Rydd bort ro​​​​tet

Gratis medlemskap - startside 

Velkommen til Rydd bort rotets medlemside! Denne siden er for deg som virkelig vil gjøre en innsats for deg selv og hjemmet ditt. ​

Her vil du finne de grunnleggende prinsippene for å komme i gang med å rydde hjemmet ditt, samt holde det ryddig. 

Her finner du sjekklistene, kalenderen og andre pdf filer du kan laste ned og bruke så mye du vil. 

Her finner du nyttige sjekklister - for deg som trigges og motiveres av å krysse av alt du har gjort

Sjekkliste - 10 daglige ryddesteder

Her finner du sjekklisten over 10 ting du bør rydde hver dag. Last den ned og print den ut. Hver dag når oppgaven er gjort, krysser du av. Oppdag gleden over å skape nye rutiner i hverdagen din, og ikke minst, hvor ryddig det blir rundt deg. 

For å få fullt utbytte av sjekklisten er det smart å lese artikkelen ​"10 steder du bør rydde hver dag".  

Hjemmets ryddelister - nå dine mål

Hjemmets ryddelister

Nå ryddemålene dine med praktiske og digitale ryddelister. Hele 20 forskjellige lister du kan tilpasse ditt behov. I tillegg får du notatark med og uten linjer, samt kalender uten dato. Disse listene kan brukes i årevis. 

Listene vil hjelpe deg til å holde oversikt og prioritere oppgavene i hjemmet ditt.  Alt fra daglige til ukentlige og månedlige oppgaver. 

Meny planlegger kommer

Jeg jobber med en nyttig, enkel og grei menyplanlegger. Plutselig ligger det link til den her :) 


10 steder du bør rydde hver dag


Enten du har et helt hus fylt med rot, eller kun enkelte steder i huset, så kan det føles overveldende å sette i gang. For hvilken ende er det egentlig best å starte i? 

Etter mange år med rydding i et hjem med fire barn, to voksne, hund, katt, undulater, hamster og akvarium, er min konklusjon at faste rutiner og hverdagsrydding er det som virker. 

Men hvilke rutiner er viktige og hva bør du rydde hver dag? Det finnes ingen fasit på det, ettersom hvert hjem er unikt. Jeg har likevel, gjennom egne erfaringer, og i støtte med profesjonelle ryddere, funnet fram til en liste på 10 ting som vil gi deg mindre stress i hverdagen, og et ryddigere hjem. 


Ukentlige ryddeoppgaver


Ukens ryddeprosjekt har blitt veldig populært. Hver søndag legger jeg ut en ny ryddeoppgave. Du kan bruke hele uken på å gjøre den ferdig om du vil. Noen ganger tar oppgaven 5 minutter, andre ganger må du dele den opp over flere dager. 

Hvor lang tid du bruker er helt individuelt. Det avhenger nemlig både av mengden rot du har, hvor fokusert og effektivt du jobber, og formen din. 

Det er viktig at du ikke forsøker å ta igjen noen av de oppgavene som allerede er passert. De kommer vi tilbake til igjen, neste år. Start med oppgaven denne uken og gjør oppgavene som kommer i ukene framover. Det er mer enn nok å ta tak. Husk, små steg... 


Start her


Hvordan kommer du i gang og hvordan fungerer egentlig Rydd bort rotets ryddemetode?

Det er egentlig ganske enkelt. Vi rydder med små steg, litt hver dag. Vi tar tak i det som er årsaken til rotet og kvitter oss med det. Vi lager oss gode ryddevaner og jobber oss framover mot målet, med små steg. Vi bruker konkrete og praktiske ryddetips. Målet er et at du skal nå dine ryddemål. Ryddemål som er riktig for deg.

Ryddemålene du setter deg skal kunne nås enten du har en travel hverdag, har god tid eller mangler motivasjon og energi. 

Kom i gang allerede nå og før du setter i gang kan det være greit å titt innom siden "Start her". 

Rutiner og systemer er min hemmelighet

Når huset er ryddig, middagsmenyen avklart og jeg har kontroll på vaskerommet, da senker skuldrene seg. Plutselig er det som jeg kan klare det meste, energinivået øker og kreativiteten blomstrer. 

Etter at jeg innførte sonerydding hver uke, og etablerte faste vaner og rutiner, er det langt enklere å både grunnrydde og holde huset ryddig. Jeg vet alltid hvor jeg skal starte, og er blitt langt mer effektiv. 

Ettersom jeg er sikker på at dette systemet vil virke for flere enn meg selv, etablerte jeg Rydd bort rotet. Mitt mål er å hjelpe deg til å rydde hjemmet ditt slik at du kan oppleve det samme. 

Nina Bakken Bye
Ryddeekspert

De nyeste artiklene 


Start med ukemeny, se hvilke fordeler det gir deg
Start med ukemeny, se hvilke fordeler det gir degDet er mange gode grunner til å starte med ukemeny, likevel er[...]
Rydd og organiser bildene dine
​Rydd og organiser bildene dineJa, jeg vet. Dette kan være en ve​ldig tidkrevende jobb. ​Og nettopp derfor er det mange[...]
Sett deg et ryddemål som er oppnåelig
​Sett deg et ryddemål som er oppnåelig​Det er med rydding som det er med løping, du kan ikke springe maraton[...]
Hold orden og oversikt over ledninger og kabler
​Hold orden og oversikt over ledninger og kabler​Med tre sønner som selvsagt har vært ​og fortsatt er interessert i elektroniske[...]

Bli med - Rydd et roterom 

Bli med og rydd roterommet ditt. ​

Vi går gjennom planleggingsfasen, hvordan du ser for deg rommet når det er ferdig - vi tar tak i praktiske oppgaver og gir gode råd om hvordan du håndterer ting som betyr mye for deg, vi er innom sortering og salg, oppbevaring og oppussing.

Utfordringen er helt gratis, det gjør at jeg ikke har mulighet til personlig oppfølging, men jeg svarer på generelle spørsmål inne i kursmodulene 

Copyright by Rydd bort rotet - Bye9design 2019 - All Rights Reserved. Privacy Policy