Opprydding i rester etter bygging og oppussing

Opprydding i rester etter bygging og oppussing

Har du bygget hus eller pusset opp, er sjansen stor for at du har tatt vare på en rull med isolasjon, ekstra tapet, noen ekstra fliser til badegulvet, panelbiter osv. I dag står opprydding i rester etter bygging og oppussing på programmet. 

I enkelte kjellere og garasjer kan du finne hele oppussingshistorien til huset. Tapetruller fra mange år tilbake, esker med flis og tepperuller ligger lagret i tilfelle det blir bruk for dem. 

Dersom en flis får en skade er det jo greit å ha noen ekstra slik at den kan byttes ut…. Det kan jo komme en rift på det nye tapetet som gjør at vi trenger en ekstra rull, eller hvorfor ta bryet med å levere tilbake en enkelt tapetrull? Det kan jo tenkes du får bruk for den ene remsen en vakker dag…. 

Det er mange årsaker til at vi tar vare på rester.

En av dem er at vi har tatt hull på en eske med flis og ikke får levert dem tilbake.

En annen er latskap, vi gidder ikke ta oss bryet med å levere tilbake.

En tredje er at vi tror vi kan få bruk for disse restene, enten til reparasjon eller et annet prosjekt.

Det er også slik at mange av oss synes det er sløseri å kaste eller kvitte oss med slike rester, og det er helt greit.

Tenk likevel over om du har plass til å oppbevare det du har tatt vare på og om det er realistisk at restene vil bli tatt i bruk.

 

Gjør en sortering av det du har tatt vare på. 

Har du liggende baderomsflis fra den gang huset ble bygget og i tillegg flis fra da du pusset opp badet? Det finnes noen som har tatt vare på slikt, det er faktisk ikke unormalt. Men nå er det altså på tide å kvitte seg med den første årgangen av flis. 

Gjør også en streng vurdering på hvor mange flis du må beholde fra siste oppussing. Tenk på om det er realistisk at du vil bytte ut 5-10-20 flis om noen får en knekk eller brist. Legg ut overskuddslageret av fliser for salg eller gi bort. Det er alltid noen som har bruk for flis i et DIY prosjekt eller oppussing. 

Tapetruller og teppefliser er også en yndet kategori å ta vare på. Mange drømmer om å bruke tapetrestene til et gjør det selv prosjekt. Det er en god tanke om du faktisk tar det i bruk. Hvor lenge har rullene vært oppbevart? Hvis du ikke har brukt de til noe i løpet av det siste eller de to siste årene, er det da virkelig realistisk at du kommer til å bruke restene til noe? 

Plankebiter, panelbiter, lister ol. er nok kategorien hvor vi finner restene som er enklest og mest realistisk å gjenbruke for mange. Men igjen, tenk på hvor lenge du har oppbevart disse restene og hvor ofte du har brukt noe i løpet av denne tiden. Hvis det ofte er i bruk og det er lite gammelt som ligger her er det klart noe du skal ta vare på. I motsatt fall er det ikke noen grunn til at det skal ligge å ta opp plass hos deg. 

Sett av så mye plass i garasjen eller kjellerboden, som du er villig til å bruke på byggerester. Når den plassen er full må du enten ta i bruk eller kvitte deg med resten. 

Lykke til med oppryddingen.


Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere "Dagens ryddetips"

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.