mai 7

0 comments

Et sted å tørke klær – unngå rot og støv

By Nina Bakken Bye

mai 7, 2019


Et sted å tørke klær


Ingenting lager så mye støv som klær. Hvis du ikke allerede har et sted å tørke klær, som er praktisk og funksjonelt, så skal du ordne det i dag, og du, det skal ikke være i stuen din. Sett av tid og test ut ulike muligheter. Hvor er det plass, hvor er det praktisk, og hva må du eventuelt rydde bort eller fjerne for å få til et godt tørkested.

Veldig mange tørker det meste av klær i tørketrommelen, men enkelte plagg krever luft tørking. Dersom du har veldig liten plass til å lufttørke klær, men har tørketrommel, vil jeg anbefale deg, så langt det er mulig, å kjøpe klær i framtiden som tåler tørketrommel. Dette er den enkleste løsningen når du har få eller ingen tørkemuligheter.

Men, ikke alle vil eller kan bruke tørketrommel. Derfor er en fast plass for tørking av klær noe du bør prioritere å få på plass. Det kan nok være fristende å sette opp tørkestativet i stua, da kan du nemlig brette klær mens du passer ungene eller ser tv. Dessuten tørker det kanskje raskere i den varme stua. Men dette er rot og støv du rett og slett ikke trenger i stua. Hver gang du trekker et plagg av stativet, rister det litt og begynner å brette, virvler du opp massevis av støv både fra plagg og det som ellers ligger i stua. Dessuten går det langt raskere å brette klær når du ikke ser på tv samtidig. 


Tørkesystemer og tørkestativ


Det finnes mange ulike tørkestativer på markedet i Norge som passer for små rom. Du kan henge opp stativ på innsiden av en dør som kan trekkes ut. Du kan henge snorer i taket med eget liftsystem og som kan tilpasses bredden/lengden på rommet. Du kan henge stativ på veggen og over badekar. Stående stativ med og uten vinger, høye og lave. Selv har jeg erfart at tørkeskap er veldig effektiv og tørker klærne mer skånsomt enn i en trommel.  

Bruk litt tid til å finne et sted ikke langt unna vaskemaskinen eller vaskerommet hvor du kan sette opp et tørkesystem. Husk at jo lenger unna vaskemaskinen du må gå for å henge opp klær, jo vanskeligere er det å få en god flyt på denne arbeidsoppgaven. Når klær skal brettes eller strykes, er det mest ideelle å gjøre også dette i nærheten av vaskeområdet. 

Jo flere av oppgavene rundt håndtering av klesvasken du klarer å legge i samme rom, jo mer tid sparer du. Du får en bedre flyt på oppgavene, mindre rot i andre rom og langt mindre støv. 

Her finner du flere "Dagens ryddetips"