivt skjedde imidlertid da jeg begynte å rydde i soner. 15 minutter hver dag tok jeg tak i det som skaper rotet. Vi kaller det grunnrydding.

Det er utrolig hvor mye man kan få gjort på 15 minutter. I mange år har jeg brukt denne taktikken for å få ting unna.

Når vi grunnrydder dukker vi ned i skuffer, skap, kasser og andre steder vi oppbevarer tingene våre. Når vi kvitter oss med ting vi ikke bruker eller ikke har bruk for, får tingene vi skal beholde, en fast plass. Det gjør hverdagsryddingen både raskere og enklere.

Det finnes mange ulike ryddemetoder på markedet. I Rydd bort rotets metode vil du kanskje kjenne igjen noe du har prøvd før. Det er ganske naturlig. Vi inspireres av hverandre, og plukker opp og tester ting vi håper kan hjelpe oss til en enklere hverdag.

Fortsatt kan jeg la meg inspirere av andres oppbevaringsløsninger, men ryddemetoden, den endrer jeg ikke på, fordi den fungerer. Har du lyst å teste den ut selv? Start her…..

Minimalisme

I´ve learned that minimalism is not about what you own, but why you own it.

Brian Gardner

I 2020 skal jeg dykke ned i minimalismen og finne ut om dette er noe for meg. Hva er minimalisme? Hvordan vil jeg med mine 100 hobbyer og min designbedrift (Bye9design printshop) kunne bli minimalist? Kan jeg bli det? Og kan man være minimalist uten å kvitte deg med det meste? Og ja, mine erfaringer vil jeg dele med deg. Så følge meg veldig gjerne på veien.

Praktiske ryddetips og inspirasjon til et ryddig hjem 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få de beste tipsene direkte i innboksen 

By signing up you agree to our terms