Gjør barnerommet klart til jul – Uke 48

Gjør barnerommet klart til jul

Tenk, det er like før desember og alt vi kan få gjort unna før selve julemåneden er bra. Gjør barnerommet klart til jul – Uke 48, er ukens ryddeprosjekt. Barna er nok allerede i gang med å skrive ønskelister, julekalenderen er kanskje klar med små pakker, eller luker med noe småtteri i. Uansett, vi vet at det i løpet av desember dukker opp mange nye ting og klær som skal finne sin plass på barnas rom.

Nå er det jo slik at ikke alle har mulighet til å rydde hele huset før jul. Rot er jo noe som samler seg over tid, da er det bare å innse at rydding også tar tid. Men likevel er det noen grep vi kan ta, som ikke krever alt for mye tid.

Nå skal vi rydde plass til kalendergaver og julegaver….

Sjekkliste

1.Hvis barna er så store at de forstår hva det vil si å rydde, er det fint om de får være med på dette. Sett dere et ryddemål. Hva skal ryddes og hvorfor? Klart barna synes det er gøy når de skal rydde plass til julegaver…

2.Start med klærne. Hva er for lite, hva er ikke i bruk? Fjern dette fra barnerommet. Det gjør at du får oversikt over hva barna trenger og det gir plass til klær de evt. får i julegave. Gi bort eller legg bort om du har flere barn som skal arve.

3.Søppel. Gå gjennom ting som ligger synlig, kast ødelagte leker, papir, poser, ting som ikke må tas vare på ol. Har barna en samling av pinner og greiner kan dette brukes til julepynt feks. på trappa hvis du ber pent om tillatelse.

4.Leker de ikke lenger bruker. Legg bort ting dere vil ta vare på. Gi bort eller selg ting som ikke er i bruk. Kanskje kan dere gi bort noen leker i julegave dersom de er i god stand. Mange leker brukes kanskje ikke av barna i det daglige. Ved å sette bort noen leker i en kasse over en tid, kan disse tas fram en regnværsdag eller sykedag neste år.

Ikke bruk for mye tid…

Allerede nå vil dere se at det er blitt ryddigere. Kanskje frister det til å fortsette å rydde mer, men husk, er det veldig mye på barnerommet er det smartere å ta mer over nytt år. Det er enklere å kvitte seg med ting og organisere ting når du gjør det over tid.

Det er lett å slite seg ut på rydding av barnerom før jul. Spesielt om du har flere rom og du elsker å sortere og organisere i tillegg. Tro meg, jeg har sannelig gått i den fella selv…. Konstentrer deg om fellesarealene når før jul og fortsett grunnryddingen av resten av hjemmet ditt etter jul.

Ikke bruk all energi på å rydde barnerommene før jul. Spesielt om det er overfylt og svært rotete. Sett det heller opp som et av ryddemålene du skal ha etter jul.

Her kan du lese mer om hvordan du rydder barnerom og gjør plass til lek.

Har du behov for inspirasjon og motivasjon til å rydde? Trenger du konkrete oppgaver for å komme i gang? Meld deg på nyhetsbrevet vårt. Hver søndag og den 1. i måneden får du en oppdatering på hvilken sone vi rydder i, månedens tema og ukens ryddeprosjekt.

Her finner du flere ukens ryddeprosjekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.