Skap gode vaner og rutiner i hverdagen - månedens tema


Gode hverdagsvaner


Har du noen gang lurt på hvordan "alle" andre klarer å holde det ryddig hjemme, men ikke du? 


Svaret er selvsagt at de rydder, men hvordan klarer de det?  


Jo, de har gode hverdags- og ryddevaner i tillegg til at tingene de eier har en fast plass. 


Kunne du tenkt deg å lære noen nye vaner, eller kanskje endre på noen av de du har, i så fall, les videre om Rydd bort rotets 12 tema. 

SSS Grounded Home 18 scaled e1639155607861Gode vaner og rutiner gjør hverdagen din enklere, mindre stressende og mer effektiv. Gode vaner og rutiner hjelper deg å holde det ryddig i hjemmet ditt.


Hvem har vel ikke lett etter nøklene når de står på farta og skal av sted. Stresset bygger seg opp, pulsen øker og plutselig er du sent ute. Ved å finne en fast plass til nøklene og samtidig jobbe med deg selv slik at du alltid legger de på denne plassen når du kommer hjem, har du skapt en vane som hjelper deg i hverdagen. Hvordan lære en ny vane og rutine


Øvelse gjør mester. Jo mer du øver, jo bedre og flinkere blir du på det du øver på. Du kan ikke springe maraton etter én eneste joggetur. Du lærte deg ikke å gå uten å øve og øve. Og hvor mange ganger måtte du øve deg før du endelig kunne sykle avsted uten å vingle, og hva med å sykle uten å holde hendene på styret. Og hvor mange timer bak rattet hadde du før du endelig kunne stå med førerkortet i hånden. 


Det meste du kan her i livet har du på et eller annet tidspunkt øvd deg på for å mestre. Noe kommer naturlig og lett, andre ting må det øves mye på før det endelig sitter. 

Slik er det med gode ryddevaner og hverdagsrutiner også. Skal du bli god på rydding må du øve deg, og skal du holde det ryddig rundt deg må du rydde. 


Da du lærte deg å gå, hadde du etablert en vane. Men du er langt fra ferdig med å gå. Du går hver dag, men du tenker nok ikke så mye på det, fordi det er en vane. 


Slik kan det bli med rydding også. Du kan lære deg gode ryddevaner og rutiner som etterhvert blir en naturlig del av hverdagen din. 


Resultatet du oppnår = du holder det ryddig rundt deg.


Dette hjelper jeg deg med gjennom Ryddig med små steg.

SSS At Home Workout 23 scaled e1639157036416

Skap gode vaner og rutiner - månedens temaLær gode vaner og rutiner med litt hjelp 

SSS Creative Boss 21 scaled e1639158055397

Skap gode vaner og rutiner - månedens temaI gjennomsnitt tar det ca. 21 dager å venne seg til en ny vane eller rutine. Dette er selvsagt avhengig av hva du skal lære deg. 


Rydd bort rotet har et årshjul på 12 forskjellige ryddevaner og hverdagsrutiner. Alle henger sammen på ulikt vis, og felles for de alle er at de hjelper deg å nå ryddemålene dine. 


I medlemsportalen Ryddig med små steg jobber du fokusert hver måned med disse 12 ryddevanene og hverdagsrutinene. Nå legger du grunnlaget for den praktiske ryddingen og organiseringen. 


Når du har gode ryddevaner og rutiner på plass, er du allerede langt inne i ryddeprosessen. Da blir det enkelt, ja faktisk motiverende, å ta tak i det som gjemmer seg i esker og skap på boder og loft og i hverdagsrommene. 


Gjennom blant annet videoleksjoner, praktiske ryddeoppgaver og refleksjonsoppgaver blir du veiledet steg for steg slik at du allerede etter en måned ser synlige resultater i hjemmet ditt. 


Månedens tema - oversikt
Slik holder du deg oppdatert


Meld deg på nyhetsbrevet som kommer ut hver fredag. Her vil du bli oppdatert på månedens tema, få nyttige ryddetips og link til biblioteket med gratis ryddekalender. Du vil også få tilgang til sjekklisten med 100 ting du kan kvitte deg med, umiddelbart etter at du er påmeldt nyhetsbrevet.