oktober 30

0 comments

Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design

By Nina Bakken Bye

oktober 30, 2020

Planlegge


Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design


Førjulstiden og juletradisjoner er noe mange av oss år ser fram mot med glede, forventninger og kanskje bittelitt hjertebank. Har vi familie ønsker vi å skape en ramme som alle vil huske. Vi ønsker at vi selv og de rundt oss skal kose seg og vi strekker oss langt for å rekke over mest mulig. Tradisjoner er viktige for mange av oss. Men iveren etter å strekke oss lengst mulig på kortest mulig tid fører veldig ofte til stress. Vi tror vi skal klare å huske mer enn det vi i virkeligheten gjør. Vi utsetter ting fordi vi tror vi har mer tid enn det vi egentlig har. Resultatet er stress. Vi sliter oss ut i stedet for å kose oss og leve litt i nuet. Som firebarnsmor har jeg i mange år kjent på forventningene og stresset før jul. Da jeg endelig forsto at vi måtte gjøre noen forventningsavklaringer og begynne å planlegge julen, falt brikkene på plass. Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design. Førjulsboken har hjulpet mange gode kunder og følgere til å sette seg realistiske mål og senke kravene. Men det er også morsomt å vite at mange som nettopp har flyttet for seg selv, eller stiftet familie, også finner nytte i førjulsboken. Ettersom oppgavene i boken også hjelper deg til å reflektere over egne prioriteringer, er det et flott utgangspunkt både for ferske og erfarne julestemning skapere. 


Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design


Små steg


Jeg har erfart at med barn, jobb og andre aktiviteter, må ting planlegges dersom jeg skal komme i mål. Når jeg planlegger får jeg samtidig gjort prioriteringer. Det betyr at jeg på et tidlig tidspunkt har oversikt over fritiden min, det vil si den tiden jeg har til rådighet for juleforberedelser. Planleggingen har blitt en koselig førjulstradisjon og i år har jeg laget en digital versjon av min populære førjulsbok. Nå kan den lastes ned på nettbrettet sammen med  appen GoodNotes som jeg bruker. Ettersom jeg synkroniserer nettbrettet og telefonen, har jeg alltid med meg førjulsboken. Du får også førjulsboken i vanlig pdf versjon som du kan printe ut. 

Men tilbake til små steg. Førjulsboken består av en oppgave hver dag fra 1. november fram til 23. desember. Alle oppgavene handler om å  forberede seg til jul og bli ferdig uten å stresse. Tidlig i november handler det om planlegging og forberedelser og jo nærmere du kommer desember jo mer julete blir oppgavene. I stedet for å gjøre alt tett opp mot jul, fordeler vi oppgavene utover, samtidig som vi gjør hverdagsoppgavene våre. Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design


Planlegging og oversiktBåde i nettbrettversjonen og pdf versjonen du kan printe ut, finner du kalender for november og desember. Kalenderen er et av de viktigste verktøyene for å holde oversikt over den tiden du har tilgjengelig for å gjøre juleforberedelser. I nettbrettversjonen får du også med en ukeplanlegger hvor du kan planlegge hver uke fram mot jul. 

For deg som ikke liker å planlegge så er de daglige oppgavene perfekte. De minner deg om hva du bør huske på. Utfører du de daglige oppgavene, vil også du kunne senke skuldrene og kose deg mer i førjulstiden. Å være impulsiv og gjøre ting som de kommer er herlig, men av og til tar det både lenger tid, og ting kan bli noe annerledes enn det du drømte om. Ved feks. å planlegge for juleverksted og julebakst har du det du trenger i hus. Da kan du være impulsiv og invitere til juleverksted når som helst, for du har alt du trenger i hus. 

