juli 30

Soneinndeling i garasjen og hageboden

0  comments


Soneinndeling i garasjen og hageboden


Vi nærmer oss nå de siste ryddeoppgavene i kategorien garasje og hagebod. Forhåpentligvis har du funnet noen nyttige ryddetips som har hjulpet deg til å få bedre oversikt og et ryddigere sted til tingene dine. Kanskje har du til og med kvittet deg med noe som andre nå har fått glede av. I dagens oppgave skal vi ta for oss soneinndeling i garasjen og hageboden. 

Soneinndeling eller inndeling i kategorier gjør at det er langt enklere å holde oversikt over alt du har. Det gjør at det blir langt enklere å holde det ryddig fordi du vet hvor tingene hører hjemme når de skal på plass etter bruk.

La oss ta sykler som et eksempel. Dersom du har et fast sted i garasjen hvor der er plass til hele familiens sykler, er det naturlig at de blir plassert der etter bruk. Det gjør at de ikke står i veien for andre områder og kategorier i garasjen. Har du lite gulvplass kan løsningen være å dedikere en vegg hvor familien enkelt kan løfte framhjulet på sykkelen opp i et feste. På den måten hindrer du at syklene velter på hverandre eller på bilen. Flere typer festeanordninger finnes å få kjøpt eller kan lages selv av restematerialer. Se blant annet Rydd bort rotets pinterestkonto for flere ideer. 


Planlegging


Når du skal dele garasjen eller hageboden inn i soner kan det være lurt å ta en titt på temaet vi snakket om 1. juli, https://www.ryddbortrotet.no/planlegg-og-kom-i-gang-med-rydding-av-garasje-hagebod/nemlig planlegging før ryddingen. Ved å planlegge hva du vil bruke garasjen og hageboden til, er det langt enklere å vite hva du ikke har bruk for og hva du ikke skal oppbevare i din garasje eller hagebod. Kanskje har du bestemt deg for at maling ikke lenger skal oppbevares i garasjen. Da skal du heller ikke ha en sone for dette, men kanskje vil du ha en egen sone for maleutstyr som pensler, plast, papp ol. 

Lag deg soner i garasjen hvor kategorier som ligner hverandre oppbevares i nærheten av hverandre. Det kan være sportsutstyr og leker i en del, bil, båt og sykkelutstyr i en annen del og verktøy, reservedeler og oppussing i en annen del. Og ja, for ikke å glemme det garasjen er til, bilen…. 

I hageboden kan du dele inn soner med redskaper i en del, krukker og såutstyr i en del, såjord, gjødsel og lignende i en sone og frø, knoller og annet i en annen sone. 

Soneinndeling handler også om organisering, og det er her smarte oppbevaringsløsninger kommer inn. Husk imidlertid at du kommer langt med enkle kroker, pegboard og enkle hyller. Det er ikke nødvendig å gå til innkjøp av dyre oppbevaringsløsninger så lenge du finner løsninger som er funksjonelt for det du skal oppbevare. Det smarte med pegboard er at du enkelt kan feste kroker uten at du trenger lage nye hull i veggen. Du kan derfor justere opphengene som du vil avhengig av verktøy, hageredskaper og ting du skal henge opp. 

Har du likevel behov for nye oppbevaringsløsninger, finner du Rydd bort rotets anbefalinger her.Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.


Her finner du flere "Dagens ryddetips"Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350