Min historie

Da jeg ble født for en god stund siden, fikk jeg utdelt en morsom kombinasjon av egenskapene kreativ rotekopp og systematiker.  Jeg er nemlig en rotekopp, en kreativ rotekopp og en genuin samler av minner og ting som betyr noe spesielt for meg, eller som jeg tror jeg vil få bruk for en gang. I tillegg elsker jeg et rent og ryddig hus og er kanskje over gjennomsnittet interessert i planlegge, lage lister og sette meg mål.

Som firebarnsmamma i full jobb har det vært tvingende nødvendig å ha system og rutiner som fungerer. Det hadde rett og slett blitt uholdbart å starte morgenen med å ta ting på sparket. (Jepp, vi har prøvd det også…. ) En god dag for oss, startet nemlig  ikke med å springe rundt i huset og lete etter ting mens barna ble utålmodige og det nærmet seg faretruende tidspunktet for det møtet jeg skulle rekke. De gangene dette skjedde var det på grunn av svikt i rutinene på kvelden. Jeg lærte meg å sette pris på alt som fungerte godt, det ble også motivasjonen til å rydde og få på plass ting selv om jeg mest hadde lyst til å slenge meg i sofaen med en bok. Det hele handler om å planlegge, prioritere og få gjort oppgavene.

Hva kan jeg hjelpe deg med

Jeg har selv opplevd friheten, gleden og lykkefølelsen det gir å ha kontroll over hverdagen, og et ryddig og rent hjem.  Jeg unner så mange som mulig å oppleve den samme følelsen. Mitt bidrag er å dele av mine erfaringer, motivere og inspirere slik at du også kan få oppleve et hjem som er ryddig og en hverdag som fungerer.  Gjennom konkrete tips, faste oppgaver, morsomme utfordringer, ukentlige artikler og jobbing med vaner, håper jeg at vi sammen når det målet du har satt deg.

Min metode og løsning for å lykkes med å rydde bort rotet, er et resultat av egne erfaringer og sene kvelder med lesing av ryddebøker, ryddeblogger og artikler om dette emnet. Jeg har vært innom Marie Kondo, flere amerikanske ryddeguruer som Flylady og noen norske. Jeg har testet og feilet. Ingen har passet meg perfekt, men det jeg har gjort er å plukke litt her og litt der og kommet fram til metoder som passer meg og min familie. Du vil nok merke det samme du også. Ikke alt jeg gjør vil passe for deg, men forhåpentligvis finner du både inspirasjon og motivasjon til å nå ditt ryddemål.

Jeg har et oppriktig ønske om å hjelpe deg til å kunne oppleve  friheten og gleden ved et ryddig hjem. 

 

Rydd bort rotet med Nina

 

Min bakgrunn

Min formelle bakgrunn er høyere utdanning innenfor data og informasjon. Jeg er utdannet interiørkonsulent NKI og har studert veiledningspedagogikk. I 25 år har jeg jobbet som rådgiver i offentlig sektor hvor opplæring og veiledning har vært en stor del av arbeidshverdagen min. Nå er jeg gründer på heltid med min designbutikk Bye9design og ryddesiden Rydd bort rotet.

Min praksiserfaring har vært og er fortsatt å sjonglere hus og hjem med familie, jobb og frivillige verv. Jeg er firebarnsmamma, gift og den glade eier av både hund og katt. Jeg elsker hobbyer og har mange av dem. Hobbyer krever imidlertid både tid og rom, derfor er planlegging og bruk av kalender noe av det viktigste verktøyet jeg har.

Som kreativ er jeg en rotekopp, men systematikeren i meg liker aldeles ikke rot. Derfor har jeg over år bygd meg opp en metode for effektiv og praktisk rydding som gjør at det holder seg ryddig.

Hvilket innhold er planlagt i Rydd bort rotet
2018
Hver uke

Nye, inspirerende artikler om rydding, organisering, planlegging, motivasjon og praktiske oppbevaringsløsninger

Feb 2019
Daglige oppgaver

I løpet av januar - februar starter vi opp med medlemsportal hvor du får delt ut daglige oppgaver og oppfølging av meg. Mer detaljer kommer. 

Feb 2019
Utfordringer

I løpet av februar 2019 starter vi med første ulike utfordringer du kan delta på - noen vil være åpen for alle - andre vil være tilgjengelig i medlemsportalen med oppfølging av meg. 

Praktiske ryddetips og inspirasjon til et ryddig hjem 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få de beste tipsene direkte i innboksen 

By signing up you agree to our terms