5 daglige oppgaver holder hjemmet ditt ryddig5 daglige oppgaver som holder hjemmet ditt ryddig 


Med små steg og gode ryddevaner rydder du deg til et hjem som er enkelt å holde ryddig i hverdagen. 


Det finnes ingen rask løsning, du må selv gjøre jobben, men den er overkommelig, når du finner din ryddeflyt. 


Det handler om gode ryddevaner og rutiner hver dag. Og lar du disse 5 daglige oppgavene bli dine hverdagsrutiner, er du ett steg videre på ryddereisen din.  

5 daglige oppgaver holder hjemmet ryddig

hverdagsrutiner


Noe av det viktigste du kan starte din ryddereise med er å bygge opp og lære deg gode hverdagsrutiner. 


De 5 oppgavene du får av meg i dag, er steg 1 av 6 i Rydd bort rotets ryddereise. Disse oppgavene danner grunnmuren for deg som ønsker en varig endring i hverdagen. 


Uansett hvor mange ting du kvitter deg med og hvor få ting du eier, vil du ikke klare å holde det ryddig om du ikke har gode ryddevaner i hverdagen. 


Du kan velge å gjøre det alene, eller du kan melde deg på nyhetsbrevet, laste ned kalenderen med de daglige oppgavene og få tips og råd to ganger i måneden av meg. 


Test ut de 5 oppgavene nedenfor. 


5 daglige oppgaver holder hjemmet ryddigTest ut disse oppgavene

1

Re opp sengen

Re opp senga med en gang du står opp. Det tar bare noen minutter og setter standarden for resten av dagen. En oppredd seng er langt mer innbydende enn en uoppredd. Selv med rot rundt senga vil det se ryddigere ut når senga er oppredd. Trekk fra gardiner og luft ut.


Dagens første ryddeoppgave er utført!

 

2

5 minutter rydd opp 

5 minutter rydd opp i løpet av dagen. Utfordre deg selv til å gjøre det minst en gang om dag, men du kan selvsagt gjøre det oftere om det passer.


Rydd opp det som er dratt utover i løpet av dagen og som ikke er satt på plass enda.

3

Rydd kjøkkenbenken og vasken

Rydd køkkenvasken og kjøkkenbenken før du tar kveld.
Start på oppgaven når det måtte passe i løpet av dagen. Rydd underveis slik at du får minst mulig å håndtere rett før sengetid.


Tørk over benkene, kast gamle aviser, og diverse som kan ha samlet seg opp i løpet av dagen, legg på plass og tørk over vasken helt til slutt.


Kjenn på godfølelsen over å ha det ryddig på denne delen av kjøkkenet. Du vil etterhvert garantert få lyst til å rydde resten.


4

Rydd opp etter deg

Rydd opp etter deg og legg på plass.
Dette er den meste effektive metoden for å holde det ryddig rundt deg. Hver gang du er ferdig med ting, klær ol. du har brukt i løpet av dagen, skal det legges på plass.
Mangler du en fast plass til tingene du skal rydde opp? Da er det naturlig å innføre sonerydding - steg 4.

 

5

Sjekk kalenderen og ta kontroll

Bruk kalenderen din til å legge inn avtaler du og eventuelt familien har. Legg inn turnuser og planleggingsdager, bursdager og sosiale arrangement, fritidsaktiviterer, treninger ol.


Når du har denne oversikten er det enklere å legge inn ryddeoppgaver fra månedsplanleggeren. Det vil også bli enklere å planlegge meny.


Finn et tidspunkt i løpet av dagen der du har mulighet til å sette deg ned og sjekke kalenderen i tillegg til å planlegge og forberede deg om nødvendig.

Ryddeportal 


Med små steg og gode ryddevaner rydder du deg til et hjem som er enklere å holde ryddig i hverdagen. 


Vi går grundig gjennom månedens ryddevane med oppgaver og tips til hvordan du kan gjøre små endringer for å skape gode ryddevaner. 


Du får ryddekalender med praktiske ryddeoppgaver og beskrivelser.  


Du får månedens kick off hvor du blir motivert til å planlegge måneden. I månedens spørretime kan du spørre om alt du lurer på. 


Vi går i dybden på hvert rom i hjemmet vårt og rydder. 


Vi går i dybden på ulike kategorier som finnes i hjemmet vårt.  


Du får tilgang til challenger og andre bonuser.