juli 27

Organisering av små deler som skruer, spiker ol.

0  comments


Organisering av små deler som skruer, spiker ol.


Smådelkategorien er uendelig stor ettersom det finnes så mye å velge i og hver enkelt familie har behov og interesse for ulike ting. I dagens oppgave tar vi for oss organisering av små deler som skruer, spiker ol. Under smådeler finner vi også reservedeler som følger med flatpakker og elektronisk utstyr.

Start med å samle pakker, bokser, poser ol. med smådeler du har på et naturlig sted i garasjen eller kjellerboden. Kanskje har du allerede en hylle med små skuffer til oppbevaring. Da er det naturlig å ta utgangspunkt i denne delen av garasjen eller kjelleren. 

Mange av oss slenger fra oss reserveskruer i en skuff på kjøkkenet eller på et bord i kjelleren, eller kanskje i verktøyskrinet. Etterhvert mister vi oversikten over hva vi har og hva vi skal bruke det til. Og helt ærlig, det er vel egentlig ingen vits i å ta vare på reserveskruene til bokhyllen når du ikke vet hvor du har lagt dem og langt mindre husker at de tilhører bokhyllen. 

Når du har samlet alt du kan finne er det på tide å sortere. Rustne og ødelagte ting er det bare å kaste. Fester til badekarfronten på badekaret du kvittet deg med for 8 år siden trenger du ikke lenger. Gjør en rask grovsortering på ting du vet vil bli brukt og ting du ikke en gang aner hva er og hva det er tenkt brukt til. 

Hvis det er ferdig å bygge veranda eller platting rundt huset og vet at det ikke blir flere slike prosjekt, er det ingen hensikt å beholde en stor boks med terasseskruer. Ta ut noen til bruk for reparasjon og gi bort resten. 

Når du rydder og sorterer i denne kategorien er det hele tiden lurt å ha i bakhodet hvor mye plass du har til å oppbevare disse småtingene. Tenk også på om du strengt tatt har bruk for det du tar vare på. Det er på tide å gi slipp på”kan komme til nytte” tankegangen. Det er nettopp den tankegangen som gjør at vi ikke klarer å kvitte oss med noe og som skaper rotet rundt oss. 

Når du har bestemt deg for hva som er viktig å beholde er du klar for å organisere smådelene. Her finnes det mange flotte oppbevaringsløsninger på markedet. Selv liker jeg boksene med en variasjon av små og store skuffer. Merk de gjerne med innhold for å lettere finne fram. Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.


Her finner du flere "Dagens ryddetips"Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350