februar 23

0 comments

Prøv disse 7 enkle ryddetipsene til soverommet

By Nina Bakken Bye

februar 23, 2023


Det skal ikke så mye til for å få de synlige forskjellene i hjemmet ditt. Prøv disse 7 enkle ryddetipsene til soverommet og kjenn på godfølelsen etterpå. Om du i tillegg fordeler disse oppgavene utover en hel uke, med en oppgave hver dag, vil du nesten ikke merke at du rydder. Og det er nettopp det Rydd bort rotets ryddemetode handler om. Når du rydder med små steg hver dag er det ikke bare overkommelig, men du vil også se synlige resultater som holder seg over tid. 

Denne uken har jeg noen fine ryddetips til soverommet, som ikke burde ta mer enn maks 20 minutter å gjennomføre, avhengig av hvor mye du har av hver kategori. Ved å rydde litt hver dag vil du øve deg på å rydde regelmessig, noe som vil gjøre det enklere å holde hjemmet ditt ryddig over tid. 

Dersom du er en av dem som følger meg på instagram eller facebook, vil du kjenne igjen disse ryddetipsene jeg legger ut daglig i storien. Her inne på nettsiden vil du imidlertid finne dem samlet i en artikkel slik at du kan planlegge hvilke dager du ønsker å gjennomføre de forskjellige oppgavene. Er du påmeldt nyhetsbrevet mitt, sørger jeg for å holde deg oppdatert når nye artikler er lagt ut. 

7 steg til et ryddig soverom
7 steg til et ryddig soverom
Prøv disse 7 enkle ryddetipsene til soverommet
Prøv disse 7 enkle ryddetipsene til soverommet

Soverommet skal gi deg ro

Om du føler behov for å rydde hele hjemmet ditt og ikke vet hvor du skal starte, er nettopp soverommet et fint sted å begynne. Det er her du skal slappe av og samle energi til en ny dag. Det siste du ser før du slukker lyset for å sove, er soverommet ditt. Det første du ser når du slår på lyset på morgenkvisten, er soverommet ditt. Vel og merke om du da ikke er en av dem som snubler i søvne ut på badet... 

Det er fint å slippe å skyve ting ned fra sengen når du skal legge deg. Det er fint å kunne legge seg til å sove i et rom som virker friskt og luftig. Det er fint å kunne våkne opp og slippe å se på rot som tårner seg opp rundt omkring i rommet. De små stegene

Hos Rydd bort rotet handler alt om de små stegene. Enten du skal rydde eller øve deg på en ny hverdagsvane. Små steg hver dag gjør at du venner deg til å rydde. Det gjør det enklere for deg å holde det ryddig i hverdagen, fordi du gjør unna oppgavene i stedet for å utsette det til helgen eller en annen dag. 

Når du rydder med små steg hver dag, holder du rotet unna. Det gir motivasjon til å fortsette, når du ser resultatene. Selv synes jeg det gir en skikkelig godfølelse å få fjernet klær jeg ikke lenger bruker. Når skuffene i skapet er oversiktelig slik at jeg enkelt ser hva jeg har og lett kan finne det jeg trenger hver dag. Det gir også oversikt over alt jeg ikke lenger bruker. 

Synes du det er vanskelig å gi slipp på klær? Da kan du lage deg en liten ventekurv, som du legger klær du er i tvil om du skal beholde eller ikke. Husk også hvor fint det er om klærne du ikke bruker kan komme til nytte hos noen andre, enten du selger klærne eller gir bort. 

Prøv disse 7 enkle ryddetipsene til soverommet
7 steg til et ryddig soverom
7 steg til et ryddig soverom

7 ryddetips til soverommet

1

Litt brukte klær

Legg til rette for å henge opp eller legge fra deg litt brukte klær som kan brukes flere ganger.  

2

Bukser

Ta vare på bukser du føler deg vel i, og gi slipp på bukser som ikke passer eller som du ikke føler deg komfortabel i. 

3

Sokker og strømper

Rydd opp i sokker og strømper, tykke og tynne. Har du en boks med "enklinger" gå gjennom disse også. Gi slipp på alt som er ødelagt, vonde å ha på eller mangler elastikk. Rull, brett og legg på plass. 

4

Under sengen 

Det er litt av hvert som kan gjemme seg under sengen. Har du noe under din, eller på barnerommet eller gjesterommet? Fjern søppel, ting som hører hjemme andre steder og legg på plass. 

5

Genser

Har du en favorittgenser? Eller to eller tre? Sørg for at disse får den beste plassen i skap eller skuffer. Gi slipp på noen du har sluttet å bruke. 

6

Undertøy

Let fram det undertøyet du føler deg vel i, som du liker å bruke og som blir brukt igjen og igjen. Gå gjennom det som blir liggende igjen. Hva kan du gjøre med det? 

7

T-skjorter

Dagen er kommet for å ta vare på favoritt t-skjortene, og gi slipp på alle t-skjortene du egentlig ikke føler deg vel i, som ligger og tar opp plass i skap og skuffer. 

Praktiske ryddetips er et godt utgangspunkt for deg som er disiplinert og klarer å gjennomføre uten å måtte bruke mye tid og energi til å motivere deg. Dersom du stadig utsetter ryddeoppgavene, selv om du går og snakker om alt du burde gjort, kan det være andre ting du bør se nærmere på. Test ut hverdagsoppgavene du får tilgang til hver måned når du melder deg på nyhetsbrevet. De 5 hverdagsoppgavene er grunnlaget for hele ryddeprosessen og stopper også det opp vil jeg anbefale deg å sjekke ut ryddeklubben Ryddig med små steg hvor vi øver på nettopp det å komme i gang med ryddeprosessen, jobbe med gode ryddevaner i det daglige, tankemønster og andre utfordringer du møter på når hjemmet skal ryddes fra kjeller til loft.