oktober 22

0 comments

Rydd bort rotet i sone 4 Hovedsoverom og ekstra rom

By Nina Bakken Bye

oktober 22, 2018


Rydd bort rotet på soverom og et ekstra rom

Vi er i sone 4 som er hovedsoverommet og et ekstra rom som for eksempel barnerom, gjesterom, hobbyrom, kontor eller bod. Soverommet er ett av de viktigste rommene i hjemmet vårt. Det er her vi skal sove og samle energi. Det er her vi kan slappe av og være alene om vi vil det. Et ryddig soverom med god luft og rolig atmosfære gir oss en god natts søvn som igjen gir energi og overskudd. 

Likevel, soverommene våre har en tendens til å være det rommet der vi slenger fra oss ting vi vil rydde unna i en fei. Et sted der vi slenger fra oss ting vi ikke har funnet en plass til. Det er også gjerne et mellomlager for ting som skal videre, en gang, når vi bare får tid.... 

Gjesterom, kontor, bod, hobbyrom, alle disse rommene har en tendens til å trekke til seg ting som en magnet. Jobb med disse rommene når du er i sone 4 og les gjerne artiklene som kommer med spesifikke rydde og organiseringstips til hver enkelt sone og rom vi jobber med.  

Din oppgave hver dag når vi er i sone 4:

Du skal bruke 15 minutter til å rydde. Sett stoppeklokken på 15 minutter og rydd, kast, gi bort. Du skal ikke bruke 15 minutter på hvert av rommene hver dag. Men du skal bruke 15 minutter hver dag på ett av rommene i denne sonen. Dette er viktig for motivasjonen. Du kan imidlertid velge om du vil være i samme rommet hele perioden eller om du vil ta annenhver dag i de forskjellige rommene. 

Forberedelse til 15 minutter rydding av soverommet: 

Før du går i gang er det smart å ha en liten plan på hva du vil rydde. Det gjør det hele mer effektivt. Start også denne gangen med å ta bilder av soverommet ditt eventuelt et annet rom du vil rydde. Hvor er det mest prekært. Altså, hvor er det størst behov for å komme i gang med ryddingen. Dersom stoler og skap flyter over av klær, må du starte med skapene. Du får ikke ryddet bort eller lagt på plass klær hvis det ikke er plass i skuffer og skap. 

Når du er klar setter du stoppeklokken på 15 minutter og setter igang. 

Forslag til oppgaver:

  • Finn fram en pose og gå på jakt etter alt som kan kastes. Kast, kast, kast i løpet av 15 minutter. Gå deretter ut med posen og kast den i søpla. Husk søppelsortering, plast, metall, glass, papir. Ferdig! 
  • Finn fram en pose eller eske og plukk fram alt som ikke hører til på soverommet. Ta først det synlige, så skuffer og skap. Rydd det du rekker i løpet av 15 minutter. Stopp når det har gått 15 minutter. (Ikke hold på lenger enn 15 minutter da dette kan gå ut over andre oppgaver eller motivasjonen. Jobb effektivt). Nå skal du ta en kjapp runde og legge tingene på plass der de hører hjemme. Har du ikke noe sted til dem? Kast eller gi bort. 

Flere oppgaver i nyhetsbrevet: 

Hver søndag samt den 1. i måneden sender jeg ut nyhetsbrev med påminning om hvilken sone vi er i. I tillegg får du 2-3 praktiske ryddetips i den sonen vi jobber i.  I eventskalenderen som du kan finne her, holder du oversikt over sonene, samt praktiske artikler. 

Ukentlige blogginnlegg: 

Ryddetips, organisering, planlegging og oppbevaringstips får du i ukentlige blogginnlegg.

Den 1. i hver måned, samt hver mandag, vil du finne egne blogginnlegg tilpasset den sonen vi jobber i. 

Fokus:

Ikke la deg friste til å hoppe utenfor sonene når du skal jobbe med 15 minuttersoppgavene. Hold fokus på sonen vi jobber i denne uken. Vi skal innom alle rom i løpet av en måned. Fokus gir framgang som synes i hjemmet ditt og det holder deg motivert. 

Er du ferdig å rydde?

Er du i mål? Alt ferdig ryddet, oversiktelig og organisert? Da kan du hoppe over til vaskeoppgavene. 

Spørsmål eller kommentar:

Har du spørsmål er du velkommen til å legge igjen kommentar under dette innlegget eller sende det til meg via kontaktskjemaet. 


Flere ryddetips fra de 5 sonene

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.