juli 28

Opprydding og organisering av verktøy

0  comments


Opprydding og organisering av verktøy


I dag skal vi ta for oss opprydding og organisering av verktøy. Akkurat slik som med smådeler finnes det et verktøy for nær sagt alt du skal gjøre. Her finner vi hammere til innebruk og utebruk, små og store hammere og hammere med universale håndtak osv. Vi har skiftnøkler og fastnøkler, umbrakonøkler og skrutrekkere. Ja, du er vel selv den beste til å liste opp hva som befinner seg av verktøy i ditt hjem. 

Hensikten med dagens oppgave er å få oversikt over det du har og samlet alt på ett sted slik at du enkelt kan holde oversikten i framtiden. I noen familier er det ikke alle som vet hva de ulike verktøyene skal brukes til. I andre familier er samlingen av samme størrelse på umbrakonøkler fra flatpakker utrolig stor. En gjennomgang av verktøy kan derfor både være lærerikt i tillegg til at du kan kvitte deg med overflødige ting.

Et verktøy er et hjelpemiddel slik at du får utført en oppgave. Når hjelpemidlene ikke er i bruk eller du ikke aner hva de skal brukes til er det på tide å gjøre et valg. Du kan lære deg hva verktøyet skal brukes til slik at du kan ta det i bruk, eller du kan kvitte deg med det. Nå er det jo slik i mange familier at ikke alle kan eller vil ha denne oversikten. Du skal derfor ikke kaste noe som partneren din bruker og har full kontroll på selv om du ikke aner hva det er til. Det kan også være smart at dere fikser denne oppgaven sammen eller at den som er bruker av utstyret håndterer denne oppryddingen. 

Bruk samme sorteringsregler i denne kategorien som i de andre. Kast ting som er ødelagt og defekt. Vurder om hvor mange eksemplar av samme ting det er viktig å beholde. Kan noe gis bort eller selges. 

Når sorteringen er gjort er det på tide å finne gode oppbevaringsløsninger til verktøyet om du ikke har det fra før. Her finnes det mange gode løsninger avhengig av hva som er hensiktsmessig for deg og hva du har plass til. Både pegboard på vegg, skuffer og lukkede skap er gode løsninger.Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.


Her finner du flere "Dagens ryddetips"Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350