Start her


Har du en av disse ryddeutfordringene? 


Drømmer du om et rent og luftig hus der alt har sin plass, men du aner ikke hvor og hvordan du skal komme i gang? Blir du sliten av rot og alt for mange ting rundt deg? Bruker du mye tid på å lete etter ting du har lagt på et lurt sted?

Panikkrydder du rett før gjestene kommer, eller unngår du å invitere venner på besøk fordi du ikke orker å rydde eller vise fram huset ditt? Har du lite ork i hverdagen til å rydde eller samler du alt av rydding og vasking til helgen og lar det flyte litt resten av uken?

Har du et roterom eller flere hvor det har en tendens til å samle seg opp ting, mange ting? Har du en hektisk hverdag der du rett og slett ikke finner tid til å rydde?  Eller er du rett og slett ute etter praktiske ryddetips og organisering av hverdagen?

Da må du lese videre…

Velkommen til oss!

Vår visjon er å

hjelpe deg i gang

med ryddingen og 

motivere deg til å

stå på. Vi vil ikke 

slippe taket i deg

før huset ditt

holder seg ryddig.

Ryddehilsen fra Nina 


Start her - Rydd bort rotet

Start her - Rydd bort rotet

Vår ryddemetode


Rydd bort rotet har en praktisk tilnærming til rydding, planlegging, vasking, vaner og motivasjon. Vi rydder i soner, små steg av gangen. Hver uke er vi i en ny sone, i løpet av 5 uker har vi vært innom hele huset før vi starter på sone 1 igjen. Har du meldt deg på nyhetsbrevet får du hver søndag 1-2 praktisk ryddetips som hjelper deg å prioritere. Tipsene hjelper deg igang og gjør at du vil se endringer i huset ditt i løpet av kort tid.

Vi vet alle at rutiner og vaner spiller en viktig rolle i hvordan vi håndterer hverdagen vår. Derfor har vi nøye valgt ut 12 vaner og rutiner som kan hjelpe deg til en ryddigere og mer oversiktlig hverdag. Hver måned har sitt eget tema som du kan jobbe med. Vi følger opp med nyttige artikler om temaet.

Rydd bort rotet kan du gjøre i løpet av 15 minutter. Det er helt utrolig hvor mye du får gjort i løpet av 15 minutter. Har du ikke tid sier du, tja, det handler om prioriteringer og riktig bruk av tiden. Derfor vil du lære mye om bruk av kalenderen og prioritering av tiden din ved å henge med her. 15 minutter vil følge oss som en rød tråd gjennom alt vi foretar oss her hos Rydd bort rotet.Sonerydding


Det finnes utallige ryddeteorier rundt omkring i verden. Som yrkesaktiv firebarnsmamma, har mange av teoriene blitt prøvd ut i en hektisk hverdag. Brikkene falt imidlertid ikke på plass før jeg begynte med sone rydding. Med sonerydding bruker du ikke hele dagen på å rydde. I stedet rydder du deg gjennom hele huset i løpet av en hel måned. Små steg av gangen. I stedet for å utsette rydding og vasking til en fridag eller en dag du har bedre tid, tar du deg av en oppgave med en gang. Hver dag bruker du noen minutter på den sonen vi er i akkurat nå. Sakte men sikkert bygger du opp en rutine hvor du nesten på autopilot tar deg av det som skaper rot i hjemmet ditt. 

Her hos Rydd bort rotet setter vi deg i gang med tips og veileding slik at det blir enklere å vite hvor du skal begynne. Ettersom vi jobber i soner kan du hoppe inn i dag og jobbe med denne ukens oppgaver. Pluss på med dagens oppgave og du er godt igang. Oppgavene som var i går og i forrige uke skal du ikke tenke på, vi kommer alltid tilbake til disse.

Rydd bort rotet har delt inn huset/hjemmet i 5 soner.
Sone 1. Inngangsparti og vaskerom
Sone 2. Kjøkken og matbod
Sone 3. Stue, spisestue, loftstue, kjellerstue
Sone 4. Hovedsoverom, og et ekstra rom
Sone 5. Hovedbad og et ekstra rom

Savner du barnerommet, ekstrabadet, boden, garasjen eller andre rom? Disse blir også tatt hånd om. I uke fire og fem kan du jobbe med et valgfritt ekstra rom. I tillegg vil vi dekke noen av disse rommene gjennom ryddeutfordringer som dukker opp i løpet av 2019. 


Start her - Rydd bort rotet

Start her - Rydd bort rotet


Gode rutiner og vaner - Månedens tema

Månedens tema tar for seg en vane eller rutine som hjelper oss å komme i gang med rydding og planlegging. Visste du at en vane i gjennomsnitt tar 21 dager å innarbeide? Når disse vanene og rutinene er etablert, vil du klare å holde huset ditt ryddig og gjøre prioriteringer i hverdagen til beste for deg og eventuell familie.

Rydd bort rotet tar for seg 12 forskjellige tema. Ett nytt tema og fokusområde hver måned. Er du inne her for første gang i dag? Hopp inn i denne månedens tema og kom i gang allerede nå. Har du allerede innarbeidet vanen vi jobber med denne måneden? Så flott! Da kan du i stedet konsentrere deg om de ukentlige sonene eller kanskje hive deg med på en av utfordringene. For noen er det også veldig greit med en repetisjon selv om vanen allerede er innarbeidet. Se på disse månedlige temaene som en runddans. Hver måned har sin faste vane og rutine vi skal jobbe med. Daglig fokuserer vi på denne vanen helt til vi nesten gjør den automatisk. Neste måned er vi igang med en annen vane og når året er omme begynner vi forfra igjen.

Her finner du en oversikt over månedens tema:Hold deg oppdatert


Meld deg på nyhetsbrevet om du trenger ryddemotivasjon, konkrete ryddetips og en påminning om hvor vi skal rydde. Hver søndag, samt den 1. i hver måned, dumper det inn en epost i innboksen din fra Rydd bort rotet. Søndager får du en påminning om kommende ukes ryddeprosjekt og hvor vi skal rydde. Den 1. i måneden, vil eposten inneholde mest om månedens vane og hvordan du kan jobbe for å endre ryddevanene dine. Du vil også få høre om nyttige lister og planleggere fra vår egen nettbutikk, som er tilpasset vår ryddemetode. 

Jeg er opptatt av at det skal være innhold som er nyttig, motiverende og som kan gjøre ryddingen din bittelitt morsom også. Bli med og endre ryddevanene dine du også. 


Praktiske ryddetips og inspirasjon til et ryddig hjem 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få de beste tipsene direkte i innboksen 

By signing up you agree to our terms