HVA ER SONERRYDDING


Med sonerydding på plass, tar du knekken på rotet


Hjemmet deles inn i 5 soner hver måned. Hver sone er et eget fokusområde slik at du kan konsentrere deg om ett område av gangen. I løpet av en måned har du vært innom de viktigste rommene i hjemmet ditt. I løpet av et år har du grunnryddet deg gjennom hele hjemmet ditt. Med små steg. 


Når du sonerydder går du i dybden av rotet ditt. 

Max 15  minutter hver dag eller så mange ganger i uken du har mulighet til. Etterhvert som du grunnrydder i sonene gir du plass til tingene du ønsker å beholde og har bruk for og gir slipp på det du ikke lenger har bruk for. 


Ofte er det nettopp denne viktige ryddingen som blir utsatt fordi hverdagsryddingen er så overveldende. Men etterhvert som du sonerydder i dybden vil du oppleve av hverdagsryddingen blir enklere og enklere.


Sonerydding er del 4 av 6 steg i Ryddig med små steg modellen. 

Ta kontroll over rotet med disse 5 tipsene

Hverdagsrydding

I LØPET AV EN MÅNED FORDELER SONENE SEG SLIK: Sone 1: Fra den 1. i måneden til søndag
Sone 2: Første hele uke
Sone 3. Andre hele uke
Sone 4. Tredje hele uke
Sone 5. Fra mandag til den 1. i neste måned.SSS Fresh Start 15 scaled

PRAKTISKE OPPGAVER


Er du usikker på hvor du skal starte og hva du skal rydde? Hopp inn i ukens sone. Velg deg ut skuffer og skap, hyller, esker og bokser du vanligvis ikke rydder i og gå i gang. 15 minutter max hver dag.  


Som medlem i Ryddig med små steg får du drahjelp. Hver måned får du forslag til konkrete og praktiske ryddeoppgaver du kan gjennomføre i de ulike sonene. 

Slik holder du deg oppdatert


Meld deg på nyhetsbrevet som kommer ut den 1. og den 15. i hver måned. Her vil du bli oppdatert på månedens tema, få nyttige ryddetips og link til biblioteket med gratis ryddekalender. Du vil også få tilgang til sjekklisten med 100 ting du kan kvitte deg med, umiddelbart etter at du er påmeldt nyhetsbrevet.