Start her

Drømmer du om et rent og luftig hus der alt har sin plass, men du aner ikke hvor og hvordan du skal komme i gang? Blir du sliten av rot og alt for mange ting rundt deg? Bruker du mye tid på å lete etter ting du har lagt på et lurt sted?

Panikkrydder du rett før gjestene kommer, eller unngår du å invitere venner på besøk fordi du ikke orker å rydde eller vise fram huset ditt? Har du lite ork i hverdagen til å rydde eller samler du alt av rydding og vasking til helgen og lar det flyte litt resten av uken?

Har du et roterom eller flere hvor det har en tendens til å samle seg opp ting, mange ting?  Har du en hektisk hverdag der du rett og slett ikke finner tid til å rydde? Eller er du rett og slett ute etter praktiske ryddetips og organisering av hverdagen?

Da må du lese videre...

Start her - Rydd bort rotet

Start her - Rydd bort rotet

Dette er Rydd bort rotet

Rydd bort rotet har en praktisk tilnærming til rydding, planlegging, vasking, vaner og motivasjon. Vi rydder i soner, små steg av gangen. Hver uke er vi i en ny sone, i løpet av 5 uker har vi vært innom hele huset før vi starter på sone 1 igjen.  Hver uke får du 2-3 praktisk ryddetips som hjelper deg å prioritere, som hjelper deg igang og som gjør at du vil se endringer i huset ditt i løpet av kort tid. 

I tillegg jobber vi med vaner og rutiner. Hver måned har sitt eget tema som du kan jobbe med. For eksempel øver vi en hel måned på kveldsrutiner... 

Rydd bort rotet kan du gjøre i løpet av 15 minutter, det er helt utrolig hvor mye du får gjort i løpet av 15 minutter. Har du ikke tid sier du, tja, det handler om prioriteringer og riktig bruk av tiden. Derfor vil du lære mye om bruk av kalenderen og prioritering av tiden din ved å henge med her. 15 minutter vil følge oss som en rød tråd gjennom alt vi foretar oss her hos Rydd bort rotet. 

I tillegg vil du finne nyttige artikler om rydding av ulike rom, oppbevaringstips, vasking, planlegging, målsettinger,  prioriteringer og bruk av kalender her inne hos Rydd bort rotet. 

Du velger selv hvordan du vil følge med. Det beste er om du melder deg på nyhetsbrevet og åpner det. Der vil du holdes oppdatert på alt som skjer her inne, samt en søndagsepost hver uke med neste ukes oppgaver. Vil du heller titte innom her jevnlig og følge med når det passer deg, ikke noe problem. Det er helt opp til deg.  

Sonerydding

Det finnes utallige ryddeteorier rundt omkring i verden. Som yrkesaktiv firebarnsmamma, har mange av teoriene blitt prøvd ut i en hektisk hverdag, men brikkene falt ikke på plass før jeg begynte med sone rydding. Med sonerydding bruker du ikke hele dagen på å rydde. I stedet jobber du deg gjennom hele huset i løpet av en hel måned. Små steg av gangen. I stedet for å utsette rydding og vasking til en fridag eller en dag du har bedre tid, tar du deg av en oppgave med en gang. Hver eneste dag bruker du noen minutter på den sonen vi er i akkurat nå, og sakte men sikkert bygger du opp en rutine hvor du nesten på autopilot tar deg av det som skaper rot i hjemmet ditt. Jeg iler til og sier med en gang at det betyr ikke at du ikke skal rydde opp etter deg i de andre sonene... men vi kommer tilbake til det under daglige rutiner. 

Her hos Rydd bort rotet setter vi deg i gang med tips og veileding slik at det blir enklere å vite hvor du skal begynne. Ettersom vi jobber i soner kan du hoppe inn i dag og jobbe med denne ukens oppgaver. Pluss på med dagens oppgave og du er godt igang. Oppgavene som var i går og i forrige uke skal du ikke tenke på, vi kommer alltid tilbake til de. 

Rydd bort rotet har delt inn huset/hjemmet i 5 soner.

  1. Inngangsparti og vaskerom
  2. Kjøkken og matbod
  3. Stue, spisestue, loftstue, kjellerstue
  4. Hovedsoverom, og et ekstra rom 
  5. Hovedbad og et ekstra rom

Savner du barnerommet, ekstrabadet, boden, garasjen eller andre rom? Disse blir også tatt hånd om,  gjennom et valgfritt ekstra rom og utfordringer som dukker opp med jevne mellomrom. 

