mai 9

0 comments

Vaskemidler – alt på en plass

By Nina Bakken Bye

mai 9, 2019


Vaskemidler - alt på en plass


Vi fortsetter oppryddingen og organiseringen vår på vaskerommet. I dag skal du lete fram alt du har av vaskemidler, såper, flekkfjerner, stivelse, skyllemidler og annet som hører til innenfor kategorien vaskemidler til klær. 

Skaff deg oversikt over sorter tingene i tre grupper. Det du bruker daglig/hver uke, det du bruker av og til, og det du ikke husker når du brukte sist.

Den siste gruppen kan du kvitte deg med. Du har sannsynligvis glemt at du hadde det, du har trolig ikke lett etter det og følgelig ikke hatt bruk for det. Kast, men husk å kildesorter.

Kast også gamle bokser og flasker med ting du ikke er sikker på hva er. Også dette må kildesorteres og vurder om du har noe som må leveres som spesial avfall. (Det finnes en del gamle typer flekkfjernemidler som regnes som spesialavfall )


Oppbevaring


Det finnes utallige typer vaskemidler å få kjøpt. De færreste trenger mange varianter, så vær bevisst på hva du beholder og hva du handler inn. Er du en av dem som hamstrer og har flere pakker og flasker med vaskemidler? Husk da at mange vaskemidler har holdbarhetsdato avhengig av hva de inneholder, spesielt gjelder dette flytende varer. Jo eldre produktene er, jo dårligere kan effekten bli. Du sparer selvsagt også plass ved å kjøpe inn nytt når det begynner å bli tomt, i stedet for å oppbevare mange bokser av samme sort. 

Bokser er alltid smart når flere ting skal oppbevares i et skap. Du kan bruke alt fra skoesker til plastbokser og kurver. Ta en titt og se om du finner noe passende. Det er ikke alltid nødvendig å kjøpe inn nytt. 

Bokser og esker er enkelt å trekke ut og gir deg god oversikt over det du har. Også det som står innerst i skapet. Noen foretrekker "pyntebokser" til vaskepulver som står framme på benken. Det er også praktisk når det er i bruk daglig. 

Finn den oppbevaringsløsningen som du er mest fortrolig med. Men husk, det er ikke nødvendig med alskens sorter vaskemidler for å få tøyet rent. 


Her finner du flere "Dagens ryddetips"