mars 23

0 comments

Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere

By Nina Bakken Bye

mars 23, 2023


Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere


Gode rydderutiner gjør hverdagen enklere, rett og slett fordi du slipper å tenke på alt som skal gjøres og burde vært gjort. Rydd bort rotets grunnleggende rydderutiner er de 5 hverdagsoppgavene jeg alltid anbefaler nye følgere å starte med. I denne artikkelen får du tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere. Start med små steg, en oppgave om dag til den er på plass, deretter er du klar for neste. Min anbefaling er at du alltid starter dagen med å re opp sengen. Det er en liten og enkel oppgave, men den er veldig lett å glemme...

Tanken på alt vi har å gjøre, alt vi burde gjøre, alt vi skulle ønske vi hadde vært ferdig med, alle disse tankene gjør oss slitne og tapper oss for energi. Når vi har gode rutiner på plass, gjør vi det så mye enklere for oss selv i hverdagen. Det blir naturlig for oss å re opp sengen, legge på plass tingene etter oss, rydde opp etter middagen med en gang, henge opp tøy, brette det og legge det på plass. 

Men alle gode vaner tar tid å få på plass, derfor må vi øve oss litt hver dag. Når du hver dag i en måned har klart å re opp sengen din, vil det bli en vane for deg. Jovisst vil du kunne glemme det, men de aller fleste dagene vil du re opp den sengen fordi du har bestemt deg for at det skal du gjøre. 

Det er ingenting i veien for at du kan jobbe med å få på plass flere vaner samtidig, men av erfaring er det så mye enklere å få på plass en helt ny vane, om du fokuserer på den og bare den. Blir det for mye nytt, er det så mye enklere å gi opp. 

Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere - re opp sengen din
Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere
Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere

5 daglige oppgaver holder hjemmet ditt ryddig

Det er noen grunnleggende vaner som kan være greit å få på plass i hverdagen din, både om du ønsker å komme i gang med rydding og om du ønsker å holde det ryddig. De 5 hverdagsoppgavene kan du lese mer om her: 5 hverdagsoppgaver

Dette er i utgangspunktet enkle vaner, slik som å sette på plass etter deg når du er ferdig å bruke ting, eller 5 minutter plukk opp på kvelden for å ta unna noe av det du ikke rakk på dagtid. Men som mine medlemmer i Ryddig med små steg sier, det er noe med disse enkle tingene, det er så lett å utsette eller glemme å gjøre det. 

Har du lyst til å komme i gang med gode rydderutiner i din hverdag kan du laste ned kalenderen med de 5 hverdagsoppgavene som oppdateres hver måned. Der har jeg lagt inn disse oppgavene i kalenderen til deg, og du kan krysse av og følge med hva du klarer å gjennomføre. Meld deg på nyhetsbrevet så sender jeg link til kalenderen med en gang. 

Gode vaner eller liste med oppgaver

Du kan laste ned så mange sjekklister med ryddeoppgaver du kommer over. Det hjelper imidlertid lite om du ikke gjennomfører noen av oppgavene. Det er her gode vaner og rutiner kommer inn. Når du har lagt deg til en vane om at du skal rydde 15 minutter hver dag, er det så mye enklere å finne tid og få gjort oppgavene på listen. Men du må ville det selv og du må prioritere det. 

Og så litt om det 6. tipset som kan være nok å gjøre en gang i måneden... Mange samler gjerne alt som skal på gjenbruk i garasjen eller i en bod, for å ta det med seg ved en passende anledning. Det er bare det at det aldri passer, og sakte men sikkert samler søppelet seg opp og blander seg med ting vi egentlig både har bruk for, og skal bruke... Dersom du setter av en fast dag i måneden til å kjøre av sted på gjenbruk med alt du skal gi slipp på, ja da er det så mye lettere å faktisk gjøre det. 

Når du venner deg til å gjøre dine 5 hverdagsoppgaver vil du oppleve at det også blir enklere å følge en liste med ryddeoppgaver. Du kan for eksempel teste ut min 365 dagers ryddekalender med en oppgave for hver dag i året. 

Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere
Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere
Tips til gode rydderutiner som gjør hverdagen din enklere