Rydde i sminke og neglelakk Uke 35

Rydde i sminke og neglelakk Uke 35

Denne uken rydder vi i sone 5 som er hovedbadet eller et ekstra rom. Ukens ryddeprosjekt kan du dele opp og ta over flere dager avhengig av hvor mye du har som skal gjennomgås. 

Du vet nok at det er holdbarhetsdato på sminke og neglelakk. Derfor er det lurt å ta en skikkelig gjennomgang med jevne mellomrom. Hvis du ikke bruker sminke, eller du allerede har kontroll på dette, kan du i stedet finne noe annet som krever en ekstra ryddeinnsats. 

Nyttige tips 

1. Kast alt som har gått ut på dato. ​

2. Kast mascara, pudderbokser og annet som du ikke bruker når du har kjøpt deg nytt. Mange tar vare på det gamle i den formening at det kan være i reserve. Vent heller med å kjøpe nytt til du må. Da er det større sjanse for at du bruker opp det gamle.

3. Gammel negelakk kjennetegnes som seig og vanskelig å stryke på. Kvitt deg med dette. NB! Sjekk om din neglelakk er merket med farlig avfall. I så fall må du ta det med til et mottak for slikt avfall. Husk at det finnes faktisk neglelakk som er miljøvennlig. Det kan kanskje være et alternativ når du skal kjøpe nytt. 

4. Kvitt deg med leppestifter, foundation, øyeskygger, neglelakker osv. som du ikke lenger liker fargen på eller har sluttet å bruke av andre årsaker. Det er ingen hensikt at det ligger og tar opp plass når det ikke skal brukes.   

Oppbevaring

Små ting kan med fordel oppbevares i oppdelte rom i en skuff. Det gjør det enklere å holde orden og oversikt. Bruker du skap kan du bruke små bokser og kurver som du merker med innhold, da er det enklere å finne fram.

I dag finnes det mange typer oppbevaringsløsninger for sminke og neglelakk, som passer ditt behov og din stil. Min anbefaling er å benytte blanke eller gjennomsiktige bokser til slik oppbevaring, spesielt om det sminken skal stå i et skap. Her kan du velge i bokser med og uten lokk, minikommoder, bokser med flere rom for mascara, leppestifter og neglelakk osv. 

Husk at neglelakk liker å oppbevares mørkt og ikke alt for varm. 

Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?

Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Hvis du motiveres av å telle antall ting du kaster, selger eller gir bort, så fortell meg hvor mye du klarte å kvitte deg med etter denne ukens ryddeprosjekt. Jeg tar en oppsummering over det jeg klarer å kvitte meg med den 1. i hver måned. Og jeg begynner denne uken.... 🙂

Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på  Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet eller varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet. 

Du vil kanskje også finne nyttige tips her: 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.