juni 17

0 comments

Opprydding i elektriske kjøkkenmaskiner

By Nina Bakken Bye

juni 17, 2019


Opprydding i elektriske kjøkkenmaskiner

Dagen i dag skal vi benytte til å få en oversikt over alle våre elektriske kjøkkenmaskiner, stort og smått. Du har kanskje tenkt at, neida, jeg har da ikke så mange kjøkkenmaskiner. Imidlertid er det mange som får hakeslipp når de har lett fram alt og samlet det på ett sted. Dagens oppgave er opprydding i elektriske kjøkkenmaskiner. Er du klar?

1.Let fram alt du har av gamle og nye kjøkkenmaskiner. Enten de er bortsatt, bortgjemt og bortglemt, eller ofte i bruk. Det kan være en gammel mixmaster, en elektrisk sauserører, en ismaskin, brødbakemaskin, kaffetrakter, kaffekvern, blendere, stavmixer, melkevisper, ja, rett og slett alt av elektriske duppedingser til kjøkkenet. Let i kjeller, boder og på loft, i skap og skuffer. Nå skal alt fram.

2.Ta et bilde av alt du har.

3.Del tingene inn i disse fire kategoriene: Aldri i bruk, sjelden i bruk, ofte i bruk, kunne tenke meg å bruke.
Fra alle kategoriene plukker du så ut alt som har en skade, eller er ødelagt. Dette skal kastes. Husk kildesortering for innlevering av elektronisk utstyr. Dersom noe kan repareres så vurder det, dersom du ikke allerede har tenkt tanken i flere år. Da er det bare å glemme reparasjon.

4.Ta så for deg kategorien aldri i bruk. Årsaken kan være at du har flere av samme sorten og i stedet bruker den andre. Det kan også være at du har fått den i gave og egentlig aldri hatt bruk for den. Det kan også være et feilkjøp eller at du rett og slett har sluttet å bruke tingen. Er de elektriske kjøkkenmaskinene i god stand kan du vurdere å gi bort eller selge. Uansett hva du gjør, ikke sett disse tingene tilbake i skuffer og skap, disse tingene skal bort.

5.Ta så for deg kategorien sjelden i bruk. Få en oversikt over det du har. Hvorfor er det sjelden i bruk? Når er det i bruk? Er det noe du kan bruke oftere eller er det sesongbetont? Har du egentlig bruk for det? Noe utstyr brukes til jul og ved spesielle anledninger. Dette skal vi selvsagt beholde. Vær kritisk og behold kun det du vet er i bruk og fortsatt vil være i bruk.

6.Kategorien kunne tenke meg å bruke er en utfordrende kategori. Rett og slett fordi det er der vi legger vår dårlige samvittighet nettopp for å lette på samvittigheten. Det er der vi legger den dyre juicemaskinen vi kjøpte og som vi har gode intensjoner om å bruke, men som ikke blir brukt. “Men altså, når jeg får fri eller ferie, da skal jeg begynne å bruke den…” Ok, hva skal du gjøre med disse tingene. Enten selger du dem eller gir de bort, eller så begynner du å bruke dem nå! Sett fram den eller de maskinene du har lyst å ta i bruk. Sett de rett foran nesen din og bestem deg for når du skal bruke den første gang. Sett av tid til det. Hvis tingen fortsatt ikke er brukt i løpet av to uker, gir du den bort eller selger den.

7.Den enkleste kategorien er kjøkkenmaskinene som ofte er i bruk. Når vi snakker om ofte er det enten hver dag, flere ganger i uken eller flere ganger i måneden. Disse tingene skal settes lett tilgjengelig og ha et godt og enkelt system slik at du lett får tatt de i bruk. Noe vil det være naturlig å plassere på kjøkkenbenken, andre ting skal finne sin plass i skuffer og skap eller på hyller. Bruk litt tid på å flytte og ordne og lage deg et system som passer til ditt bruk.

Inspirasjon til oppbevaring

Ta gjerne en titt innom pinterestkontoen til Rydd bort rotet. Der har jeg samlet mange praktiske og flotte oppbevaringsløsninger til kjøkkenet.

Hold vedlike ditt ryddige kjøkken gjennom sonerydding. En uke hver måned har kjøkkenet fokus når vi grunnrydder. Les mer om sonerydding her. Meld deg også på nyhetsbrevet. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, sender jeg deg en epost med påminnelse om hvilken sone vi rydder i og nyttige ryddetips.

Her finner du flere “Dagens ryddeoppgaver”