mai 10

0 comments

Hold orden og oversikt over ledninger og kabler

By Nina Bakken Bye

mai 10, 2020​Hold orden og oversikt over ledninger og kabler


​Med tre sønner som selvsagt har vært ​og fortsatt er interessert i elektroniske duppeditter, ​ ​har vi et lager med ledninger og kabler jeg ikke aner om vi har bruk for lenger. Du har sikkert en del av disse ledningene du også? De tilhører mobiltelefoner, powerbanker, verktøy, spillmaskiner, batteriladere, barbermaskiner, hobbyprodukter, tv, datamaskiner m.m. Alt som kan lades har som regel med ​en ledning i esken når du handler nytt. Ofte blir ledninger og kabler igjen, selv om vi kaster apparatet den hører til. Dette er gjerne fordi vi blir usikre på hvor den hører til og om vi får bruk for den en gang. Men denne uken skal vi ta en gjennomgang av dette og lage oss et system som gjør det enkelt å finne ledningene du har bruk for. Ukens prosjekt: Hold orden og oversikt over ledninger og kabler. Sjekkliste - ryddesteg


1. Start med å samle alt utstyr på ett sted. 

​USB kabler, adaptere, øreplugger, mobilladere, pc ladere og alt du finner av ​ledninger og kabler. Du kan også involvere skjøteledninger i denne oppryddingen. Bruk et stort bord eller gulvet. NB! Om det er mange i husstanden din er det nok ikke så lurt å hente øreplugger og ladere som er i bruk og som de har kontroll på...

2. ​Grupper tingene

​Samle tingene som hører sammen i grupper. ​Ladere for seg, adaptere for seg, øreplugger for seg, USB kabler for seg og ledninger som ser like ut osv. 

3. Rensk ut ​og kast

​Ødelagte ting skal selvsagt kastes. Husk spesialavfall. Om du ikke vet hva ledningene og kablene skal brukes til, ​​bør du få hjelp til å finne ut hvor de hører til. Dersom du med sikkerhet vet at dette er kabler som har ligget bortgjemt og glemt over tid, er det greit å kaste. ​Det fine med slike oppryddinger er at det også kan dukke opp en kabel til et apparat du ikke har fått brukt på en stund... Mange av ledningene du sitter igjen med tilhører gjerne apparater du har kvittet deg med. Ikke ta vare på disse. 

4. ​Merk ledningene du skal beholde + nye

​Enten det er en lader til et kamera, en spillmaskin eller et verktøy, er det greit å merke kabler og ledninger. Bruk elektrikertape eller fest papirtape på en del som ikke går varm når den er i bruk. Hver gang du kjøper deg nye ting, husk å merke ledningen, laderen osv. med det samme. 

5. ​Oppbevaring

​Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger for sammenrullede ledninger og kabler. Flate bokser med ​inndelinger i rom er praktisk. Husk å la merkelappen vende opp slik at det er lett å se hvor ledningen hører til. Større bokser kan brukes til skjøteledninger og ledninger til verktøy, samt adaptere og batteri. Ledninger og kabler som brukes ofte kan gjerne oppbevares lett tilgjengelig. Finn et eller flere steder til oppbevaring, avhengig av hva og hvor kablene skal brukes. 

Rydd bort rotets Pinterest konto finner du flere tips til oppbevaringsløsninger.

6. Lag deg en ladestasjon 

Et egnet sted til mobiler og klokker er det mange som har. Men ladere til sykler, gressklippere og annet verktøy kan også være kjekt å ha på ett og samme sted. Det blir mer orden og oversikt om du har alt på ett sted. Det er også raskere og enklere å trekke ut av kontakter når det er natt.

NB! Pass på at du ikke merker ledninger med brannfarlige materialer eller at du pakker inn adaptere og ladere i tette bokser slik at de kan gå varm.Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?


Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Her får du flere praktiske tips til hvordan du går fram når du skal kvitte deg med ting. Hvordan du velger ut, hva du bør tenke på når du ikke vet om du skal beholde tingene eller ikke pluss mye mer. 

Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst, eller send meg en epost. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på  Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet og varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet. 


Her finner du flere ukens ryddeprosjekt
Rydd og organiser reflekser og refleksvester - ukens ryddeprosjektSelv om det fortsatt er sommer begynner vi å merke at høsten nærmer seg.

LES MER


Rydd og organiser barnas klær - ukens ryddeprosjektÅ ha oversikt over barnas klær er for mange en stor oppgave. Men med et

LES MER


Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjektVask og vedlikehold sykkelen og du vil ha et framkomstmiddel, en treningskompis og turkamerat i lang

LES MER


Rydd og organiser hageutstyrDenne uken skal vi ut i hagen og rydde. På denne tiden av året er mye av hageutstyret i

LES MER


Rydd og organiser sengetøy, puter og tepperDenne ukens ryddeprosjekt er noe mange av oss har en tendens til å utsette. For andre

LES MER


Sett deg et mål for fysisk aktivitetSett deg et mål for fysisk aktivitet og finn motivasjon og overskudd til å rydde hjemmet

LES MER