mai 11

0 comments

Kvitt deg med vaskeutstyr du ikke bruker

By Nina Bakken Bye

mai 11, 2019


Kvitt deg med vaskeutstyr du ikke bruker

Mange av oss blir fristet til å kjøpe nytt vaskeutstyr som skal gjøre det enklere å holde hjemmet vårt rent. Dagens tips: Kvitt deg med vaskeutstyr du ikke bruker. 

Vaskerommet har en tendens til å flyte over av saker og ting vi en gang kjøpte for å lette rengjøringen av hjemmet vårt. Men hvor ofte bruker du disse tingene? Hvor mange naler til å vaske vinduene med trenger du? Hvor mange mopper og kosteskaft trenger du? Har du fortsatt tatt vare på støvsugerposer fra støvsugeren som ikke lenger virker. Og hva med støvsugeren som ikke virker, har du kvittet deg med den? Har du kost og feiebrett som ligger slengt i et hjørne og ikke er i bruk?

I dag skal du ta en kritisk gjennomgang av alt vaskeutstyr (ikke vaskemidler, og kluter, det tar vi senere). Gå på leting gjennom hele huset og samle alt på ett sted. Nå ser du hva du har av mopper, støvbrett, naler, vaskebøtter, håndstøvsugere, vanlige støvsugere, elektriske/batteridrevne vindusvaskere osv.

Når du ser hva du har er det lettere å få en oversikt over hva du bruker og hva du egentlig har bruk for. Først og fremst må du kvitte deg med det som er ødelagt. Fjern samtidig tilbehøret om det ikke kan benyttes med andre ting du har. Feks. støvsugerposer. Hva har du mange eksemplarer av? Er det noe du kan selge eller gi bort? Hvor mange vaskebøtter trenger du egentlig. De færreste av oss har bruk for 5 vaskebøtter… og 6 ulike naler. Har du kjøpt deg elektrisk vindusvasker som du er knallfornøyd med, hva skal du da med det manuelle utstyret? 

Når du har fått oversikt og fjernet noe av det du ikke bruker, er det viktig å få det avsted så raskt som mulig. Ut av huset, på gjenbruk, på en salgsside eller i riktig søppel. 

For noen kan denne oppgaven ta langt mer en 15 minutter. Derfor er det viktig å bryte ned oppgaven i flere deler. Trenger du mer enn 15 minutter til å lete fram alle vasketing, kan du velge om du vil bruke den tiden det tar, helst ikke over 30 minutter, eller dele opp over to dager. Gjør deg ferdig med å lete fram alle tingene før du går i gang med sorteringen. 

Jeg kan ikke få sagt det ofte nok. Dersom du ikke har innarbeidet deg vanen med å rydde jevnt og trutt, er det viktig at du ikke rydder for lenge av gangen. Dette er som når du skal begynne å trene. Første gang er ok, andre gang går også greit og du tenker du kan trene nesten hver dag. Men hva skjer, jo, du går lei. Det ble litt for mye, og i stedet for å redusere til overkommelige steg, slutter du. 

For mange passer det perfekt å rydde mye og lenge og intensivt over tid. For andre er det metoden som kveler ryddegleden. Du blir sliten og du har slettes ikke innarbeidet deg vanen med å rydde, selv om det er ryddig rundt deg. Finn den metoden som passer best for deg og det som trigger din ryddeglede. 



Her finner du flere "Dagens ryddetips"