september 15

0 comments

25 ting du kan gi slipp på

By Nina Bakken Bye

september 15, 2021

Rydde 15 minutter hver dag


25 ting du kan gi slipp på


Er du i starten av en ryddeprosess kan det tenkes at du allerede har stanget hodet i veggen av frustrasjon. Det å gi slipp på ting er slettes ikke noe som er enkelt for alle. Det er bare å innse at du kanskje må jobbe mye med deg selv for å klare å gi slipp på noen av tingene du omgir deg med. I dette innlegget skal du få tips om 25 ting du kan gi slipp på. Min anbefaling er at du tar for deg punkt for punkt og deler det opp over flere dager slik at du ikke går lei eller mister motivasjonen. 15 minutter hver dag er smart.

De aller fleste av oss tar vare på ting i tilfelle... eller fordi... eller... Du kan fylle ut det ordet som mangler selv. Jeg er sikker på at du også har en god unnskyldning for å ta vare på ting. 

Synes du det er vanskelig å vite hvor du skal starte? Begynn med det enkle. Det du åpenbart ikke har noe som helst forhold til, noe du har tatt vare på uten å tenke over det, eller i tilfelle du får bruk for det. 

Men om du fortsatt ikke kommer i gang... her er 25 ting du lett kan kvitte deg med. 


1. Gamle ladere

Fordi elektronikken stadig endrer seg og du garantert ikke kommer til å bruke ladere til telefoner og utstyr du allerede har kvittet deg med. 


2. Gamle kalendere

Så fremt du ikke har fullverdige dagbøker med notater fra hverdagen du vil ta vare på, er det helt ok å gi slipp på kalendere eldre enn i år. Den har rett og slett ingen nytte lenger. Er kalenderen laget med bilder av familien, kan du ta vare på bildene, om du ikke har de fra før. Ellers er det greit å gi slipp. 


3. Gamle take away menyer 

De fleste restauranter har oppdaterte menyer på nett... du må derfor ikke la en papirmeny ta opp plass i skuffer eller skap. Kanskje finner du den ikke en gang når du har bruk for den. 


4. Gamle briller 

Synet endrer seg og vi går til anskaffelse av nye briller. Så lenge du ikke ser med de gamle, er det ikke noe å ta vare på. Men sjekk ut om det er mulig å levere inn briller i nærheten av deg. Andre kan ha bruk for disse. 


5. Solbriller 

Gamle solbriller som ikke er i bruk er det bare å kvitte seg med. 


6. Brukermanualer 

Har du satt sammen en haug med Ikea møbler. Du kommer høyst sannsynlig ikke til å få bruk for veiledningen igjen. Og skulle du det, vil du nå finne de på nett. 


7. Fjorårets solkrem 

Solkrem går ut på dato og mister effekten et visst antall måneder etter åpning. Sjekk derfor holdbarhetsdatoen. 


8. Tomme pappesker

Med mindre du ikke skal flytte i nærmeste framtid, er det greit å kvitte seg med gammel emballasje 

 

9. Brettspill 

Brettspill som mangler deler eller spill du ikke lenger spiller.  

 

10. Puslespill 

Puslespill som mangler brikker

 

11. Single sokker

På et tidspunkt må du gi slipp. Ta en gjennomgang av sokkene og forsøk å finne maken. Hvis ikke, gi slipp. 

 

12. Slitt hårpynt

Håret ditt fortjener strikk og klyper som ikke ødelegger det. Kvitt deg med gammelt som du ikke lenger bruker. 

 

13. Krydder og ketchup poser

Du vet disse små posene med salt og pepper, ketchup og annet krydder som følger med take away eller andre ferdigretter. Bruk det, eller kast det. 

 

14. Baby tilbehør

Barna har sluttet med bleier, men likevel tar du vare på det... Kvitt deg med forbruksting til baby som ikke lenger er i bruk. 

 

15. Uskarpe kniver

Vi har nok alle en eller flere av disse i skuffen. Billige kniver som er blitt sløve og som ikke kan slipes opp igjen. Gi slipp. 

 

16. Treningstøy

Noe treningstøy skal ha en funksjon, slik som sports-bh og støttestrømper. Kvitt deg med tøy som er utslitt og ikke lenger gir den støtten det skal.  

 

17. Best selger pocket bøker

Bytt bøker med venner, gi bort eller selg. Du vil trolig ikke lese bøkene en gang til, men derimot kjøpe nye du ikke har lest før...  

 

18. Gamle lovbøker 

Det er ingen vits i å ta vare på 10 utgaver av Norges lover eller forskriftsbøker. Du finner oppdaterte lover på nett. 

 

19. Gammel medisin

Gammel medisin har ikke samme effekt eller virkning etter utgått dato. Lever inn på apotek og rydd opp i medisinskapet

 

20. Gammelt krydder

Gammelt krydder mister både duft, smak og effekt. 

 

21. T-skjorter med reklame

Kanskje har du deltatt på en rekke arrangement hvor du har fått tildelt t-skjorter med reklame og merker. Det er begrenset hvor mange maleskjorter du trenger, og med mindre du ikke bruker hver eneste en er det greit å gi slipp. 

 

22. Matemballasje

Plastbokser fra is og annen mat. Syltetøyglass, olivenglass, tomatpuré glass, barnemat glass. Du må rett og slett ikke ta vare på alt. Kvitt deg med det aller meste. 

 

23. Dyre hudprodukter

Ikke spar på produktene dine i evigheter fordi du er redd for å bruke det opp. Det skal brukes, venter du for lenge blir det ødelagt, med vond lukt. Har det skjedd med noen av produktene dine må de kastes. 

 

24. Ødelagte kopper og fat

Med mindre du reparerer umiddelbart og kan ta det i bruk uten at lim kommer i berøring av mat og drikke, bør du rett og slett kvitte deg med det som er ødelagt. 

 

25. Kontorutstyr 

Notatblokker med reklame, gamle post it blokker, taperuller og utallige reklamepenner. Kvitt deg med mest mulig. Det er godt å ta en skikkelig kick start på ryddeprosessen og trenger du flere tips til ting du kan kvitte deg med, kan du laste ned listen med 100 ting du kan kvitte deg med ved å melde deg på nyhetsbrevet. Men husk, en ting er å kvitte seg med ting i løpet av kort tid, det kan alle klare. Det som virkelig gjør en forskjell, er når du endrer ryddevanene dine slik at du klarer å holde det ryddig rundt deg.

Meld deg på nyhetsbrevet som kommer ut den 1. og 15. i hver måned og få gode tips om hvordan du kan endre dine ryddevaner. 

 


Relaterte innlegg

september 15, 2021

25 ting du kan gi slipp påEr du

april 25, 2021

6 grunner til at rydding er viktigDet skal

april 1, 2021

Lær deg å gi slipp på tingJeg har