Rydde opp og organisere maling, beis og lignende

Rydde opp og organisere maling, beis og lignende

I utgangspunktet er ikke garasjen et egnet sted for maling og malingsrester, med mindre den er frostfri. Likevel er det mange som oppbevarer interiørmaling og lignende i garasjen. Er du heldig kan det likevel gå bra. 

I dag er oppgaven din å rydde opp og organisere maling, beis og lignende. Finn fram bøtter og spann, med og uten innhold, whitespirit, sparkel og annet som hører til.

Alt som er tomt kaster du. Ikke gjem på tomme bøtter fordi du skal huske fargekoden, ta et bilde i stedet. Åpne lokk og rør rundt for å se om det er noe som fortsatt er brukbart hvis du er i tvil. Ikke gjem på malingsskvetter med farger du ikke har tenkt å bruke. Hvis du da ikke kan bruke det som første strøk. 

Rydd plass på ett sted i garasjen eller boden der du kan oppbevare malingsbøtter du fortsatt skal beholde. Må du overvintre maling i garasjen, kan det være lurt å isolere en kasse eller eske med feks. bobleplast, tepper eller noe annet som stenger ute frosten.

Liker du å teste ut nye farger kan det være lurt å skrive på bøtten hvilke rom eller vegg den er brukt på. Det kan nemlig være lett å glemme om du maler mye. Det kan også være praktisk å notere det i en liten bok eller ta et bilde hvor du merker fargenummer og hvilket rom malingen er brukt på. 

Som alltid vil jeg anbefale å samle små bokser og flasker i en boks. Det ser ryddigere ut i hyllen og det er letter å trekke ut en boks enn å lete bakover i en hylle.

Rydde opp og organisere maling, beis og lignende

Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere "Dagens ryddetips"

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.