mars 1

0 comments

Hold orden på strikkeutstyr og syutstyr

By Nina Bakken Bye

mars 1, 2020



Hold orden på strikkeutstyr og syutstyr


Forrige uke ryddet vi i garn, knapper og tøy. Denne uken skal vi ta en gjennomgang av alt tilbehøret vi har. Skaffe oss oversikt, kaste, selge eller gi bort kan med fordel gjøres flere ganger i året. De fleste av oss har en favorittsaks, favorittstrikkepinner og kanskje til og med et favorittmålebånd. Det er dette utstyret vi alltid strekker oss etter når vi går i gang med et prosjekt. Likevel har vi opptil flere eksemplarer av de ulike tingene fordi... tja det er jo kjekt å ha i tilfelle. Men nå setter vi i gang. Hold orden på strikkeutstyr og syutstyr. For deg som broderer, hekler og har lignende hobbyer kan du følge samme ryddemetode. 


Start med å skaffe deg oversikt


1. Skaff deg oversikt oversikt over hva du har av strikkeutstyr og syutstyr. Har du veldig mye kan det være greit å dele det opp i tema som feks. strikkepinner, nåler av forskjellige typer, symaskin og tilhørende utstyr, sytråd, maskemarkører, oppskrifter og mønster, sjablonger, skjærematter og kniver, sakser ol.  

2. Bruk gjerne et stort bord eller benk hvor du kan legge utover tingene dine. Grupper tingene som passer sammen. Etterhvert som du sorterer får du en god oversikt over hvilke og hvor mange sakser du har, synåler, knappenåler, sikkerhetsnåler, sjabloner, merkepenner, strikkepinner osv. 


Reduser mengden ting


Når du har skaffet deg oversikt er det på tide å redusere mengden med ting. Er det noe du har dobbelt, trippelt eller kanskje enda flere eksemplarer av. Bruker du alt, eller kan du kaste, selge eller gi bort noe av det du har. 

Start med å legge til side tingene du bruker. Og da mener jeg tingene du bruker, ikke tingene du kanskje får bruk for. Ikke tingene som fortsatt ligger uåpnet, ikke tingene du en gang har brukt. Men tingene du bruker når du strikker, syr, hekler og broderer. 

Nå sitter du igjen med tingene du ikke bruker, ting som er kjekt å ha, ting du kanskje har fått eller arvet. Det er på tide å være streng med deg selv og luke bort alt du vet du ikke får bruk for. Ting du kanskje hadde glemt du hadde og ting du ikke har hjerte til å kvitte deg med. 

For å hjelpe deg med å velge ut hva du skal beholde, kan det være smart å ta utgangspunkt i oppbevaringsplassen. Hvor mye plass har du til rådighet for tingene dine og er det den plassen du ønsker å bruke. Det er enklere å kvitte seg med ting du ikke har bruk for når du har bestemt hvor mye plass du skal bruke til oppbevaring. Da må du forholde deg til det. 


Oppbevaring

Små ting kan med fordel oppbevares i oppdelte rom i en skuff. Det gjør det enklere å holde orden og oversikt. Bruker du skap kan du bruke små bokser og kurver som du merker med innhold, da er det enklere å finne fram.

I dag finnes det mange typer oppbevaringsløsninger, spesialtilpasset hobbyting. Dette er jo strengt tatt ikke nødvending, bruk det du har og bytt heller ut etterhvert som du føler det passer. 

Pinterestkontoen til Rydd bort rotet har jeg samlet mange tips til oppbevaringsløsninger til hobbyrommet. 


Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?


Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Her får du flere tips til hvordan du kvitter deg med ting. Det er jo ikke alltid enkelt å kvitte seg med ting du har brukt mye penger på eller kanskje fått eller arvet fra noen du er glad i. 


Her finner du flere ukens ryddeprosjekt





Rydd og organiser reflekser og refleksvester - ukens ryddeprosjektSelv om det fortsatt er sommer begynner vi å merke at høsten nærmer seg.

LES MER


Rydd og organiser barnas klær - ukens ryddeprosjektÅ ha oversikt over barnas klær er for mange en stor oppgave. Men med et

LES MER


Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjektVask og vedlikehold sykkelen og du vil ha et framkomstmiddel, en treningskompis og turkamerat i lang

LES MER


Rydd og organiser hageutstyrDenne uken skal vi ut i hagen og rydde. På denne tiden av året er mye av hageutstyret i

LES MER