november 8

0 comments

Kveldsrutiner som virker – legg fram klær til i morgen

By Nina Bakken Bye

november 8, 2018

Kveldsrutiner

Kveldsrutiner som virker - legg fram klær

Ingenting er som en god start på dagen, uansett hvilke rutiner du har. I jobbsammenheng hører vi ofte at morgenrutinene er noe av det viktigste vi har for å få en god arbeidsdag. Det er nok mye sannhet i det. Men for å få til en god start på dagen er det greit å ha forberedt seg kvelden i forveien. 

Du har kanskje opplevd å stå omtrent på hodet i skapet på morgenkvisten for å finne et eller annet du kan ha på deg? Kanskje hiver du på deg det som ligger nærmest, vel vitende om at tiden flyr. En flyktig tanke slo deg kanskje etter at du la deg... Den hvite blusen, har jeg husket å vaske den? Har du flaks henger den der nystrøket og klar til bruk morgenen etter. I motsatt fall finner du den i en haug med rene klær, skrukket og slettes ikke klar til bruk. Da må du ta et annet valg. 

Veldig mange av oss stresser på morgenkvisten med å finne klær som matcher. Vi starter dagen med å lete etter plagg vi trodde var vasket og klar til bruk. Vi trekker fram ulike topper og jakker for å teste med skjørtet eller en spesiell bukse. Når vi endelig er klar, har vi i tillegg klart å slenge utover en rekke plagg som vi ikke skal bruke. Der ligger det jo fint, i en haug på senga eller en stol, i verste fall i en haug på gulvet. 

En endring av vanene dine kan ta litt tid. Derfor er det så viktig å være motivert og holde det gående en stund. Bruk gjerne hele november på å lære deg en kveldsrutine som hjelper deg. Bruk lapper på speil, hodeputen, skapdøren ol. for å minne deg på det, eller sett på alarm. 


5 gode grunner til å legge fram klær på kvelden

  1. Du har bedre tid til å se gjennom klærne dine og bruke klær som ligger lengst inne i skapet og ikke har vært brukt på en stund. 
  2. Du har tid til å rydde opp etter deg etter at antrekket er funnet. Du slipper derfor å komme hjem til kaos på soverommet, badet eller garderoben. 
  3. Du har tid til å sette i gang en vaskemaskin, stryke en bluse eller finne alternativt plagg om favorittplagget er skittent eller skrukkete. 
  4. Du trenger ikke bruke tid på morgenkvisten. Du slipper stresset og tanken på å komme for sent. 
  5. Ved å legge fram egne klær, har du bedre tid til å ta deg av barna som slettes ikke hadde tenkt å ha på seg den genseren du hadde lagt fram. Hva med barna? 

Gode vaner kan ikke læres for tidlig. De aller fleste barn har en periode eller opptil flere der klærne som legges fram, slettes ikke er de riktige. Ved å la barna velge og legge fram klærne sine på kvelden, vil det etterhvert gå greiere på morgenkvisten.

Dersom det er vinter og lillejenta aller helst vil pynte seg i kjoler og tynne klær, kan dere sammen legge fram to antrekk. Ett som er tilpasset temperaturen, og været. Og ett hvor hun får bestemme selv. Ønsker du at klærne skal passe sammen, er det bedre tid på kvelden til å prate litt om klærne og fargene. Sammen kan dere velge ut varme klær som passer til hennes valg,  bare sånn i tilfelle hun fryser. 

Guttene har også sine favoritter som ikke alltid er klar til bruk eller passer for anledningen. Stilongs kan være en utfordring hos enkelte, og gensere som klør. Tar du praten om klær på kveldstid og velger ut et par antrekk som han har fått være med å bestemme, er veien til en kranglefri morgen noe kortere. 

Barn er barn og det er ikke alltid denne metoden fungerer. Da er det i alle fall godt å vite at du ikke trenger bruke tid på ditt eget antrekk. Men ikke gi deg. Fortsetter du vanen med å velge ut klær sammen med ungene på kveldstid, vil du oppdage at dette blir helt greit til slutt. Eller så greit som det kan bli med barn 😉 


Flere artikler fra månedens tema

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.