mars 8

0 comments

Skap orden i tegne og maleutstyret

By Nina Bakken Bye

mars 8, 2020Skap orden i tegne og maleutstyret - Uke 11


Denne uken skal vi ta en skikkelig gjennomgang av tegne og maleutstyret vi har liggende rundt omkring i huset. Var det noe som stadig ble kjøpt inn i vår firebarnsfamilie, så var det nettopp fargeblyanter og tusjer. Det ble aldri nok... Men, gleden var stor da det ble mulig å kjøpe inn en og en fargeblyant i stedet for et helt sett. Da kunne vi kjøpe inn favorittfargene som stadig ble oppbrukt. Likevel, samlingen av fargeblyanter, tusjer, pensler og penner har og er stor i vårt hjem. Derfor skal også jeg gå gjennom denne ukens ryddeprosjekt. Skap orden i tegne og maleutstyret. 


Sjekkliste - ryddesteg


1. Start med å samle alt utstyr på ett sted. 

NB! Dersom du har barn og barna har sine egne blyanter og tusjer, er dette ikke et prosjekt der du samler alt dere har i en felles haug på et bord. I stedet kan dere sammen rigge dere til på gulvet. Legg et håndkle på gulvet som er stort nok til at barnas tegne og maleutstyr kan legges utover. Nå er dere klar for å lete fram alt dere har av tegne og maleutstyr, linjaler, blyantspissere, pensler, maleskrin, maletuber, malebokser, palletkniver, svamper ol. Alt dere har felles legger dere i en felles haug. Papir, lerret, fargebøker ol. skal vi rydde i neste uke. 

Hensikten med oppgave nr. 1 er å skaffe oversikt over alt som finnes av tegne og maleutstyr i hjemmet deres. Er du kunstner selv, og har dette som jobb, kan du trekke inn de ryddeoppgavene som passer. En oversikt over alt du har gjør det enklere å rydde. Du ser for eksempel hva du har opptil flere eksemplarer av.

2. Rensk ut alt som ikke lenger virker.

Tørre tusjer, fargeblyanter som ikke setter farger på arket (det finnes dessverre mye dårlig kvalitet), penner som ikke virker eller som lekker, pensler med ødelagte buster, uttørket maling som ikke kan reddes osv. Allerede nå vil du nok se at haugen med utstyr krymper litt. 

3. Kvitt deg med det du har mye av og det som ikke er i bruk. 

Hvor mange hvite blyanter har du behov for? Hva med reklamepenner og blyantspissere. Malerskrin og glitterpenner. Det er svært forskjellig fra hjem til hjem hva som er i bruk av tegne og maleutstyr. Men generelt har de færreste bruk for 20 hvite blyanter og en haug med kulepenner. 

4. Plukk ut de tingene du ofte bruker. 

Ikke plukk ut ting du gjerne skulle tatt i bruk, eller som kan være kjekt å ha, men tingene du faktisk bruker. Disse tingene fortjener den beste oppbevaringsplassen.  

5. Behold tingene du er i tvil om du kommer til å bruke og som du synes er vanskelig å kvitte deg med. MEN....

Disse kan legges i en boks, som får stå lett tilgjengelig en stund. Dette kan være ting du har glemt du hadde. Nå får du en mulighet til å ta det i bruk. Gjør du det, skal de få oppbevares sammen med de tingene du bruker ofte. Bestem deg for en dato du skal kvitte deg med tingene som ikke brukes. Sett det inn i kalenderen din. Dette vil tvinge deg til å enten ta i bruk tingene eller få deg til å innse at du ikke har bruk for dem. 


Oppbevaring av tegne og maleutstyr


Når alt er ryddet og du har bestemt deg for hva du skal beholde er du klar for å sette alt på plass. Små ting kan med fordel oppbevares i oppdelte rom i en skuff. Det gjør det enklere å holde orden og oversikt. Bruker du skap kan du bruke små bokser og kurver som du merker med innhold, da er det enklere å finne fram.

Ta gjerne en titt på Rydd bort rotets Pinterestkonto for inspirasjon til praktiske oppbevaringsløsninger for hobbyrommet. 


Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?


Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Her får du flere praktiske tips til hvordan du går fram når du skal kvitte deg med ting. Hvordan du velger ut, hva du bør tenke på når du ikke vet om du skal beholde tingene eller ikke pluss mye mer. 

Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst, eller send meg en epost. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på  Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet og varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet. 


Her finner du flere ukens ryddeprosjekt
Rydd og organiser reflekser og refleksvester - ukens ryddeprosjektSelv om det fortsatt er sommer begynner vi å merke at høsten nærmer seg.

LES MER


Rydd og organiser barnas klær - ukens ryddeprosjektÅ ha oversikt over barnas klær er for mange en stor oppgave. Men med et

LES MER


Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjektVask og vedlikehold sykkelen og du vil ha et framkomstmiddel, en treningskompis og turkamerat i lang

LES MER


Rydd og organiser hageutstyrDenne uken skal vi ut i hagen og rydde. På denne tiden av året er mye av hageutstyret i

LES MER


Rydd og organiser sengetøy, puter og tepperDenne ukens ryddeprosjekt er noe mange av oss har en tendens til å utsette. For andre

LES MER


Sett deg et mål for fysisk aktivitetSett deg et mål for fysisk aktivitet og finn motivasjon og overskudd til å rydde hjemmet

LES MER