oktober 6

0 comments

Rydde i skuffen med plast og bakepapir – Uke 41

By Nina Bakken Bye

oktober 6, 2019Rydde i skuffen med plast og bakepapir - Uke 41


Høsten er bake og syltesesong. Epler, plommer, bær og andre frukter skal bli til kaker, syltetøy, kompotter eller fryses, for å gi oss sommerens smaker også på vinteren. I kjøkkenskuffen ligger det ruller med bakepapir, stekefolie, matpapir og mellomleggspapir. Her ligger det poser av forskjellige størrelser og typer. Fruktposer, fryseposer, brødposer, stekeposer og isbitposer. Ja, her finner du klips/klyper, plasthetter og alt mulig annet som skal hjelpe oss til å ta vare på maten vår.  

Men nå er det på tide å ta en skikkelig opprydding. Skaff deg en oversikt over hva du har og hva du ikke har bruk for. Bruk gjerne flere ettermiddager dersom du må søke gjennom flere skuffer og skap på jakt etter alt du har. Men ligger alt samlet i en skuff eller hylle i skapet, da rekker du over dette på 1-2-3. Trenger du flere ryddeprosjekt til kjøkkenet, finner du det her.


Tips


1.Let fram alle ruller og pakker og bokser med poser, bakepapir, stekefolie, matpapir, stekeposer, brødposer, isbitposer, plastfolie, mellomleggspapir, poseklyper og lignende.

2.Kast alt som er ødelagt, skittent, klissete ol. Isterningposer og andre spesialposer som ikke har vært i bruk på lenge eller aldri vært i bruk, kan du kvitte deg med. Synes du det er vanskelig å kaste noe som er ubrukt? Legg det fram på kjøkkenbenken og gi deg selv to uker på å ta det i bruk. Er det ikke brukt innen den tid kommer det ikke til å bli tatt i bruk.

4. Vask godt i skuffen/hyllen.

5.Lag deg et system som gjør det enklere å holde orden og oversikt. Romdelere i en skuff er praktisk. Her kan du samle lange ruller på en side og lage små rom for klips, poser og de små tingene. Har du ikke romdelere kan passende bokser være gode å ha. Her kan du samle poser du vil bruke flere ganger, rullene med nye poser, klips og diverse.


Det finnes også smarte opphengssystemer for vegg eller skapdører.

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger.


Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.


Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?


Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Hvis du motiveres av å telle antall ting du kaster, selger eller gir bort, så fortell meg hvor mye du klarte å kvitte deg med etter denne ukens ryddeprosjekt. Jeg tar en oppsummering over det jeg klarer å kvitte meg med den 1. i hver måned og antallet deler jeg i nyhetsbrevet. 

Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på  Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet eller varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet. 


Flere ukens ryddeprosjekt finner du her


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Ryddig med små steg

Ryddig med små steg

Ryddeklubben for deg som vil skape deg et hjem du trives i - som er enkelt å holde ryddig

✨Ikke gå glipp av de beste ryddetipsene!✨

 Få ukentlige ryddetips og ryddeinspirasjon direkte i innboksen din. Hver måned får du også din egen ryddekalender for å øve på gode ryddevaner...