Ryddemetode


Ryddemetode


ryddemetoden som ikke sliter deg ut


Med små steg og gode ryddevaner rydder du deg til et hjem som er enkelt å holde ryddig i hverdagen. 


Det finnes ingen rask løsning, du må selv gjøre jobben, men den er overkommelig, når du finner din ryddeflyt. 


Det handler om gode ryddevaner og rutiner hver dag. Det handler om å sette seg gode ryddemål og lage en realistisk plan slik at du når målet ditt. 


Det handler om å prioritere mellom alt du må, bør og har lyst til å gjøre hver dag. 


Det handler om å vite hvorfor du vil rydde og holde det ryddig rundt deg. 


Det handler om de praktiske oppgavene, hvor du begynner og at du klarer å gjennomføre. 

Rydd bort rotet


6 steg til en ryddig hverdag

1

Steg 1 - De 5 daglige ryddeoppgavene

Grunnlaget for et ryddig hjem som holder seg ryddig er Rydd bort rotets 5 daglige ryddeoppgaver. Gjør disse til en vane før du starter på neste steg. Re opp sengen din, innfør 5 min rydd opp i løpet av dagen, rydd kjøkkenvasken og benken før du tar kveld, legg på plass etter deg, sjekk sjekk kalenderen 

 

2

Steg 2 - MÅNEDENS VANE OG RUTINE

Månedens vane hjelper deg å få på plass gode vaner som ikke bare er positiv for ryddeprosessen din, men også hverdagen og livet ditt forøvrig. Hver måned har sitt eget tema, nøye valgt ut med tanke på årstid og hva som vil gi deg resultater i hverdagen. Temaene er fine å jobbe med etter at du har de 5 daglige oppgavene på plass. Det passer også godt å jobbe med med dette samtidig som du går videre til steg 3. 

3

Steg 3 - UKENTLIGE OPPGAVER

Etter at de 5 daglige oppgavene er på plass er det på tide å få på plass de ukentlige oppgavene som skal gjøres en eller flere ganger i uken. Hver av de 9, faste oppgavene, tar fra 5 - 30 minutter.  Sett av en fast dag til en eller flere av oppgavene eller putt dem inn når du ser det er tid og nødvendig. 

 

1. Planlegg uken - og menyen

2. 15 minutter grunnrydding i ukens sone så ofte som mulig

3. Støvsuge gulv og tepper
4. Vaske gulv
5. Vaske badet
6. Vanne blomster
7. Vaske klær - brette - legg på plass

8. Gjøre ferdig det du ikke rakk
9. Vask matskålen til kjæledyr


4

Steg 4 - SONERYDDING

Når du har fått på plass de daglige og de ukentlige oppgavene, og du jevnt og trutt jobber med månedens vane, vil du oppleve et hjem som er langt mer ryddig enn da du gikk i gang. Nå er du klar for å gå i dybden av rotet ditt, og sonerydding.  

 

5

Steg 5 - RULLERENDE OPPGAVER

Nå er du klar for de rullerende oppgavene som du gjør en til tre ganger hver måned, annenhver måned, en gang i halvåret eller en gang i året. Som medlem av Ryddig med små steg finner du disse oppgavene i kalenderen sammen med dagens og ukens oppgaver. 


Typiske oppgaver vil være skifte på senga, rydde utendørs, vaske vinduer og lignende. 

6

Steg 6 - MÅNEDENS RYDDETEMA

Dette steget er som et supplement og oppslagsverk for å hjelpe deg til synlige resultater, uansett hvilket steg du jobber under. 


Steg for steg tar jeg deg gjennom ryddeprosessen i de ulike rommene og de ulike kategorien i hjemmet vårt. Her går vi i dybden, setter mål, legger planer og rydder. 


Dette er innhold du må være medlem for å få tilgang til. På framsiden av nettsiden, vil du se hvilket ryddetema som har fokus inneværende/kommende måned. 


Ryddeportal 


Med små steg og gode ryddevaner rydder du deg til et hjem som er enklere å holde ryddig i hverdagen. 


Vi går grundig gjennom månedens ryddevane med oppgaver og tips til hvordan du kan gjøre små endringer for å skape gode ryddevaner. 


Du får ryddekalender med praktiske ryddeoppgaver og beskrivelser.  


Du får månedens kick off hvor du blir motivert til å planlegge måneden. I månedens spørretime kan du spørre om alt du lurer på. 


Vi går i dybden på hvert rom i hjemmet vårt og rydder. 


Vi går i dybden på ulike kategorier som finnes i hjemmet vårt.  


Du får tilgang til challenger og andre bonuser.