januar 9

0 comments

10 steder du bør rydde hver dag

By Nina Bakken Bye

januar 9, 2019


10 steder du bør rydde hver dagRydde 10 steder hver dag? Ikke få panikk eller gi opp fordi det høres mye ut. Dette handler nemlig om grunnleggende rydding som ikke tar lang tid, men som vil utgjøre en stor forskjell på hverdagen din, dersom du gjør de til en vane.  

Jeg har laget en sjekkliste til deg med oversikt over alle 10 stedene du bør rydde. Link nederst på siden. Last ned og print ut. 


Selv bruker jeg mellom 5 – 20 minutter på disse oppgavene hver dag. Det er helt avhengig av hvilken dag det er, hva jeg har brukt og hvor jeg har vært. Hvor mye tid du bruker er jo helt avhengig av familiesituasjonen, hvor mange dere er, hvor rotete dere er og hvor flinke resten av familien er til å ta del i ryddingen. Felles for disse oppgavene er at de følger ett av Rydd bort rotets hovedprinsipper, nemlig: Rydd opp etter deg. 

Når du drar utover ting i løpet av dagen er det smart å rydde alt på plass før du går og legger deg. Da kan du starte neste dag med blanke ark. Glemmer du å rydde opp etter deg vil dette være en av årsakene til at rotet i hjemmet ditt oppstår. 


Uansett hvor travel hverdagen din er, er min påstand at du har tid til å gjøre de fleste oppgavene på denne listen. Jo oftere du gjennomfører ryddeoppgavene, jo mindre rot blir det og jo raskere gjennomfører du oppgavene.

Dette handler også om hvilken innstilling du selv ønsker å ha til rydding og hvordan du velger å prioritere tiden din. Jeg hører enkelte si: " Det er viktigere å leve og kose seg enn å rydde og vaske. Noen hybelkaniner her og der kan vi vel leve med." Og ja, det er jeg helt enig i, men… Hvis dette er din oppfatning dag etter dag, uke etter uke, så vil det bli lite hyggelig rundt deg. Dessuten, hvis vi ikke bryr oss om disse hybelkaninene, hvorfor må vi snakke så ofte om dem og fortelle andre at vi ikke bryr oss om dem? Min oppfatning av dette er at vi egentlig ikke liker disse «kaninene» og at vi gjerne skulle ha kvittet oss med dem.


Senk i stedet skuldrene, huset trenger ikke være perfekt, men gjør det til en vane å rydde de riktige tingene, litt hver dag. Du vil oppleve at du ikke lenger trenger unnskylde deg for at det er rotete rundt deg noen ganger, rett og slett fordi rotet ikke har tatt overhånd. Det er helt normalt med litt smårot i et hus det bor folk i.


Før vi tar fatt på de 10 ryddetingene vil jeg at du skal tenke over hva du bruker dagen din til. Er hver eneste dag fylt med gjøremål fra tidlig morgen til du stuper i senga om kvelden? Har du fullt fokus på tingene du gjør eller forsøker du å gjøre flere ting samtidig? Er alle oppgavene du gjør i løpet av en dag viktig å få gjort eller kan du fjerne noen av dem?


En bevisst holdning til hva vi fyller dagen vår med er smart. Dette gjelder også rydding. Rydder du fokusert og er bevisst på hva som er riktig å rydde, da vil du oppleve endring i hjemmet ditt på ganske kort tid.

 
Nedenfor finner du linken til sjekklisten med 10 steder du bør rydde hver dag. Print den ut, eller noter ned oppgavene og heng den opp et sted den er synlig. Sjekklisten har daglige felt for 6 uker. Nå kan du krysse av og se hvor ofte du klarer å rydde etter deg. Klarer du å gjennomføre 6 uker? I så fall er du godt på vei til å lage deg gode ryddevaner som gjør en forskjell i hverdagen din.


Ryddelister til hjemmet fra vår egen nettbutikk 


I nettbutikken vår finner du Hjemmets ryddelister. Her er det hele 20 forskjellige lister du kan tilpasse ditt behov. Alle listene kan redigeres og printes ut gang på gang. Det følger også med en kalender for hver måned, uten dato, slik at listene kan brukes i årevis. Listene er digitale og sendes som pdf fil på epost umiddelbart etter kjøp. 

Hjemmets ryddelister - nå dine mål