september 15

0 comments

Vi rydder garderobeskapet og gjør klar til høst og vinter – Uke 38

By Nina Bakken Bye

september 15, 2019Vi rydder garderobeskapet og gjør klar til høst og vinter - Uke 38


Ettersom vi nå står foran høsten og vinteren er det på tide å komme i gang med garderobeskapet. Skaff deg oversikt over det du har, kvitt deg med det du ikke bruker og planlegg hva du eventuelt må skaffe deg av nye ting. 

For noen vil det ta langt mer enn 15 minutter hver dag i en uke å få ryddet i sine egne klær. Men, det viktigste er at du kommer igang. Har du ikke tid til mer, er det godt å vite at du er igang.

Hvis tid ikke er noe problem, vil du oppdage at det å vite hvor du skal begynne og hva du skal begynne med, det som kan gjøre deg motivert til å komme igang. Men husk å fordele ryddingen utover uken slik at du ikke blir lei. 


Tips 


1. Start med en skuff, kurv eller hylle. Med små steg får du tid til å rydde og det vil være overkommelig for deg som blir sliten raskt eller synes dette er utrolig kjedelig.  

2. Fjern klær som ikke passer deg, enten de er for store eller for små, har feil snitt eller det er noe annet som gjøre at du ikke kan bruke dem. Vurder om du virkelig kommer til å bruke de en gang i framtiden. Husk at noen klær er klassiske og kan brukes i flere år. Snitt, mønster, stoff og farger endrer seg imidlertid. Vær kritisk, kan du selge noe  eller gi bort noe. 

3. Kast eller doner til gjenvinning, utvaskede klær, hullete og ødelagte klær. Ikke alle reparerer klær selv om vi kan få det til. Ikke øk haugen med klær til reparasjon hvis du allerede har en haug med slike klær liggende.... 

Trenger du flere tips til rydding, sortering og oppbevaring av klær kan du følge linken under. Her finner du daglige ryddetips som hjelper deg å finne en god flyt i rydding og oppbevaring av klær, sko belter ol. 


Hvor mange ting klarer du å kvitte deg med?


Månedens tema for august er - Reduser antall ting. Hvis du motiveres av å telle antall ting du kaster, selger eller gir bort, så fortell meg hvor mye du klarte å kvitte deg med etter denne ukens ryddeprosjekt. Jeg tar en oppsummering over det jeg klarer å kvitte meg med den 1. i hver måned. Og jeg begynner denne uken.... 🙂

Jeg håper du blir fornøyd med resultatet av denne ukens ryddeprosjekt. Del gjerne et bilde meg meg om du har lyst. Det hadde vært utrolig gøy å se resultatet. Du kan legge ut bilde på  Rydd bort rotets facebookside. Eller du kan legge ut et bilde på instagram og tagge bildet med #Ryddbortrotet eller varsle meg med @ryddbortrotet slik at jeg får sett bildet. Her finner du flere ukens ryddeprosjekt


Rydd og organiser reflekser og refleksvester – ukens ryddeprosjekt

Rydd og organiser reflekser og refleksvester - ukens

Rydd og organiser barnas klær – ukens ryddeprosjekt

Rydd og organiser barnas klær - ukens ryddeprosjektÅ

Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjekt

Vask og vedlikehold sykkelen i ukens ryddeprosjektVask og

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Ryddig med små steg

Ryddig med små steg

Ryddeklubben for deg som vil skape deg et hjem du trives i - som er enkelt å holde ryddig

✨Ikke gå glipp av de beste ryddetipsene!✨

 Få ukentlige ryddetips og ryddeinspirasjon direkte i innboksen din. Hver måned får du også din egen ryddekalender for å øve på gode ryddevaner...