Arvede klær slik holder du orden

Arvede klær - slik holder du orden 

Er du så heldig at du arver klær til barna dine? Her kommer noen tips til hva du kan gjøre for å holde orden.

Har du muligheten til å plukke ut selv kan du med en gang utelukke klær som er for små, ødelagte eller som du har nok av.

Får du overbragt klær i poser og bokser er det smart å skaffe deg en oversikt så raskt som mulig.
Fjern klær som er for små. Gi de tilbake om det er aktuelt eller gi de videre til noen andre du kjenner eller doner.

Fjern ødelagte klær. Husk at disse kan doneres blant annet til Fretex. Kan de repareres er det lurt å gjøre dette med en gang.

Fjern klær du ikke liker dersom du har mer enn nok klær å velge i. Gjør som med klær som er for små.

Skaff deg et overblikk over hva du har bruk for og hva du har plass til i skapet. Ikke stapp klær inn i skapet for at du vil beholde alt. Plukk ut noen utvalgte plagg. Det er faktisk ikke så mye som skal til dersom du har en grei sirkulering på vasking og tørking av klær.

Klær som er for store kan gjerne legges bakerst i skapet eller skuffen. Du kan også bruke en egen hylle eller skuff til for store klær som du kan plukke av etterhvert som de passer. Setter du klær bort i kasser og esker er det sannsynlig at du kommer til å glemme at de er der. 

Klær som det er mange år før de kan tas i bruk er det greit å ta en egen vurdering på om du skal beholde. Kjoler, bunader ol. er flott å ta vare på. Andre klær kan raskt være utdaterte med tanke på farger og fasong. Avhengig av hvor mange klær du har å ta av, er det greit å gi slipp på noen av dette.

Klær som skal leveres tilbake er det greit å holde oversikt over. Ta bilder av klærne hvis du arver fra flere. Sørg for å merke bildene med navn, da blir det enklere å holde styr på hvem du skal levere tilbake til. -sett en liten boks med lokk  i skapet til barna. Etterhvert som de arvede klærne blir for små, legges de der. Når den er full kan du levere tilbake klærne om eieren er i nærheten. Skal klærne sendes er det verd å merke seg at portoen fra lav til ganske tung vekt på pakker er den samme. 

Her finner du flere "Dagens ryddetips"

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.