september 29

0 comments

Rydde hansker, luer og skjerf – Ryddeprosjekt Uke 40

By Nina Bakken Bye

september 29, 2019Rydde hansker, luer og skjerf - Ryddeprosjekt Uke 40


Høsten melder sin ankomst og det er på tide å lete fram votter og skjerf igjen. Hvordan ser det ut i skuffer og kurver hjemme hos deg? Kanskje er dette noe du har tenkt å rydde opp i, men så har det bare blitt med tanken. Det er fort gjort å utsette ryddingen på steder som ikke er så veldig synlig. Det går jo greit på et vis tenker du kanskje , det er så mye annet som er viktigere å ta tak i. 

Men ikke undervurder nytten av ryddige skuffer med votter og skjerf. Hvis hvert medlem i familien har sin egen kurv eller skuff med disse plaggene, er det lett å holde oversikt over hva dere har. I tillegg er det raskt å legge på plass etter vask eller bruk, og det går raskt å finne fram de plaggene du skal bruke.

Hvor mange har vel ikke liggende en enslig hanske eller vott fordi dere ikke finner den andre. Hva med luer og skjerf som du eller barna for lengst har sluttet å bruke?  

Denne uken rydder vi i sone 1,  som er gangen/vaskerommet. Ukens ryddeprosjekt kan du dele opp og ta over flere dager avhengig av hvor mye du har som skal gjennomgås. 

Rydde hansker, luer og skjerf er vårt ryddeprosjekt i uke 40. Selvsagt tar vi også med både votter og buffer i samme slengen. Bruk uken til en skikkelig opprydding og gi bort ting du ikke selv har bruk for. Det vil kunne glede mange i den kalde årstiden vi nå skal inn i. 


Nyttige tips 


1. Er dere mange i familien kan du/dere velge om dere vil gå gjennom alt samlet eller for hver enkelt. Ta gjerne med barna på dette. De kan fortelle deg hva de liker og ikke liker. 

2. Begynn med votter og hansker, fortsett med luene, buffene og skjerfene. 

3. Kast alt som er utslitt, hullete og ødelagt. Husk at noen innsamlingssteder tar også i mot klær som er ødelagt. Tøyet gjenbrukes da til filleryer ol. 

4. Gi bort alt som er blitt for lite og som fortsatt er helt og godt.  

5. Vet du at det kommer flere barn som skal arve fra større søsken, er det fint med en egen kurv til dette småtøyet. Vask og gjør det klart til bruk. 


Oppbevaring


Små ting kan med fordel oppbevares i oppdelte rom i en skuff. Det gjør det enklere å holde orden og oversikt. Bruker du skap kan du bruke små bokser og kurver som du merker med innhold, da er det enklere å finne fram.

Hansker og votter kan legges på "høykant" i en boks. Plasskrevende hansker/votter som slalomhansker ol. kan også med fordel legges i bokser da det tar litt av luften ut av disse og gjør at de krever mindre plass. Vel og merke om du har flere slik at de presses litt sammen. 

Spesielt mang barn foretrekker buffer og halser, mens vi voksne også liker skjerf. Buffene kan rulles sammen og legges i små esker i feks. trådkurven / skuffen eller skapet, og gjør det enklere å holde oversikt. 

Tynne skjerf kan brettes og rulles sammen og legges i skuffer med rom, eller bokser. Store strikkede skjerf og halser er mer plasskrevende, men også disse kan rulles og brettes og få plass i litt større bokser. 

Fordelen med å bruke bokser i en stor skuff eller hylle er at du ikke bare sorterer det ulike innholdet, men du presser i tillegg tøyet litt sammen, slik at det tar mindre plass. 

Er du på jakt etter nye oppbevaringsløsninger, kan du ta en titt på våre anbefalinger her.


Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?


Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Hvis du motiveres av å telle antall ting du kaster, selger eller gir bort, så fortell meg hvor mye du klarte å kvitte deg med etter denne ukens ryddeprosjekt. Jeg tar en oppsummering over det jeg klarer å kvitte meg med den 1. i hver måned og deler det med dere som er følgere av nyhetsbrevet mitt. 

Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på  Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet eller varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet. 


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Ryddig med små steg

Ryddig med små steg

Ryddeklubben for deg som vil skape deg et hjem du trives i - som er enkelt å holde ryddig

✨Ikke gå glipp av de beste ryddetipsene!✨

 Få ukentlige ryddetips og ryddeinspirasjon direkte i innboksen din. Hver måned får du også din egen ryddekalender for å øve på gode ryddevaner...