10 steder du bør rydde hver dag

10 steder du bør rydde hver dag

Rydde 10 steder hver dag? Kanskje ler du litt nå, eller himler med øynene og tenker jeg er helt sprø. Eller kanskje tenker du at dette har du ikke tid til, eller du gidder det ikke, eller du vil bruke livet ditt til noe annet enn å rydde hver dag. 

Selv bruker jeg mellom 5 – 20 minutter på disse oppgavene hver dag. Det er helt avhengig av hvilken dag det er og hvor mye jeg har «rotet» utover. I tillegg bruker jeg 15 minutter på sonerydding. Totalt bruker jeg effektive 45-60 minutter på rydding hver dag. Hvor mye tid du bruker er jo helt avhengig av familiesituasjonen, hvor mange dere er, hvor rotete dere er og hvor flinke resten av familien er til å ta del i ryddingen.

Uansett hvor travel hverdagen din er, er min påstand at du har tid til å gjøre de fleste oppgavene på denne listen. Det handler om hvilken innstilling du selv ønsker å ha til rydding og hvordan du velger å prioritere tiden din. Det er «in» å si at det er viktigere å leve og kose seg enn å rydde og vaske. Noen hybelkaniner her og der kan vi vel leve med. Og ja, det er jeg helt enig i, men… Hvis dette er din oppfatning dag etter dag, uke etter uke, så vil det bli lite hyggelig rundt deg. Dessuten, hvis vi ikke bryr oss om disse hybelkaninene, hvorfor må vi snakke så ofte om dem og fortelle andre at vi ikke bryr oss om dem? Min oppfatning av dette er at vi egentlig ikke liker disse «kaninene» og at vi gjerne skulle ha kvittet oss med dem.

Senk i stedet skuldrene, huset trenger ikke være perfekt, men gjør det til en vane å rydde de riktige tingene, litt hver dag. Du vil oppleve at du ikke lenger trenger unnskylde deg for at det er rotete rundt deg noen ganger, rett og slett fordi rotet ikke har tatt overhånd. Det er helt normalt med litt smårot i et hus det bor folk i.

Før vi tar fatt på de 10 ryddetingene vil jeg at du skal tenke over hva du bruker dagen din til. Er hver eneste dag fylt med gjøremål fra tidlig morgen til du stuper i senga om kvelden? Har du fullt fokus på tingene du gjør eller forsøker du å gjøre flere ting samtidig? Er alle oppgavene du gjør i løpet av en dag viktig å få gjort eller kan du fjerne noen av dem?

En bevisst holdning til hva vi fyller dagen vår med er smart. Dette gjelder også rydding. Rydder du fokusert og er bevisst på hva som er riktig å rydde, da vil du oppleve endring i hjemmet ditt på ganske kort tid.
La oss begynne!

Ryddelister til hjemmet fra vår egen nettbutikk 

I nettbutikken vår finner du Hjemmets ryddelister. Her er det hele 20 forskjellige lister du kan tilpasse ditt behov. Alle listene kan redigeres og printes ut gang på gang. Det følger også med en kalender for hver måned, uten dato, slik at listene kan brukes i årevis. Listene er digitale og sendes som pdf fil på epost umiddelbart etter kjøp. 

Hjemmets ryddelister - nå dine mål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.