november 15

0 comments

15 minutter rydding hver dag – derfor er det smart

By Nina Bakken Bye

november 15, 2018

Rydde 15 minutter hver dag

15 minutter rydding hver dag – derfor er det smart


Det er ingen tilfeldighet at jeg har valgt ut 15 minutter rydding hver dag som en av de viktigste hverdagsvanene i Rydd bort rotets ryddesystem. 15 minutter er en av de meste effektive metodene for å faktisk starte opp ryddeprosessen og klare å holde ut og gjennomføre ryddingen. 

15 minutter er overkommelig og om du ellers er frisk og i normal form, vil du sjelden bli utslitt etterpå.

Når du har ryddet effektivt og målrettet i 15 minutter vil du oppleve energi og mestringsfølelse over at du har tatt grep og er et steg nærmere ryddemålet ditt.

I tillegg er dette en vane du kan ta med deg uansett hvilket ryddetema eller kategori du skal rydde i.  

Med andre ord er dette en av grunnsteinene i ryddesystemet jeg anbefaler deg å få på plass. 

Dersom du skal ha fullt utbytte av disse 15 minuttene med ryddetid må du imidlertid ha satt deg et ryddemål og lagt deg en plan for hva du skal rydde. Da vil du få full effekt av ryddingen. 

Dersom du har opplevd følelsen av å "rydde hele tiden", er det et signal på at du sannsynligvis ikke har en god nok plan eller mål for ryddingen din. 

Trenger du hjelp til å komme i gang finner du tips til målrettede oppgaver under ukens ryddeprosjekt du kan begynne med. 


15 minutter rydding hver dag – derfor er det smart

Ryddekalenderen med ukens ryddprosjekt ligger klar i biblioteket og venter på deg. 

Meld deg på nyhetsbrevet og begynn i dag med nye og gode ryddevaner. 
Hva kan 15 minutter gjøre for deg?  • Når du vet hva, hvor og hvorfor du skal rydde, vil du om ikke så alt for lenge oppleve at det er lett å finne tid til disse 15 ryddeminuttene i hverdagen din.

 • Når du rydder med mål og mening vil du etterhvert oppleve at du bruker mindre tid på rydding og likevel holder du det ryddig rundt deg.

 • Dersom du grunnrydder i soner, vil du oppleve at du med små steg, dag for dag, uke for uke, tar tak i det som skaper rot i hjemmet ditt og får gjort noe med det. På sikt vil du oppleve at hverdagsryddingen blir enklere og enklere. 

 • Du vil oppleve at du etterhvert blir mer kritisk til hva du trekker inn i hjemmet ditt. Når du grunnrydder med fokus hver dag, får du oversikt over det du har og ettersom du rydder jevnt og trutt i stedet for med skippertak, er det lettere å vurdere kritisk om du virkelig har bruk for noe nytt. Jeg anbefaler deg å teste det ut 😉 

 • Du vil oppleve at det blir enklere å rydde opp etter deg med en gang enn å utsette det. 

 • Du vil oppdage at så lenge du er målrettet og fokusert, er det helt utrolig hvor mye du får ryddet i løpet av 15 minutter. 


Her kan du lese mer om grunnrydding og her kan du lese mer om sonerydding.
Hvordan gjør du det? 

 • Lag deg en oversikt over hva som må ryddes i hjemmet ditt og sett opp en plan slik at du har flere ca 15 minutters oppgaver å velge i når du skal rydde. 
 • Du kan dele opp 15 minutter i mindre intervaller. Bruk 5 minutter morgen, 5 minutter ettermiddag og 5 minutter kveld om det passer bedre. 
 • Du kan bruke ukens ryddeprosjekt som utgangspunkt for oppgaver du kan gjøre. 
 • Du kan melde deg på nyhetsbrevet og få tilgang til biblioteket med ryddekalenderen. 
 • Du kan melde deg inn i Ryddig med små steg - medlemsportalen for deg som ønsker å endre dine hverdagsvaner og etablere gode rydderutiner. Dette vil du kanskje like 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Ryddig med små steg

Ryddig med små steg

Ryddeklubben for deg som vil skape deg et hjem du trives i - som er enkelt å holde ryddig

✨Ikke gå glipp av de beste ryddetipsene!✨

 Få ukentlige ryddetips og ryddeinspirasjon direkte i innboksen din. Hver måned får du også din egen ryddekalender for å øve på gode ryddevaner...