Noen av oppgavene du får, er rett og slett å ta en pust i bakken, oppdatere deg på det som er gjort og finne ut hva som gjenstår. Jeg utfordrer deg også til å notere ned ting. Vi er ofte stolte av at vi er gode til å huske, og at lister er bortkastet. Men, når du skal huske på alt, bruker hjernen krefter på å huske dette helt til oppgavene er gjort. Litt etter litt tappes vi for energi og stresset bygger seg opp uten av vi kanskje skjønner hvorfor. Når vi noterer ned ting vi skal huske, kan hjernen slappe av og vi kan fokusere på andre ting. 

I nettbrettutgaven har jeg laget en liste over oppgavene ved siden av kalenderen. Alle disse har hyperlinker som tar deg til de aktuelle oppgavene. Du kan i tillegg notere, kopiere sider og lime inn bilder av julegaveønsker ol. 


Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design
Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design


Gjør planleggingen til din beste juletradisjon


Jeg elsker stemning som førjulstiden bringer med seg. Når jeg åpner førjulsboken 1. november kjenner jeg at jeg gleder meg til jul. Jeg vet at jeg får gjort de viktigste oppgavene og jeg vet at jeg ikke må gjøre absolutt alt for at julefeiringen skal bli god. Jeg vet også at førjulsboken veileder meg gjennom oppgavene og på et vis husker for meg. 

Da jeg designet førjulsboken var det viktig for meg at den skulle oppleves beroligende for brukerne. Samtidig som at den skal trigge julestemningen og forventningene. Du skal få lyst til å sette deg ned og kose deg, samtidig som du skal trigges til å få gjort unna oppgavene. Den digitale utgaven inneholder mange koselige julemotiv og du kan bruke også disse sidene til å notere eller skrive inn noen gode ord. 

Enten du velger nettbrettversjonen eller den versjonen du kan printe ut, vil oppgavene være de samme. Og for deg som har kjøpt førjulsboken tidligere, oppgavene er som før.  Du trenger derfor ingen ny bok, med mindre du ønsker den heldigitale versjonen til nettbrettet. 

Digitale journaler og planleggere til bruk på nettbrett er ganske nytt i Norge, men har eksplodert i USA og andre deler av verden. Her har du alt på ett sted, du kan kopiere sidene så mange ganger du vil. Du kan flytte sidene i den rekkefølgen du selv vil og du trenger selvsagt ingen printer. Du kan gjenbruke de digitale planleggerne i år etter år dersom kalenderne er uten datoer slik som i førjulsboken. 

Jeg bruker appen GoodNotes til mine digitale journaler og førjulsboken er testet i den. Det finnes imidlertid andre apper som også vil fungere godt, men førjulsboken er altså testet og brukt i den appen jeg selv bruker. 

I den digitale førjulsboken finner du egne fotosider hvor du kan lime inn feks. bilder av oppskrifter, menyer, gavelister, gaveønsker og ikke minst, koselige bilder fra juleforberedelsene og julefeiringen. Du kan tegne og notere og gjøre akkurat de samme tingene som i en helt vanlig papirutgave. 

Finn fram kaffe, te, kakako, gløgg eller noe annet godt du liker, sett deg godt til rette og start planleggingen. Og du, senk skuldrene, kos deg. Husk at du kan få gjort veldig mye med god planlegging, prioriteringer og små steg. 


Planlegg julen med førjulsboken fra Bye9design


Her finner du flere blogginnlegg

Alle kan sette seg et mål om å rydde opp i hjemmet sitt og holde det ryddig. Men ikke alle vil klare

Read More

Kjøkkenbenken er et av stedene mange benytter som mellomlager. Aviser, mobilladere, varer fra handleturen, penner, notatbøker, reklame, hårstrikk... Ettersom kjøkkenet er et

Read More

Rot påvirker oss langt mer enn mange av oss er villige til å innse, eller kanskje forstår. De ekstra tingene som tar

Read More

6 steder du bør rydde og vaske før julDet er hyggelig å både rydde og vaske litt ekstra til jul, men hvor

Read More