Opprydding og organisering av maleutstyr, pensler ol.

Opprydding og organisering av maleutstyr, pensler ol.

Det skal gjerne litt utstyr til for å male et rom, et gulv eller tak. Alt det ikke skal søles malingsflekker på, må beskyttes med plast eller papp. Vi taper og maskerer slik at listene får den fargen de skal ha uten av vi kliner maling på veggen eller gulvet. Vi rører med pinner for å blande malingen før vi setter i gang. Det er tid for opprydding og organisering av maleutstyr, pensler ol. 

Let fram alt utstyr du benytter i forbindelse med et maleprosjekt i huset eller utenpå huset ditt. Kanskje dukker det opp noen ekstra taperuller, rørepinner og malerkoster som du har lagt på et annet sted. Dersom alle tingene er ubrukte er det lang levetid på både koster og tape. Brukte malerkoster varer imidlertid ikke så lenge om de ikke blir vasket og renset. 

Nå skal du begynne sorteringen. Kast alt som er ødelagt. Gi bort eller selg utstyr du aldri kommer til å bruke. Ta vare på alt som er i bruk og som du vet kommer til å bli brukt. Husk at det stort sett ikke er nødvendig å ta vare på alle plastbøtter det har vært mat i for å bruke til vask av pensler. Ta vare på noen få og gi slipp på resten. 

Sett av et fast sted i en hylle, skuff, eller skap hvor du oppbevarer alt nødvendig utstyr slik at det er enkelt å få oversikt over det du har. Koster kan henge på veggen eller legges i en boks. Fest pappruller med strikk eller bånd. Store ruller kan feks. "legges i" store kroker du henger på veggen. 

Sjekk ut mine anbefalinger på oppbevaringsløsninger her. 


Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere "Dagens ryddetips"

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.