De 4 stegene i Rydd bort rotets system 


det er mulig for deg også å ha et ryddig hjem


Kanskje har du prøvd så mange ryddemetoder uten å lykkes at du har mest lyst til å gi opp. Gi Rydd bort rotet metoden en sjanse. Sammen kan vi gjøre rydding til noe gøy, noe som vil bli en helt naturlig del av hverdagen din. 


Det er mulig å rydde opp i et helt hjem og holde det ryddig, uten at du føler du rydder hele tiden. 


Og tenk deg godfølelsen du får når hjemmet ditt er ryddig og du slipper å bruke timesvis av helgen til å rydde opp... 

Rydd bort rotet


4 steg til en ryddig hverdag

1

Steg 1 - DE DAGLIGE OPPGAVENE

Grunnlaget for et ryddig hjem som holder seg ryddig er Rydd bort rotets 5 daglige ryddeoppgaver. Gjør disse til en vane før du starter på neste steg. Re opp sengen din, innfør 5 min rydd opp i løpet av dagen, rydd kjøkkenvasken og benken før du tar kveld, legg på plass etter deg, sjekk sjekk kalenderen - i tillegg kan du supplere med de daglige vaskeoppgavene. 

 

2

Steg 2 - DE UKENTLIGE  OG RULLERENDE                                                     OPPGAVENE 

Når de daglige oppgavene er på plass er det på tide å få på plass de ukentlige oppgavene som skal gjøres en eller flere ganger i uken. 


- Mandag tørker vi støv.

- Tirsdag støvsuger vi gulv og tepper.

- Onsdag vasker vi gulv.

- Torsdager vasker vi badet.

- Fredag gjør vi en rullerende oppgave (oppgaver som gjøres en eller flere ganger i måneden) eller vi avslutter en oppgave. 

- Lørdag skifter vi sengetøy og vanner blomster. 

- Søndag planlegger vi uken, skriver meny og handleliste. 

 


3

Steg 3 - SONERYDDING

Nå er du klar for å gå i dybden av rotet / tingene dine. Jeg kaller det grunnrydding. Du vet, alle de stedene du gjerne utsetter til en gang du har god tid... Det som ikke er hverdagsrydding. 


Med dette ryddesystemet på plass er det slutt på utsetting. I stedet skal du rydde deg med små steg, sone for sone gjennom hjemmet ditt. Når du vet hva, hvor og når du skal rydde er det så mye enklere å faktisk gjennomføre. Små steg, en eller flere ganger i uken. 


4

Steg 4 - MÅNEDENS FOKUS

Dette er siste steg i Rydd bort rotet systemet. Det er nå vi samler trådene og jobber mer med gode ryddevaner og rutiner, motivasjon og energi. Det er dette som virkelig får deg til å holde på de vanene du har øvd deg på, som får deg motivert til å gjennomføre i stedet for å gi opp. 


Vi går også i dybden på de mer krevende ryddeprosjektene. De som kan ta noe tid, som kan være vanskelig å finne løsninger på, men som utvikler seg underveis. Bilder, sentimentale ting, hele rom, praktiske løsninger og så videre. 


 

Gjennom steg 1 og 2 legger du grunnlaget for ryddereisen og hverdagsryddingen din gjennom gode vaner og rutiner. 

Gjennom steg 3 går du i dybden på tingene og rotet ditt,

Gjennom steg 4 bygger du vaner og systemer som vil skape varige endringer hverdagen din, ikke bare når det gjelder rydding, men også andre sider av livet ditt.

Alt henger sammen med alt, og med små steg hver dag vil du lykkes med ryddereisen din. I ryddeklubben jobber vi steg for steg med å få på plass den gode og jevne ryddeflyten i hverdagen. 

rydd bort rotets RyddeKLUBB 


Et ryddig og rent hjem uten å stresse. Små steg, litt hver dag. 


Jeg var lei av å bruke helgene på å rydde og vaske, og jeg var lei av at rotet samlet seg i løpet av uken. Jeg startet med noen små enkle rutiner hver dag for å øve meg. Det fikk meg til å forstå at disse små ryddestegene hver dag hjalp meg å holde rotet unna. Det ble plutselig mindre å rydde og vaske i helgene og huset vårt "holdt seg" ryddigere hele uken.


Dette resulterte i Rydd bort rotet rutinen. I den månedlige ryddeklubben lærer jeg deg steg for steg rutinen som hjelper deg å finne den gode ryddeflyten i din hverdag. 


Ryddig med små steg - medlemsside hos Rydd bort rotet