mai 24

0 comments

Rydd og organiser bildene dine

By Nina Bakken Bye

mai 24, 2020​Rydd og organiser bildene dine


Ja, jeg vet. Dette kan være en ve​ldig tidkrevende jobb. ​Og nettopp derfor er det mange som har dårlig samvittighet for ​at den blir utsatt og utsatt. Men denne uken skal du starte, og du skal starte med det viktigste. Og når det er gjort skal vi legge en plan for hva du skal gjøre framover med nye bilder. ​Ukens ryddeprosjekt: Rydd og organiser bildene dine. ​Små steg


Ukens ryddeprosjekt ​kan​ som nevnt være svært tidkrevende. Derfor er den aller viktigste jobben du gjør, å komme i gang. Du må slettes ikke være ferdig ryddet når uken er over. Men målet er at du skal ha oversikt over hvor du oppbevarer de fysiske bildene dine, hvor dine elektroniske bilder lagres, og passord samt hvem du skal gi tilgang. 

Vi skal også komme i gang med å lage mapper ​som gjør det enklere å finne bildene når vi vil. Og vi skal komme i gang med å slette bilder. Når vi blir bevisst på hvilke bilder vi vil beholde og hvem vi vil slette, er det langt enklere å holde seg ajour med dette framover i tid.Sjekkliste - ​bilder


1. Start med ​oversikt

​​Dette punktet er for deg som har fotografert i tiden før bildene ble lagret i skyen. Let fram og skaff deg oversikt over hvor du har lagret bildene dine. Negativer i mapper, fremkalte bilder i konvolutter, harddisker, ulike lagringsmedier online osv.

Når du har skaffet deg oversikt er det viktig å sjekke at du finner igjen bildene dine på feks. eksterne harddisker. Ikke for å skremme, men en harddisk ​lever ikke evig. Derfor er det lurt å lade opp og sjekke at alt er som det skal.

Har du kjøpt lagringsplass på en nettside, er det på tide å sjekke at du kommer inn og finner bildene dine.


2. ​Overfør lagring av digitale bilder til ​et lagringssted

​De aller fleste av oss lagrer nye bilder i skyen på ulike fotolagringssteder, som er synkronisert med mobil og Mac/Pc. Start prosessen med å føre over bilder til en og samme enhet som du bruker i dag. ​Du kan selvsagt lagre bildene dine på flere steder om det passer best for deg, men ha en hovedbase for alle bildene.

Tenk også på hvem som skal ha tilgang til bildene dine den dagen du ikke er mer. Passord og tilganger, deling av filer ol. kan være greit å ha tenkt over.


3. ​Oppbevaring av gamle bilder og negativer

​Vi er mange som har tatt vare på negativer fra den tiden vi måtte fremkalle bildene våre. Jeg vil også tro at det ligger en og annen eske eller konvolutt med papirbilder som ikke er satt i album. ​Dette tar du best vare på ved å oppbevare alt tørt, mørkt og kjølig. Plast, tape og lim kan i tillegg til varme og lys, ødelegge kvaliteten på bildene.


4. ​Lag deg digitale fotomapper

​Det er enk​elt å finne fram i bilder når du sorterer på dato. Det er imidlertid lett å glemme både dato og årstall når det er mange tusen bilder og velge i. Lag deg derfor digitale mapper hvor du legger inn bildene dine etter feks. tema, steder, årstider og begivenheter. 


5. ​Slett

​Når vi nå kan ta digitale bilder og se resultatet med en gang, skulle man tro det er enkelt å slette dårlige bilder. Men neida, ettersom alt er digitalt er det liksom ikke så nøye... de ligger jo der uansett. Vi knipser bilder av powepointpresentasjoner, tar skjermbilder av snapper og inspirasjon vi finner på nettet. ​Nå skal du slette alt du ikke har bruk for. 

Gjør det til en vane å gå gjennom bildene du har tatt den siste uken og slett alt du ikke har bruk for. Legg bildene inn i de elektroniske mappene du har opprettet.


6. ​Lag fotoalbum

​Fotoalbum er både hyggelig og fint å sitte og bla i. Spesielt når det er ens egne bilder 😉 Du kan gjøre det superenkelt og bestille fotobøker på nett. Men har du lyst på en koselig, avslappende og givende hobby, ja da vil jeg anbefale deg å lage fotoalbumene selv. På bloggen min Bye9design har jeg flere tips til hvordan du kan komme i gang med denne flotte hobbyen. Selv er jeg blitt veldig glad i Pocketscrapping som kan gjøres så enkelt som å putte bilder i lommer. Her er tips til hvordan du kommer i gang med Pocketscrapping.


​Til slutt.....

Dette prosjektet kan være veldig stort og det kan hende du sitter igjen med mange spørsmål etterhvert som du går i gang med denne ryddingen. Husk, gjør det enkelt, bruk skyen som du liker best, scann inn papirbilder om du har lyst til det. Ta med deg gamle negativer, slides ol. til en fotobutikk som kan hjelpe deg å framkalle både i papir og elektronisk.


Her finner du flere ukens ryddeprosjekt
Rydd og organiser reflekser og refleksvester - ukens ryddeprosjektSelv om det fortsatt er sommer begynner vi å merke at høsten nærmer seg.

LES MER


Rydd og organiser barnas klær - ukens ryddeprosjektÅ ha oversikt over barnas klær er for mange en stor oppgave. Men med et

LES MER


Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjektVask og vedlikehold sykkelen og du vil ha et framkomstmiddel, en treningskompis og turkamerat i lang

LES MER


Rydd og organiser hageutstyrDenne uken skal vi ut i hagen og rydde. På denne tiden av året er mye av hageutstyret i

LES MER


Rydd og organiser sengetøy, puter og tepperDenne ukens ryddeprosjekt er noe mange av oss har en tendens til å utsette. For andre

LES MER


Sett deg et mål for fysisk aktivitetSett deg et mål for fysisk aktivitet og finn motivasjon og overskudd til å rydde hjemmet

LES MER