juli 26

Organisering av stiger, trapper og snøryddeutstyr

0  comments


Organisering av stiger, trapper og snøryddeutstyr


Stiger, gardintrapper og snøryddeutstyr er noe de fleste huseiere har i garasjen eller en kjellerbod. Dagens ryddeoppgave er organisering av stiger, trapper og snøryddeutstyr. 

Skaff deg først en oversikt over hva du har av ulike stiger, gardintrapper og små krakker. Deretter merker du deg hva som ofte er i bruk og hva som sjelden eller aldri er i bruk. Er det kanskje noe som er ødelagt også? 

Kast det som er ødelagt og vurder om du skal selge unna eller gi bort noe du ikke har bruk for. Når du gjør denne oppgaven kan du samtidig da en sjekk om du følger brannforskriftene om rømningsvei fra soverom som ligger høyt over bakken. Har du en brannstige liggende som ikke er montert er det på tide å få det gjort. 

Det finnes mange gode oppheng løsninger for stiger og trapper. Kanskje har du allerede noen kroker liggende som du kan ta i bruk. Ta i bruk vegger og heng opp i stedet for å la det stå eller ligge på gulvet. 

Snøryddeutstyr er nødvendig for oss som bor i nord selv om det ikke alltid er like ofte i bruk hver vinter. Det avhenger jo selvfølgelig av snømengden. Koster er noe vi kan bruke hele året, men vi trenger virkelig ikke så veldig mange av denne sorten. Ta vare på de du bruker mest og gi slipp på resten. 

Spader, ja, her kan det jo tenkes at du har flere varianter. Ta vare på de du bruker og gi slipp på resten. Defekte og ødelagte spader som ligger og tar opp plass er det bare å kvitte seg med. Det er liten sannsynlighet for at du kommer til å reparere en spade om du allerede har kjøpt og tatt i bruk en ny. 

Store snøskuffer og snøfresere tar plass, men er i mange tilfeller nødvendig. Sørg imidlertid å kassere ødelagte ting som ikke kan brukes. Rydd deg et område hvor skuffen og fresen kan “oversomre” slik at de ikke står i veien for ting du skal ha lett tilgang på om sommeren. 

Ta en titt på Rydd bort rotets anbefalinger av oppbevaringsløsninger her.Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.


Her finner du flere "Dagens ryddetips"Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350