oktober 22

0 comments

Rydd bort rotet i sone 5 Hovedbad og ekstra rom

By Nina Bakken Bye

oktober 22, 2018


Rydd bort rotet på badet og et ekstra rom 

Siste og femte sone er hovedbadet og et ekstra rom. Noen måneder vil du oppdage at vi får kort tid her inne. Mens andre måneder får vi flere dager. Slik er det også med sone 1, men i løpet av et helt år får vi mange dager her inne til ekstra rydding og vasking. Det er viktig å huske på at vi i tillegg til soneryddingen også skal gjøre unna den ukentlige og daglige ryddingen og vaskingen. Vi vil derfor få nok tid også til disse rommene. 

Men tilbake til badet. Av de tre rommene i huset som jeg opplever som viktigst, er badet ett av dem. Dette er et velvære rom. Et sted vi skal vaske oss, ta vare på oss selv og kose oss. Andre ganger skal vi skynde oss, gjøre oss raskt ferdig, da er det greit at det er ryddig og vi finner det vi har behov for. I tillegg til soverommet er det her vi gjerne starter dagen og avslutter den. Vi bør unne oss et ryddig og rent bad som vi trives å være på. 

Din oppgave hver dag når vi er i sone 5:

Du skal bruke 15 minutter til å rydde. Sett stoppeklokken på 15 minutter og rydd, kast, gi bort. Du skal ikke bruke 15 minutter på hvert av rommene hver dag. Men du skal bruke 15 minutter hver dag på ett av rommene i denne sonen. Dette er viktig for motivasjonen. Du kan imidlertid velge om du vil være i samme rommet hele perioden eller om du vil ta annenhver dag i de forskjellige rommene. 

Forberedelse til 15 minutter rydding av badet: 

Før du går i gang er det smart å ha en liten plan på hva du vil rydde. Det gjør det hele mer effektivt. Start også denne gangen med å ta bilder av badet ditt eventuelt et annet rom du vil rydde. Hvor er det mest prekært. Altså, hvor er det størst behov for å komme i gang med ryddingen? Flyter det med klær eller har du rett og slett alt for mange ting som ikke har en plass. Har du kontroll på hva som befinner seg i hyllene, skuffene og bak skapdørene? Er det ting du ikke har brukt på mange år? Kast, kast, kast. Husk at elektrisk utstyr ikke kan kastes i vanlig søppel. 

Når du er klar setter du stoppeklokken på 15 minutter og setter igang. 

Forslag til oppgaver:

  • Finn fram en pose og gå på jakt etter alt som kan kastes. Produkter som har gått ut på dato... Kast, kast, kast i løpet av 15 minutter. Gå deretter ut med posen og kast den i søpla. Husk søppelsortering, plast, metall, glass, papir. Ferdig! 
  • Finn fram en pose eller eske og plukk fram alt som ikke hører til på soverommet. Ta først det synlige, så skuffer og skap. Rydd det du rekker i løpet av 15 minutter. Stopp når det har gått 15 minutter. (Ikke hold på lenger enn 15 minutter da dette kan gå ut over andre oppgaver eller motivasjonen. Jobb effektivt). Nå skal du ta en kjapp runde og legge tingene på plass der de hører hjemme. Har du ikke noe sted til dem? Kast eller gi bort. 

Flere oppgaver i nyhetsbrevet: 

Hver søndag samt den 1. i måneden sender jeg ut påminning om hvilken sone vi er i. I tillegg får du 2-3 praktiske ryddetips i den sonen vi jobber i.  I eventskalenderen som du kan finne her, holder du oversikt over sonene, samt praktiske artikler. 

Ukentlige blogginnlegg: 

Ryddetips, organisering, planlegging og oppbevaringstips får du i ukentlige blogginnlegg.

Den 1. i hver måned, samt hver mandag, vil du finne egne blogginnlegg tilpasset den sonen vi jobber i. 

Fokus:

Ikke la deg friste til å hoppe utenfor sonene når du skal jobbe med 15 minuttersoppgavene. Hold fokus på sonen vi jobber i denne uken. Vi skal innom alle rom i løpet av en måned. Fokus gir framgang som synes i hjemmet ditt og det holder deg motivert. 

Er du ferdig å rydde?

Er du i mål? Alt ferdig ryddet, oversiktelig og organisert? Da kan du hoppe over til vaskeoppgavene. 

Spørsmål eller kommentar:

Har du spørsmål er du velkommen til å legge igjen kommentar under dette innlegget eller sende det til meg via kontaktskjemaet. 

Her finner du de andre sonene vi jobber i

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.