Rydd opp i kjøkkenredskaper som kniver og sleiver

Rydd opp i kjøkkenredskaper som kniver og sleiver

Dagens ryddeoppgave: Rydd opp i kjøkkenredskaper som kniver og sleiver, serveringsbestikk, salatbestikk, stekespader, hvitløkspresser, potetskreller, ostehøvel, honningskje og annet kjøkkenutstyr som er manuelt. Elektrisk utstyr og bakeutstyr skal vi ta senere.

Start med å fjerne alt som er ødelagt, ikke virker lenger, eller som ikke har vært i bruk på lenge.

Noen kjøkkenredskaper er det greit å ha flere eksemplarer av, slik som øser og sleiver, salatbestikk og serveringsbestikk. Boksåpner, eggdeler, potetskreller, hvitløkspresse, nøtteknekker og lignende, trenger du strengt tatt ikke mer enn ett eksemplar av. Fjern derfor alt du har to av, hvor du klarer deg med med ett eksemplar. Behold favoritten og kvitt deg med resten.

Gi bort til bruktbutikker eller selg noe av kjøkkenutstyret samlet. Det kan være flott feks. for studenter å få kjøpt kjøkkenutstyr til en rimelig penge.

Ved veldig liten plass kan det være smart å beholde redskaper som innehar flere funksjoner.

Hvis du har mange kjøkkenredskaper og lite oppbevaringsplass, er det rett og slett nødvendig at du kvitter deg med noe. Har du godt med benkeplass eller veggplass, kan du bruke magnetlister eller kroker til å henge opp ting med. Du kan også ha de mest brukte kjøkkenredskapene i en kjøkkenkrukke på benken.

Har du mange skuffer/hyller/kroker/krukker med kjøkkenutstyr, kan det være greit å dele ryddeoppgaven over flere dager.

Slik rydder du i kjøkkenknivene

Godt redskap er halve jobben sies det. Med kjøkkenkniver er det ingen unntak. Prøv å skjære tomater med en kniv som ikke er beregnet for det. Eller “sag” deg gjennom kjøtt med en sløv kniv, det er ikke gøy. Men når kniven omtrent smelter ned i det den skal skjære, går det lekende lett.

Hvor mange kniver du har behov for kommer helt an på hvor mye og hvilken mat du lager. Er du vegetarianer og aldri tilbereder kjøtt, trenger du strengt tatt ikke kjøttkniver.

Har du mange kniver, er det nå på tide å finne ut hvilken oppgave og type mat de er ment for. Del inn knivene i de ulike kategoriene. Deretter plukker du ut favoritt knivene fra de forskjellige kategoriene.

Har du kniver med dårlig kvalitet som du sliter med å bruke, kan du vurdere å kvitte deg med dem, dersom du har lignende kniver med bedre kvalitet.

Lykke til med dagens ryddeoppgave. Legg gjerne igjen en kommentar og fortell hvordan det går.

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere “Dagens ryddetips”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.