januar 26

0 comments

Rydd roteskuffen og hold den ryddig

By Nina Bakken Bye

januar 26, 2020


Rydd roteskuffen og hold den ryddig

Hvem har vel ikke en roteskuff et sted i hjemmet sitt? Den mest kjente roteskuffen er nok den som befinner seg på kjøkkenet eller i gangen. Jeg må innrømme at jeg har en slik begge steder, ja og en på hobbyrommet mitt også… Men det finnes muligheter for å organisere slike roteskuffer med hell. Er du klar? Rydd roteskuffen og hold den ryddig.

Steg 1: Kast alt som er søppel og ting du aldri vil få bruk for.

Steg 2: Fjern alt som ikke hører naturlig hjemme i skuffen og finn en plass til disse tingene andre steder i hjemmet ditt. Har de en fast plass fra før legger du de der de hører hjemme.

Steg 3: Tøm skuffen og sorter tingene som er igjen. Er dette ting du virkelig trenger og, er det riktig at de skal ligge i akkurat denne skuffen.

Steg 4: Vask skuffen og del den inn i små rom. Du kan bruke en skuffedeler, små plastbokser, små pappbokser, eller du kan brette små rom/kurver av tykt papir. For å klare å holde skuffen ryddig er det avgjørende at du deler den inn i små rom.

Steg 5: Legg tingene på plass i de små rommene. Plasser ting som hører natulig sammen slik som binderser, tegnestifter ol. Notabøker, notalapper, kjøleskapsmagneter, penner, små verktøy, drops og lignende. Ved å legge ting som hører sammen i de ulike rommene er det enklere å se når noe legges feil. Det blir også vanskeligere å legge nye ting i skuffen, du må nemlig tenke deg om for å finne plass til tingen. Kanskje havner ekstraknappen fra den nye buksa i søpla i stedet…

Fortsett å holde orden

Noen ganger kan det å rydde og holde det ryddig i en slik skuff være det som motiverer til å rydde mer. Selv er jeg superstreng på å holde min roteskuff ryddig. På det øverste bildet ser du hvordan det så ut før jeg ryddet. På det nederste ser du hvordan det ble og hvordan det fortsatt er, nesten 7 måneder senere. Ingenting havner i denne skuffen uten at det har en funksjon. Hemmeligheten er først og fremst inndeling i rom for å skaffe oversikt. I tillegg tar jeg meg tid, det vil si noen sekunder, til å bestemme meg for om tingene jeg før puttet i skuffen, skal et annet sted eller i søpla.

Hver gang jeg åpner skuffen og ser at noe er lagt feil, legger jeg det på plass med en gang. Men det som er mest morsomt er at skuffen ikke lenger fylles med ting fra andre i familien heller. Den holder seg rett og slett ryddig og vi finner det vi trenger på et blunk.


Kanskje vil du like disse ryddeprosjektene