Månedsplanleggeren - Ryddig med små steg

6 steg til en ryddig hverdag

Gode hverdagsvaner og praktiske oppgaver hjelper deg i gang med ryddeprosessen når du ikke vet hvor du skal begynne. De får deg til å forstå hvor du må rydde, hva du kan gi slipp på og hvordan du skal holde det ryddig når du har nådd ryddemålene dine. 


Ryddemetode

RYDDEMETODE

Med små steg og gode hverdagsrutiner, rydder og holder du hjemmet ditt ryddig. 


Det finnes mange måter å rydde på. Noen vil fungere perfekt for deg og ditt hjem, andre ikke. Rydd bort rotets ryddemetode er enkel og logisk. Det kan nesten føles som om du ikke bruker tid på rydding, men resultatene forteller noe annet. Du rydder litt hver dag og resultatet er at hjemmet ditt holder seg ryddig. 


MEN, det er slettes ikke tilfeldig hva og hvor du rydder. Rydd bort rotet hjelper deg med å sette dine ryddemål og legge konkrete planer. Du vil også lære deg å bli bevisst på vaner og holdninger og hva du ønsker å oppnå med ryddingen din. 

365 dager ryddekalender

daglige ryddetips 2023

Synes du det er vanskelig å komme i gang med ryddingen, eller vet du ikke hvor du skal begynne. 

Ryddekalenderen 365 dager 2023 gir deg daglige ryddeoppgaver gjennom hele året. Med små steg får du konkrete oppgaver som hjelper deg å komme i gang med ryddingen og som hjelper deg å skape gode, og regelmessige ryddevaner.

Er du lei av å lete rundt etter gode ryddetips og en plan for hvor du skal begynne å rydde? Denne kalenderen gir deg alt på et sted.

JANUAR I RYDDEKLUBBEN 

MÅNEDENS VANE

- Hvordan sette ryddemål og lage en ryddeplan som virker


MÅNEDENS RYDDETEMA

- Grunnrydding tar knekken å rotet - lær hvordan 


- Månedens Kick off - alt du trenger for å komme i gang med måneden

- Ryddeplanleggeren for janaur - steg for steg ryddeplan og nye gode ryddevaner

- Elektronisk kalender - synkroniser ryddeoppgaver med din egen kalender

- Medlemsnytt på e-post hver fredag - slik at du holder deg motivert og oppdatert

MÅNEDLIG RYDDEPLANLEGGER 

Ryddeplanleggeren kommer ut hver måned til medlemmene av Ryddig med små steg, og er en fiks ferdig ryddeplan du kan ta i bruk med en gang for å nå ryddemålene dine. 


Du får ferdigutfylte lister med daglige og ukentlig ryddeoppgaver, oversikt og oppgaver i tilknytning til månedens vane og månedens ryddetema, sjekklistekalender med dagens 5 ryddevaner, faste ukentlige rydde og vaske oppgaver og månedens rullerende oppgaver. Det følger også med lister og menyplanlegger du selv kan skrive og planlegge i. 


Ryddeplanleggeren kommer i to versjoner, en du kan printe ut og en du kan benytte på nettbrettet med en notatapp som feks. GoodNotes.bli medlem i 

Ryddig med små steg


Endre dine ryddevaner med små steg - gjør rydding til en oppgave som føles meningsfylt og ikke overveldende

KICKSTART RYDDEREISEN 

Kom i gang med ryddereisen din med disse 100 forslagene til ting du kan gi slipp på. Det vanskeligste på hele ryddereisen kan nemlig være å komme i gang, og ikke minst, vite hvor du skal begynne. 


Last ned listen og sett av 15 minutter hver dag til å gjennomføre noen av oppgavene. Det viktigste er at du kommer i gang, at du rydder regelmessig og at du ikke gaper over for mye slik at du går lei, eller blir sliten...  Lykke til! 

Nyttige blogginnlegg å starte med

Her har jeg samlet et knippe nyttige blogginnlegg du kan starte med. Det gir deg mer forståelse for hva rot er og hvordan du kan gripe fatt i de utfordringene nettopp du har. Husk, vi er forskjellige alle sammen, det er også hjemmene våre og rotet vårt og hvordan vi foretrekker å rydde. Ja, til og med hva vi oppfatter som rotete hjem er ulikt.

Rydd bort rotet

Start her

Her får du de grunnleggende ryddereglene, du lærer om grunnrydding og små steg og hvordan du kommer i gang med ryddingen. 

Rydd bort rotet

Rydd bort rotets ryddemetode

Her blir du kjent med vår ryddemetode og om dette er en metode som vil passe for deg og din familie. 

10 smarte ryddestrategier

Rot i hjemmene våre hindrer mange i å bo og leve slik de egentlig har lyst til. Alt for mange bruker tiden sin på å flytte på ting og lete etter ting.  Prøv disse ryddestrategiene som gradvis gjør hverdagen enklere. 

15 minutter rydding hver dag

15 minutter rydding hver dag er smart fordi det gjør hjemmet ditt ryddig og holder det ryddig.  Du kan faktisk klare nesten hva som helst i løpet av 15 minutter. 


“Maybe the life you´ve always wanted, is burried under everything you own .”

Joshua Becker

Rydd bort rotet

SONERYDDING HOLDER HUSET RYDDIG MED SMÅ STEG

Hverdagsrydding kan ofte være både overveldende og frustrerende.  Hvem har vel ikke satt av en hel dag, ja kanskje en hel helg eller deler av ferien, for å rydde hele huset skikkelig. Men tilbake i hverdagen tar rotet igjen overhånd. 