Start her - Rydd bort rotet

Start her - Rydd bort rotet

Dagens oppgaver

Hver uke dukker det opp 1-2  "dagens oppgave" som du kan ta hånd om. Ukens oppgaver sendes ut på epost hver søndag, i tillegg til at de legges ut her på nettsiden hver dag. Hver oppgave tar fra 5 - 15 minutter å gjøre og holder seg alltid til den sonen vi er inne i akkurat nå. Oppgavene er praktisk rettet, slik som vask utsiden av kjøkkenskapene, rydd og kast fra skuffen eller hyllen med plastemballasje, rens og vask kaffetrakteren, plukk visne blader av plantene og vann osv. For å være sikker på at du får ukens oppgaver er det lurt å melde seg på nyhetsbrevet, da får du en epost med ukens oppgaver hver søndag. 

Du kan også holde deg oppdatert på oppgavene i kalenderen som du finner her: Kalenderen med ukens oppgaver og soner

Ønsker du deg praktiske og daglige oppgaver hver dag som kan hjelpe deg enda mer? Da vil du få mulighet til å melde deg på "Dagens oppgave utfordring" som begynner i januar 2019. 

Månedens tema - gode rutiner og vaner

Månedens tema tar for seg en vane eller rutine som vi skal jobbe med for å komme igang med rydding og etterhvert, holde huset og kalenderen vår ryddig og oversiktelig. Visste du at en vane i gjennomsnitt tar 21 dager å innarbeide? Skaper du en god vane i hverdagen din er du nærmere målet ditt om et ryddig hjem. 

Rydd bort rotet tar for seg 12 tema som vi skal jobbe med. Ett nytt tema hver måned. Er du inne her for første gang i dag? Hopp inn i den vanen vi jobber med denne måneden, slik at du kommer i gang. Har du allerede innarbeidet vanen vi jobber med denne måneden? Så flott! Da kan du i stedet konsentrere deg om de ukentlige sonene eller kanskje hive deg med på en av utfordringene. For noen er det også veldig greit med en repetisjon selv om vanen allerede er innarbeidet.  Se på disse månedlige temaene som en runddans. Hver måned har sin faste vane og rutine vi skal jobbe med. Daglig fokuserer vi på denne vanen helt til vi nesten gjør den automatisk. Neste måned er vi igang med en annen vane og når året er omme begynner vi forfra igjen. Her finner du en oversikt over månedens tema: 

 Januar: Planlegging og sette oss mål

 Februar: Rydd opp etter deg

 Mars: Prioriteringer

 April: Morgenrutiner

 Mai: Rydde 15 minutter hver dag

 Juni: Menyplanlegging

 Juli: Fysisk aktivitet

 August: Gjør det nå - Ikke utsett

 September: Klesvask

 Oktober: Ryddig kjøkkenbenk og oppvask

 November: Kveldsrutiner

 Desember: Bruke kalenderen

Start her - Rydd bort rotet

Start her - Rydd bort rotet

Utfordringer 2019

Mange av oss liker en liten utfordring. Fra 2019 vil det derfor med jevne mellomrom kjøres igang utfordringer med forskjellige tema. Det kan være rydding av kjøkken, stue eller bod, det kan være rundvask eller en rutine vi skal øve ekstra på.

Noen utfordringer vil få tett oppfølging av meg, i tillegg til arbeidshefter, det betyr at de vil koste noen kroner. Andre utfordringer vil være helt gratis.

Når vi kjører igang en utfordring vil det annonseres her på nettsiden, det vil bli varslet om det i nyhetsbrevet og det vil også bli laget en oversikt om hvilke utfordringer som settes i gang i 2019, datoer, temaer og evt. kostnad. Du kan melde deg på så mange utfordringer du vil. De utfordringene du betaler for har du alltid tilgang til, de du melder deg på gratis, har du tilgang til i en viss periode. 

Mer informasjon om utfordringene kommer i første halvdel av januar 2019. 

Nyhetsbrev eller....

Ved å melde deg på Rydd bort rotet sitt eget nyhetsbrev, får du hver søndag tilsendt en epost med neste ukes oppgaver. Hver måned får du også en innføring i månedens tema om vaner og rutiner.  Når det starter en ny "utfordring" får du melding om det og så klart blir det info om nye artikler her hos Rydd bort rotet. I slutten av hver måned får du tilsendt neste måneds ryddekalender. Her får du oversikt over sonene vi skal rydde i, månedens vaner vi skal jobbe med og eventuelle utfordringer som skal skje den aktuelle måneden. 

Praktiske ryddetips og inspirasjon til et ryddig hjem 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få de beste tipsene direkte i innboksen 

By signing up you agree to our terms