april 5

0 comments

Morgenrutiner – lag en god start på dagen

By Nina Bakken Bye

april 5, 2020Morgenrutiner - lag en god start på dagen


Denne uken skal vi ikke rydde i fysiske ting, men vi skal lage gode rutiner som gjør det enklere for deg å rydde og holde det ryddig rundt deg. Morgenrutiner - lag en god start på dagen, som gir deg energi og overskudd til å gjøre oppgavene resten av dagen. Visste du at her hos Rydd bort rotet har vi viet en hel måned til morgenrutiner og en hel måned til kveldsrutiner? Begge deler henger sammen, og begge deler hjelper deg å holde orden i hjemmet ditt. Men hvorfor legge dette til ukens ryddeprosjekt? Jo, vi må rett og slett lære oss til å rydde tid. Det er ikke bare fysiske ting som blir rotete, men også tiden og kalenderen vår. Små steg


Det tar tid å skape nye vaner, derfor gjør vi det med små steg. Hele april er viet til dette temaet, og når vi i tillegg fokuserer på dette i ukens ryddeprosjekt, vil du oppleve hvor stor betydning dette vil få for deg. Jeg vil at du skal starte med å tenke på morgenstunder der du har følt at du har hatt en perfekt start på dagen. Skriv gjerne ned tankene om det kan hjelpe deg. 

Tenk deretter på hvordan din drømmedag starter. Selv om det er flest hverdager, er det helt greit å tenke på morgener hvor du har fri og hvordan disse starter. Kanskje kan det gi inspirasjon til å endre på noe. 

Til slutt må vi innom det som ikke fungerer. Hva er det som gjør at du opplever at ting går på tverke. Hva hindrer deg i å få en god start på dagen? 


Sjekkliste 


1. Start med å notere ned hvordan din drømmestart på dagen er 

Når du nå skal notere ned din drømmestart på dagen er det viktig at det er dine ønsker du noterer ned. Ikke andres beskrivelser av en drømmestart. Men prøv å være litt realistisk selv om du nå skal drømme. Du vet feks. ikke om meditasjon på morgenkvisten er din drømmestart om du aldri har prøvd meditasjon. Likevel, det er lov å drømme om det, dersom du tror det vil bli bra for deg. 

2. Hvordan starter dagen - egentlig 

Når du nå har reflektert over drømmestarten er det på tide å notere ned fakta om hvordan dagen din starter. Skriv ned alt fra du står opp om morgenen til du er ute av huset, eller igang med dagen om du er hjemme. Start med vekkerklokken, når vekker den deg? Slumrer du, eller står du opp. Hva med klær, ligger de klar eller må du ta avgjørelse om klær på sparket. Fortsett slik og noter ned hvordan din dag starter. 

3. Hva gjør at dagen ikke starter bra 

Våkner du for sent, stresser du med å finne klær, nøkler, rekker du ikke å rydde opp etter frokost, er barna trøtte og sutrete. Hva er det som gjør at du blir stresset og grinete på morgenen? Skriv det ned. 

4. Hva kan du forberede dagen før 

Gode morgenrutiner starter gjerne kvelden før. Jo mer du kan forberede kvelden i forveien, jo mindre er det å gjøre på morgenkvisten. Legg fram klær til deg selv og barna om du har barn. Dekke på frokostbordet, gjøre klar matpakkene, rydde vesken og legge i alt du trenger for neste dag. La nøklene ligge på en fast plass ol. 

5. Lag deg en liten liste over ting du vil gjøre hver morgen 

Det kan være at du ikke skal slumre telefonen, men stå opp med en gang klokken ringer. Fikse deg kaffe og bruke 10 fredelige minutter for deg selv før huset våkner. Lage matpakken kvelden i forveien. Ranger punktene i rekkefølge med den viktigste først. Øv deg på å gjøre denne oppgaven hver morgen hele uken.  


Vil du ha flere tips til hvordan du kan lage deg morgenrutiner som gir deg en god start på dagen? Les om månedens rutine i april. Der finner du også 10 tips til gode morgenrutiner.  


Her finner du flere ukens ryddeprosjekt
Rydd og organiser reflekser og refleksvester - ukens ryddeprosjektSelv om det fortsatt er sommer begynner vi å merke at høsten nærmer seg.

LES MER


Rydd og organiser barnas klær - ukens ryddeprosjektÅ ha oversikt over barnas klær er for mange en stor oppgave. Men med et

LES MER


Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjektVask og vedlikehold sykkelen og du vil ha et framkomstmiddel, en treningskompis og turkamerat i lang

LES MER


Rydd og organiser hageutstyrDenne uken skal vi ut i hagen og rydde. På denne tiden av året er mye av hageutstyret i

LES MER


Rydd og organiser sengetøy, puter og tepperDenne ukens ryddeprosjekt er noe mange av oss har en tendens til å utsette. For andre

LES MER


Sett deg et mål for fysisk aktivitetSett deg et mål for fysisk aktivitet og finn motivasjon og overskudd til å rydde hjemmet

LES MER