Vi rydder sykler og sykkelutstyr og store leker med hjul

Vi rydder sykler og sykkelutstyr og store leker med hjul

Dagens ryddekategori kan gå raskt og enkelt unna, avhengig av hva du har gjemt på de siste årene. I dag skal vi nemlig rydde i sykler og sykkelutstyr og store leker med hjul, i tillegg til hjelmer og reservedeler. 

Finn deg et område utendørs eller i garasjen/sykkelboden hvor du kan stille opp syklene. Hent fram alle syklene som ikke lenger er i bruk, enten de er for små, ødelagte eller det er en annen årsak. Dersom du har lagret sykler under tak eller på en vegg som småsøsken skal arve, er det ikke nødvendig å plukke ned disse. Disse syklene har du jo en plan for. Har du hengt opp sykler som du egentlig ikke har bruk for lenger, er det på tide å plukke disse ned. Sykler som er i bruk kan stå på plassen sin. 

Nå bruker du sorteringssystemet fra tidligere. Ødelagte sykler som du lenge har tenkt å reparere må repareres nå, eller gis bort/kastes/selges.

-Sykler som er blitt for små er det ingen hensikt å beholde med mindre det er små søsken som skal ta over. Selg eller gi bort til noen andre som kan ha glede av disse.

-Sykler som ikke lenger er i bruk fordi du har kjøpt deg ny sykkel eller har sluttet å sykle, kan du gi bort eller selge dersom de er hele og fine.

-Målet ditt bør være at det ikke er sykler igjen når du er ferdig med sorteringen. Kun sykler som er i bruk eller skal tas i bruk om ikke alt for lenge, skal være med videre. 

Vi rydder sykler og sykkelutstyr og store leker med hjul

Sparkesykler, skateboard, leketraktorer ol. 

Når dette er gjort kan du hente fram sparkesykler, skateboard, leketraktorer, lekehengere, batteridrevne lekebiler for å kjøre med, olabiler, trehjulssykler og alt annet som finnes av “leketøy” med hjul. 

Gjør samme sorteringen som ovenfor. 

Behold det som er i bruk. Kast alt som ikke kan brukes lenger og som ikke blir reparert. Gi bort til noen som kan ha glede av disse tingene eller selg noen av tingene.

Husk, det er lett å gå i reparasjonsfella… “Dette kan jeg lett reparere”, så går det både måneder og år uten at det skjer. Vær veldig tydelig med deg selv når du legger ting til side som du mener du kan reparere. Er det virkelig sannsynlig? 

Vi rydder sykler og sykkelutstyr og store leker med hjul

Reservedeler, sykkelutstyr og ekstrautstyr

Reservedeler, sykkelutstyr og ekstrautstyr er en kategori for seg selv, men det er naturlig å rydde i denne samtidig. Vi samler på pedaler, sykkelkjeder, ekstra hjul til sparkesykkelen osv. Let fram alt du kan finne av slike reservedeler og ekstra utstyr og sorter det som ovenfor. Gjemmer du på noe som hørte til en sykkel som for lengst er gitt bort eller kastet? 

Hva med sykkellåser som du ikke finner nøkkelen til og hvor mange ekstra ventiler og sykkelpumper har du egentlig bruk for? 

Til slutt kan du se over sykkelhjelmene til familien. Har noen av disse fått sprekker og må kasseres. Er noen for små og må byttes ut. 

Husk at det er viktig at du håndterer alle tingene du har lett fram før du begynner med noe nytt. Som jeg har nevnt før må du tilpasse tiden du har til å rydde. Let fram og sorter, er det fullt på sorteringsplassen din, må du kvitte deg med dette før du avslutter ryddingen.


Inspirasjon 

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til garasjen.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere "Dagens ryddetips"

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.