mai 29

0 comments

Rydde i belter og skjerf

By Nina Bakken Bye

mai 29, 2019


Rydde i belter og skjerf


I dag skal vi rydde belter og skjerf. Her tenker jeg spesielt på de fine og tynne skjerfene vi pynter oss med, men du må gjerne velge å ta med tykkere skjerf også.

Belter: 
Finn fram alle beltene dine. Hvilke bruker du daglig eller veldig ofte? Legg disse til siden.

Hvilke belter er for små og hvilke belter bruker du aldri? Vær ærlig med deg selv nå. Har du virkelig bruk for disse? Spesielle belter og skinnbelter er populære salgsobjekter om de er behandlet pent. Husk å oppgi lengden og om det er skinn dersom du vil prøve å selge noen.

Er noen av beltene ødelagt? Legg disse til siden. Er det realistisk at de vil bli reparert? Hvor lenge har du tenkt på at du skulle fått de reparert?

Er det noen av beltene som det er vanskelig å kvitte seg med? Dersom du er usikker, er det lov å legge til side noen i usikkerhaugen. Disse kan du legge sammen med beltene du bruker til daglig. Vær bevisst på å ta de i bruk og teste om du fortsatt er fornøyd med dem. Hvis ikke kan de gis bort, kastes eller selges.

Belter kan oppbevares hengende eller du kan rulle de sammen og legge de i små rom i en eske eller skuff. Ta en titt på ryddetips tavlen på pinterest.

Skjerf:
Nå skal du gjøre akkurat det samme med skjerfene dine. Let fram alle skjerfene og legg de på senga, sofaen eller et bord.

Let fram alle skjerfene du bruker ofte. Disse skal du beholde.

Let fram skjerfene du bruker av og til. Legg disse til side.

Let fram skjerfene du ikke bruker. Konsentrer deg om disse skjerfene. Sorter i to hauger. En usikker og en for å gi bort/selge. Dette kan ta tid om du har mange skjerf, men skjerf du ikke har brukt på årevis kan du gi bort eller selge med god samvittighet. Du kommer aldri til å bruke dem, selv om de en gang ble brukt mye. Du er ferdige med dem, nye har tatt over favorittplassen hos deg. Kanskje finner du til og med nesten ubrukt skjerf. Disse er høyst sannsynlig et feilkjøp. Gi de bort.


Har du fortsatt igjen skjerf du er usikker på, legg de sammen med skjerfene du bruker ofte. Nå skal du teste disse i en periode. Sett en dato for når du skal ha testet ferdig, legg inn en alarm på telefonen din og hold deg til denne. (Husk å legge inn slingringsmonn i forhold til sesong) Etter testingen leverer du skjerf du ikke føler deg komfortabel i til gjenbruk/salg. Skjerf du fortsatt vil bruke beholder du og skjerf du ikke har testet i perioden, vil nok ikke bli brukt.

Lykke til med reduksjon av antall skjerf og belter. Legg gjerne igjen en kommentar og fortell hvor mange du klarte å gi fra deg. 


Her finner du flere "Dagens ryddetips"

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Ryddig med små steg

Ryddig med små steg

Ryddeklubben for deg som vil skape deg et hjem du trives i - som er enkelt å holde ryddig

✨Ikke gå glipp av de beste ryddetipsene!✨

 Få ukentlige ryddetips og ryddeinspirasjon direkte i innboksen din. Hver måned får du også din egen ryddekalender for å øve på gode ryddevaner...