Rydd opp i bestikkskuffen på kjøkkenet

Rydd opp i bestikkskuffen på kjøkkenet

I dag skal vi rydde og vaske i bestikkskuffen. Kjøkkenredskaper og kjøkkenkniver skal vi ta litt senere.

Start med å få et overblikk over det du har i skuffen. Synes du oppbevaringen er praktisk og fungerer? Det er et godt utgangspunkt.

Det finnes mange flotte og praktiske oppbevaringsløsninger til bestikk. Imidlertid er inndeling av rom til ulike typer bestikk absolutt å anbefale.

I store skuffer er det også plass til andre kjøkkenredskaper ved siden av bestikket. Dette skal vi rydde i senere.

Nå skal du plukke ut alt det du har av kniver, gafler, store og små skjeer, plastbestikk, engangsbestikk osv. Kanskje har du bestikk i flere skuffer. Noen har eget biffbestikk i tillegg, og noen har flere sorter for å variere.

Samme rydderegel gjelder her som ellers. Kast alt som er ødelagt.

Vask godt i skuffene og vurder om du skal gjøre endringer i oppbevaringen dersom du har bestikk i flere skuffer. Hvis systemet ditt fungerer bra er det fint å beholde det som det er.

Ta en kritisk gjennomgang av alt du har. Trenger du alt dette? Er det noe som er slitt og modent for utskiftning? Er det noe som aldri er i bruk? Husk at også helt og ordentlig hverdagsbestikk er noe gjenbruksbutikker tar imot.

Det er med bestikk som det er med kopper for enkelte. Det er samleobjekt. Men hvis skuffene flyter over av bestikk, er det på tide å ta grep. Hvis du virkelig ønsker et ryddig og oversiktelig kjøkken, er du helt nødt til å kvitte deg med noe.

Rydd opp i bestikkskuffen på kjøkkenet
Rydd opp i bestikkskuffen på kjøkkenet

Når du er ferdig med sortering legger du bestikket tilbake i rene skuffer. Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere “Dagens ryddetips”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.