desember 1

Organiser og rydd julepynten – Uke 49

0  comments

Organiser og rydd julepynten – Uke 49

Nå er det ikke lenge igjen til jul og mange av oss er godt i gang med å pynte og ordne rundt oss. Når vi tar oss god tid, setter på litt julemusikk og kanskje drikker litt gløgg, er jo dette en skikkelig koselig jobb. Når alt skal pakkes sammen etter jul, er vi kanskje ikke like forventningsfulle. Selv om jeg må si at jeg synes det er utrolig godt når alt skal pakkes bort igjen. Det blir så mye lys og luft etterpå.

Men nå skal vi pynte, og ukens ryddetips er å ta en opprydding av julepynt du ikke lenger bruker eller vil bruke. Det er rett og slett utrolig praktisk å gjøre dette samtidig som du pynter. Du kommer jo uansett til å trekke opp det ene etter det andre. Noe får stå framme, noe må pent tilbake i boksen sin igjen. Det er det du legger tilbake i boksen som nå skal under lupen.

Sjekkliste

  1. 1. Når du står med en nisse i hånden og velger å putte den tilbake i boksen sin, hvorfor gjør du det? Hva er årsaken? Kan den kastes, kan den gis bort eller kan den selges? Tenk på dette og ta en avgjørelse for hver enkelte ting du ikke vil ha framme.
  2. 2. Noe julepynt har gode minner, har sterk affeksjonsverdi og er helt uaktuelt å kaste. Lag en egen boks til denne pynten og legg nedi tingene med mest verdi for deg. Enten det er en nisse barna har laget eller noe du har arvet. Hvis du har et helt lager av hjemmelaget julepynt barna har laget, kan det være greit å kvitte seg med noe. Spørr barna om de husker det de har laget, send de et bilde eller vis fram pynten. Kanskje husker de ikke og lurer på hvorfor du tar vare på det gamle skrotet. De vil kanskje aldri ønske å ta over denne pynten senere… Hvorfor skal du da gjemme på den?
  3. 3. Kast alt som er ødelagt og ikke kan eller vil bli reparert. Spesielt gjelder dette elektriske artikler.

Her finner du flere ukens ryddeprosjekt


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350