Utfordringen med skippertakrydding, er at vi ikke får tatt skikkelig tak i det som er hovedproblemet, nemlig grunnrotet. Det er ting vi ikke lenger bruker, ting vi har glemt vi har, ting vi samler på og ikke klarer kaste og ting vi ikke har oversikt over. Dette er ting som tar opp verdifull oppbevaringsplass i skuffer og skap, og som gjør hverdagsryddingen vår utfordrende.  Men med sonerydding tar vi grep om dette. 

Skap gode vanergode vaner og rutiner - nytt tema hver måned

Gode vaner og rutiner kan gjøre hverdagen din både enklere, mindre stressende og mer effektiv. Hvem har vel ikke lett etter nøklene når de står på farta og skal avsted...


Det er ikke nødvendigvis slik at du må snu opp ned på alt du gjør når du skal skape en bedre hverdag for deg selv. Det kan være enkle små ting i hverdagen som kan justeres og gi deg både bedre tid og mindre stress. Det hele handler om finne de tingene som skaper stress og uro i din hverdag. Det kan være alt fra rot og lite oversikt over tingene i hjemmet ditt, til feil bruk og prioritering av tiden din. 


Hos Rydd bort rotet har vi 12 vaner og rutiner vi jobber med. En for hver måned. Temaene er valgt ut med tanke på å skape gode rutiner i hverdagen for å nå målet om et ryddigere hjem og en god og mindre stressende hverdag.

 
Hva sier andre


....jeg gjennomførte den første oppgaven om å lage ryddestasjon, og siden har jeg blitt superfan!.... Uten overdrivelse; det du tilfører meg av motivasjon og kunnskap gjør hverdagen min bedre.... 

Inger følger av nyhetsbrevet

Dette handler ikke bare om de fysiske tingene, dette handler om hele livet og hverdagen. Jeg er så takknemlig for alt du tilfører meg av kunnskap. Du har endret livet mitt.  

Marte - medlem av Ryddig med små steg

I perioder er jeg syk og får ikke gjort alt jeg må her hjemme. Det har gjort meg stresset og lei meg. Etter at jeg ble medlem hos deg kan jeg slappe av, jeg vet at jeg alltid har et godt system å falle tilbake til slik at jeg kommer i rute igjen. 

Mari - medlem av Ryddig med små steg


Veldig nyttige tips fra deg. Spesielt alle tipsene om de små stedene man må ta tak i er toppers!

Katrine følger av nyhetsbrevet

Så befriende å lære om de ulike organiseringstypene. Nå forstår jeg endelig hvorfor disse boksene med lokk i kjøkkenskuffen ikke fungerer for meg. Legger de ut på finn med en gang ;) 

Merete - medlem av Ryddig med små steg

Tusen takk for nok et utfyllende svar. Det er så godt å kunne drøfte mine ryddeutfordringer med deg, uten at andre må ta del i det. Er så lei disse facebook gruppene. Du evner virkelig å sette deg inn i problemstillingene. Jeg er evig takknemlig.     

Siv - medlem av Ryddig med små steg

Viktige innlegg -  Hva er målet ditt?

Å rydde uten mål og mening kan være greit enkelte ganger, men ikke i lengden. Når du ikke har et mål med ryddingen, er det vanskelig å komme i gang, og det blir vanskelig å rydde i det som skaper rotet.  Resultatet... du føler du rydder hele tiden... 


Når du skal lære deg nye ryddevaner er det først og fremst viktig å lære seg hva rot er og hvordan rot oppstår. Når du vet det, kan du klare å avverge mer rot i framtiden. Samtidig er det viktig å vite hvor du skal. Hva er et ryddig hjem for deg? Hvordan vil du bruke hjemmet ditt og hva vil du oppnå med ryddingen? 

Om Rydd bort rotet - ryddehjelp på nett
Hei, jeg er ...
Nina Bakken Bye

Det er jeg som driver Rydd bort rotet og bare meg. Men Idefix er verdens beste støttespiller, som mer enn gjerne sier i fra når det er på tide å komme seg ut i frisk luft. 

På bildet ser du meg og Idefix. Denne turen glemmer jeg aldri. Jeg tror jeg brukte en time på å vaske gjørme og plukke lyng og mose av pelsen hans. Likevel, turer som dette gir overskudd og energi. Det er viktig om vi skal klare å holde hjulene i gang i hverdagen.


Jeg er altså Nina, gift, mamma til 4 ungdommer/voksne, en hund og en katt og driver nettbutikken Bye9design og bloggen Rydd bort rotet. I tillegg er jeg så heldig å få være varaordfører i Levanger.  6 steder du bør rydde og vaske før jul

6 steder du bør rydde og vaske før julDet er hyggelig å både

Juleforberedelser du bør starte med i november

Juleforberedelser i novemberDet nærmer seg jul, enten du er klar for det eller

Rydd hjemmet ditt med daglige oppgaver og små steg

Rydd hjemmet ditt med daglige oppgaver og små steg Om du har prøvdBye9design nettbutikk           

Her finner du blant annet Hjemmets ryddelister, planleggere og førjulsboken. 


FØLG RYDD BORT ROTET PÅ INSTAGRAM© 2023, Rydd bort rotet - Bye9design Org.nr. 918 805 095    Privacy policy - Vilkår og betingelser