mars 1

0 comments

En reise mot en minimalistisk livsstil

By Nina Bakken Bye

mars 1, 2021

minimalisme, minimalistisk livsstil

En reise mot en minimalistisk livsstil


Vi må alle starte et sted. Ingen er verdensmestere innenfor noe de aldri har prøvd eller begynt med. Vi har alle ulike tilnærminger til hvordan vi løser oppgaver. Vi har også ulike oppfatninger om hva som vil ta oss til målet. Også innenfor idrett kan vi ha ulike oppfatninger om hva målet er. For noen er det å komme først i mål, for andre er det å ha det gøy, og for noen er det å utvikle seg og bli bedre på det de gjør.  Slik er det med rydding også. Vi har ulike oppfatninger av hvordan vi skal rydde og hva som er et ryddig hjem. En reise mot en minimalistisk livsstil er en prosess som vil lære deg å bli trygg på dine valg. 

Dette er den første artikkelen i en serie på flere som tar deg med på min reise. Jeg har lenge drømt om å jobbe bevisst med minimalisme og hva som ligger i dette begrepet. Minimalisme handler ikke bare om å kvitte seg med ting, men er en livsstil du må kjenne deg bekvem i for å få det til å fungere. 


"The minimalist" gutta har ikke alltid vært minimalister


Du har kanskje hørt om de to gutta bak "The minimalists"? Før de startet sin reise mot en minimalistisk livsstil, var deres liv fylt med ting. Veldig mange ting og veldig mange gjøremål. De er nå verdenskjent for sin minimalistiske livsstil, og felles for disse to og deg og meg er at de startet et sted. Veien til målet var imidlertid forskjellig for disse to. Joshua startet med små steg og var den første av disse to til å la minimalisme bli en livsstil. Ryan så hvordan livet til Joshua endret seg positivt, men hadde ikke tålmodighet til å vente. Han pakket ned alle tingene sine i løpet av noen dager. De neste tre ukene lette han fram kun de tingene han hadde bruk for og ønsket å ha framme. Møbler, kjøkkenredskaper, klær og lignende. Etter tre uker lå fortsatt 80% av tingene han hadde pakket ned i eskene sine. 

Dette viser at det er fullt mulig for deg og meg å starte en slik reise om vi er motivert for det. Det viser også at det er flere måter å reise på for å nå målet vårt. 


De første stegene

 

Det viktigste er å komme i gang. Ikke overtenke, ikke planlegge for mye, bare komme i gang. Og det aller enkleste å starte med tingene rundt deg. Bli bevisst hvordan og hvor du rydder. Hva gjør du med tingene dine når du rydder? Tenker du over om du har bruk for dem eller er det viktigste å få de ut av syne? 

Trenger du en kickstart? I så fall kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt under her, og laste ned listen med 100 ting du kan kvitte deg med. I tillegg får du tilgang til månedens ryddekalender med konkrete ryddeoppgaver du kan gjøre unna på ca. 15 minutter hver. 

Når du har kommet i gang er det imidlertid viktig å reflektere over veien videre. Hva vil du med ryddingen din, hvorfor er den viktig for deg? Ønsker du en minimalistisk livsstil eller er du egentlig bare ute etter å holde det ryddig rundt deg. 

Rydd bort rotets ryddemetode er for deg som ønsker å rydde og holde det ryddig rundt deg med små steg. Dette kan være starten på en reise for deg som fører til et ryddigere hjem, eller det kan være starten på en reise mot en minimalistisk livsstil. 

Husk på dette: Det er du som definerer hva minimalisme er for deg

En minimalistisk livsstil for en enslig ung mann på 25 er forskjellig fra en minimalistisk livsstil til en flerbarnsmamma på 45 eller en minimalistisk livsstil for en kreativ bestemor på 65. Et rotete hjem for deg kan være ryddig for din venninne. Vi har alle ulike oppfatninger om hva målet er og hvordan vi kommer oss dit. Men vi kommer oss ikke nærmere målet om vi ikke begynner... 


Du vil kanskje også like

desember 2, 2022

september 15, 2021

april 25, 2021

april 1, 2021